Schoolmeldingen

In de kijker Fijne vakantie! (30 jun 2020)

Beste ouders en leerlingen,

Na een bizar schooljaar volgt nu vakantietijd. Op school zijn we reeds volop bezig om het nieuwe schooljaar voor te bereiden. Op onze schoolwebsite vindt u bij elke klasblog de klaslijsten terug voor volgende schooljaar.

We wensen iedereen een fijne vakantie toe en zien jullie graag terug op dinsdag 25 augustus om de nieuwe klas te bezoeken. (herinnering: ouders dragen tijdens dit bezoek een mondmasker)

Op dinsdag 1 september staan alle schoolpoorten opnieuw open om elk kind welkom te heten voor het nieuwe schooljaar!!
Hierbij kan je alvast de kalender vinden voor volgend schooljaar:
kalender vakantiedagen 2020-2021

In de kijker Quarantaine en kunst (28 mei 2020)

De leerlingen van het vierde leerjaar hebben foto’s gemaakt rond het thema quarantaine en KUNST. We laten iedereen meegenieten van het resultaat. Een dikke proficiat aan de kinderen en hun juffen.

In de kijker Heropstart van de lessen (26 mei 2020)

Beste ouders,
we bekijken op dit moment alle mogelijkheden om het aantal lesgroepen uit te breiden in de kleuterschool en lagere school.
We wachten de volgende veiligheidsraad op 27 mei af om eventuele aanpassingen door te voeren. Gelieve nog even geduld te hebben. Dankjewel.

In de kijker Samen sterk tegen Corona! (19 mei 2020)

Maak je je als ouder tijdens deze coronatijd zorgen over …

 • dat je dochter bang is of je zoon zijn opa mist
 • of je dochter wel kan overgaan naar het volgend leerjaar
 • dat het schoolwerk bij je zoontje moeilijk gaat
 • dat je zelf thuis moeilijk kan helpen bij het schoolwerk
 • dat je jouw kind niet terug naar school durft laten gaan straks
 • dat je kind te lang slaapt, meer snoept en te weinig beweegt of sport – …

Zoek je iemand die naar je luistert en samen met jou naar een oplossing zoekt?

Het CLB helpt! Ook in coronatijd:
Folder bekendmaking CLBwerking coronatijd

In de kijker We missen jullie! (13 mei 2020)

In de kijker Tips om kinderen thuis te begeleiden (23 apr 2020)

5 tips om je kroost thuis te begeleiden

Hoe combineer je dit met je eigen werk en huishouden? En wat als de motivatie bij je kind ver te zoeken is? Hier zijn vijf tips om deze bijzondere lesperiode door de coronacrisis zonder kleerscheuren te overleven: tips thuisbegeleiding

In de kijker Sociaal emotioneel werkboek voor kinderen (1 apr 2020)

De wereld van je kind staat op zijn kop! En dat is niet altijd makkelijk. Misschien heeft het meer last van een verdrietig, bang of boos gevoel? Maakt het zich vaker zorgen of heeft het last van stress? Met dit doe boekje help jij je kind in deze moeilijke periode om zich goed te voelen.

 • Voor wie? Kinderen in de lagere school.
 • Wat? Info op maat en allerlei doe opdrachtjes en oefeningen.
 • Waarom? Gedachten en gevoelens van je kind bespreekbaar te maken. Welbevinden van je kind bevorderen.

TIP! Hoewel kinderen zelfstandig met het boekje aan de slag kunnen raden aan om het boekje SAMEN met je kind te lezen.

Je_Knappe_Corona_Boekje_algemene_versie

In de kijker Structuurkaarten (31 mrt 2020)

Veel ouders vangen in deze coronacrisis thuis de kinderen op. Dat is wennen. “Structuur brengt rust voor kind en ouder”, adviseert onderwijsondersteuner Wendy Peerlings.
Structuurkaarten helpen daarbij.

Hoe werken ouders samen met hun kind aan structuur?

 • Denk samen na over jullie dagindeling: wat staat er vandaag op het programma en wanneer?
 • Spreek af wat jullie samen doen, en wat alleen.
 • Pas indien mogelijk de dagindeling van de school toe en plan de dag in 7 blokken: voormiddag deel 1, voormiddag pauze, voormiddag deel 2, middag, namiddag deel 1, namiddag pauze, namiddag deel 2. Plan activiteiten zoals eten, spelen, taken maken, speeltijd, schermtijd, lezen … in.
 • Krijgt jouw kind schooltaken waarbij het hulp nodig heeft? Organiseer wat haalbaar is. Niet het aantal uren is in deze uitzonderlijke situatie het belangrijkst, wel regelmatig de leerstof herhalen.
 • Probeer elke dag dezelfde structuur aan te houden. Zo weet je kind wat er verwacht wordt en kan het beter wennen aan de nieuwe situatie thuis.
 • Kan je zelf je werk in blokken indelen? Stem jouw werktijd en de taken van je kind op elkaar af. Pauzeren kan samen, opnieuw aan de slag gaan ook.
 • Sta als ouder open voor feedback van je kind. Wat lukt, wat niet? Pas de dagindeling aan indien nodig.
 • Geef je kind een compliment wanneer het goed bezig is. Moedig het extra aan wanneer het moeizaam gaat.
 • Wees mild. Verwacht als ouder geen perfectie. Er zullen altijd dingen zijn die moeilijker lopen.

Alvast bedankt!

Inge De Meyer
zorgcoördinator

In de kijker Vakantieaanbod St-Amandsberg – zomer ’20 (9 jan 2020)

De basisscholen van de deelgemeente Sint-Amandsberg organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang.
Naast de reguliere Vakantieopvang, toegankelijk in alle stedelijke initiatieven voor buitenschoolse opvang organiseert de Dienst Kinderopvang vakantiekampen in samenwerking met Free-Time vzw.

meer info: Vakantiekampen Sint-Amandsberg zomer 2020

In de kijker Opvang Muzaiek (3 sep 2019)

Onze school voorziet, in samenwerking met VZW Muzaïek, opvang op woensdagnamiddag, de lokale verlofdag, de pedagogische dagen, de herfstvakantie en de kerstvakantie. Voor meer info: Atelier in SJC Oude Bareel 2019-2020

In de kijker Start van het nieuwe schooljaar (28 aug 2019)

Op maandag 2 september hopen we iedere ouder te mogen verwelkomen om 8.25 uur voor een kort startmoment op de speelplaats. Daarna kunnen jullie gezellig samen een koffie drinken die aangeboden wordt door het oudercomité. Dit om samen vakantieherinneringen op te halen, andere ouders te leren kennen en misschien ook zin te krijgen om samen jullie schouders te zetten onder de verschillende schoolse activiteiten.

kalender verlofdagen 2019-2020

jaarlijkse info 2019-2020

Katleen Dejonckheere,
directeur

In de kijker Jaarthema (4 sep 2018)

Ik zorg voor jou, zorg jij ook voor mij?
Zorg dragen is belangrijk, niet alleen voor elkaar, maar ook voor mensen die we niet kennen, voor materiaal, voor gewoonten in alle culturen en nog veel meer.

foto’s van het openingsmoment kan je bekijken in ons media-album: Media

In de kijker Boekenklas (16 apr 2018)

Vanaf deze week kunnen de leerlingen terecht in onze nieuwe boekenklas. De bezielers van deze klas zijn juf Gwen en juf Stefanie. Juf Sonja zorgde, samen met haar dochter, voor de muurschildering. Zonder de ongelooflijke en onbetaalbare hulp van moeke van Loes en Wannes was dit onmogelijk. Samen met haar jongeren timmerden, zaagden en naaiden ze de volledige inrichting hiervoor. Duizend maal dank!

de foto’s van de opening kan je hier bekijken: https://www.vbsoudebareel.be/media-album/opening-boekenklas/

Sneeuwschool (18 feb 2020)

De leerlingen van het zesde leerjaar gingen op sneeuwschool van donderdag 13 februari tem vrijdag 21 februari. Je kan hun reisverslag volgen op onze website!

Lokale Verlofdag (24 jan 2020)

Beste ouders,

Op maandag 3 februari 2020  is er een lokale verlofdag ingepland.
Die dag is er GEEN school.

Met vriendelijke groeten,
directeur Katleen en het leerkrachtenteam.

Fijne kerstvakantie (20 dec 2019)

Beste ouders,

De foto’s van de kerstviering kan je bekijken in ons media-album. Wij wensen jullie alvast een zalig Kerstmis en fijne feestdagen toe!

Kerstvakantie speeldagen (13 dec 2019)

 

Zin om er eens één dag tussenuit te zijn? Ken je vzw Muzaïek nog niet en wil je eens komen proberen? Geen nood aan een volle week kamp maar liever eens één dagje? Of gewoon zin om de kerstvakantie extra muzisch in te zetten?

meer info: Brief kansentarief kerstspeeldagen Oude Bareel min

Advent (10 dec 2019)

Vier weken lang komen we met de kinderen samen voor een adventsmomentje. We laten telkens een kaarsje branden, luisteren naar een bezinningstekst en zingen samen een sfeervol lied.

Sinterklaas op bezoek (9 dec 2019)

Op vrijdag 6 december kregen we bezoek van de lieve Sint en zijn Zwarte Pieten. De kinderen genoten de hele dag met volle teugen. De foto’s kan je bekijken in ons media-album.

MOS (Milieuzorg Op School) (6 dec 2019)

De leerlingen van 3A en 3B hebben samen met juf Tiene, meester David, juf Evy en meester Geert een aantal nieuwe bessenstruiken en heel wat bloembollen aangeplant op de Beelbroekstraat. Foto’s kan je bekijken op de MOS-pagina van onze school.

Rode neuzen dag (2 dec 2019)

Ons schoolkoor @Smileysing bracht op vrijdag 29 november een concert ten voordele van Rode neuzen. Alle foto’s kan je bekijken in ons media-album

Voorleesweek (22 nov 2019)

Op vrijdagnamiddag 22 november gingen we met de hele school voorlezen in de namiddag. Iedere leerkracht las op dat moment zijn verhaal voor aan de kinderen die voor hun boek gekozen hadden. Meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

Grootouderfeest (22 nov 2019)

Op woensdag 20 november konden de grootouders genieten van het optreden van hun kleinkinderen tijdens het Schlagerfestival. Meer foto’s kan je bekijken in ons media-album.

12