Leerlingenraad

Ook dit schooljaar organiseren we een leerlingenraad op school. Dit zijn twee vertegenwoordigers per klas die gekozen zijn door middel van verkiezingen.

Op woensdag 7 oktober vonden die verkiezingen plaats. Alle leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar mochten hun stem uitbrengen. Er stonden drie iglo-tentjes in de gymzaal die als stemhokje dienden.

De leerlingenraad houdt ongeveer elke maand een vergadering onder leiding van juf Barbara, juf Greet en juf Inge. Hier worden ideeën van kinderen besproken die ze op school willen veranderen.
Als leerkrachten vinden we de leerlingenraad erg belangrijk. Wij weten zo wat er speelt bij de leerlingen en wat zij belangrijk vinden. Ook de kinderen voelen zich gehoord, betrokken en krijgen een stem. Aan de leden van de leerlingenraad dus de taak om met hun klasgenoten in gesprek te blijven. Wat willen de kinderen veranderen of wat willen ze inbrengen?

Ondertussen werden ook de Mooimakers verkozen. Opnieuw twee vertegenwoordigers per klas en dit vanaf het derde leerjaar. Met dit initiatief onder leiding van meester David, zetten we onze schouders onder een mooie omgeving. We leren over zwerfvuil en steken onze handen uit de mouwen voor een opruimactie op en rond onze school.

We wensen de nieuwe vertegenwoordigers alvast veel succes!

Klasafgevaardigden voor de leerlingenraad 2020-2021

3A: Emma Van den Abbeele en Lauranne Vermeulen
3B: Amélie Heyvaert en Gaspard Vandewalle
3C: Loïc De Schamps en Stan Devos
4A: Mariya Timchenko en Lena Van Petegem
4B: Victor Coorevits en Amélie Fiers
4C: Dilara Branteghem en Louis Herman
5A: Ona De Grieve en Mathias Borin
5B: Esila Eskiler en Henri Hurtekant
6A: Anouk Van der Elst en Gilles Marchand
6B: Elle Hanssens en Aliki Lolis

Begeleidende leerkrachten: juf Barbara, juf Greet en juf Inge.
We wensen jullie een succesvol overleg toe in dit schooljaar.