Schoolmeldingen

In de kijker Mosselsouper (8 okt 2019)

Afbeelding1

Er waren maar liefst 1.103 eters op onze mosselsouper! Dankjewel ouders, grootouders en sympathisanten voor jullie steeds weerkerende steun aan onze school!

Uitslag supertombola en mosselwedstrijd.
De foto’s van onze mosselsouper kan je bekijken in ons media-album.

het oudercomité en het leerkrachtenteam

In de kijker Pedagogische studiedag (7 okt 2019)

Woensdag 23 oktober 2019 is er geen school voor onze leerlingen, wegens pedagogische studiedag voor onze leerkrachten. Is het voor u moeilijk om op deze dag opvang te vinden voor uw kinderen, dan heeft Muzaïek misschien een oplossing voor u. Zij bieden op die dag muzische en speelse activiteiten aan: zingen, dansen, knutselen en musiceren op instrumenten…

meer info: Brief Oude Bareel 23-10

In de kijker Dag van de leerkracht (4 okt 2019)

Onze leerkrachten kregen een attentie ter ere van de dag van de leerkracht, aangeboden door de school en het oudercomité.

meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Leerlingenraad (3 okt 2019)

Op woensdag 2 oktober vond de verkiezing van de leerlingenraad plaats. Hiervoor werden er in de gymzaal zelfs echte stemhokjes voorzien! In elke klas mocht iedereen zich hiervoor kandidaat stellen behalve de leerlingen die vorig schooljaar vertegenwoordiger waren.

Ook dit jaar werd er heel wat actie ondernomen om stemmen te verzamelen! De meeste kandidaten maakten affiches met mooie plannen en beloftes om toch maar verkozen te kunnen worden. Deelnemen is belangrijker dan winnen!

Samen met juf Greet, juf Barbara en juf Inge wordt er nu maandelijks een vergadering gehouden. Ongetwijfeld zullen alle verkozenen hun best doen om de klas te vertegenwoordigen en om van onze school een fijne leef- en leerplek te maken.

Succes aan de nieuwe vertegenwoordigers van de leerlingenraad!

meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Strapdag vrijdag 20 september (17 sep 2019)

Beste ouders,

Op vrijdag 20 september ging onze jaarlijkse STRAPDAG door: die dag stonden er tal van activiteiten in verband met verkeer centraal. Op de middag vond er ook een straatpicknick plaats.

We gaan te voet, we gaan stappen.
Met de fiets, we gaan trappen. 

Meer foto’s kan je bekijken in het media-album

In de kijker Schoolkalender (13 sep 2019)

Beste ouders,
Hierbij de schoolkalender voor het nieuwe schooljaar.
Deze kalender is onder voorbehoud van wijzigingen.
schoolkalender 2019-2020

Met vriendelijke groeten,
het schoolteam

In de kijker Opvang Muzaiek (3 sep 2019)

Onze school voorziet, in samenwerking met VZW Muzaïek, opvang op woensdagnamiddag, de lokale verlofdag, de pedagogische dagen, de herfstvakantie en de kerstvakantie. Voor meer info: Atelier in SJC Oude Bareel 2019-2020

In de kijker 1ste schooldag (2 sep 2019)

Goede morgen en welkom terug bij ons op school!

Sommige kinderen beginnen voor het eerst in de peuterklas, anderen starten voor de laatste keer in de basisschool in het zesde leerjaar. Maar in totaal zullen meer dan 450 kinderen genieten van een fantastisch jaar op school.

meer foto’s kan je bekijken in ons media album

Ik hoop dat iedereen kon genieten van een deugddoende vakantie. Op school werd intussen hard gewerkt aan het dak waarbij de zolder werd geïsoleerd, de dakgoten en het dak werden vernieuwd. Een groot werk waar we lang kunnen van genieten.

We zijn blij dat alle vaste juffen en meesters er weer bij zijn. Dit jaar verwelkomen we juf Tiene, juf Renske en meester Thijs. Op 1 oktober komen juf Seliene en juf Joke er ook bij in het lerarenplatform. In totaal richten we 22 klassen in en kunnen de plusjuffen ook in elk jaar ondersteuning bieden.

de foto’s van de leerkrachten kan je bekijken bij voorstelling team

We wensen iedereen een fijn schooljaar toe waarin we blijven werken aan ons jaarthema  ‘Ik zorg voor jou, zorg jij ook voor mij’

Warme groet, directeur Katleen

In de kijker Start van het nieuwe schooljaar (28 aug 2019)

Op maandag 2 september hopen we iedere ouder te mogen verwelkomen om 8.25 uur voor een kort startmoment op de speelplaats. Daarna kunnen jullie gezellig samen een koffie drinken die aangeboden wordt door het oudercomité. Dit om samen vakantieherinneringen op te halen, andere ouders te leren kennen en misschien ook zin te krijgen om samen jullie schouders te zetten onder de verschillende schoolse activiteiten.

kalender verlofdagen 2019-2020

jaarlijkse info 2019-2020

Katleen Dejonckheere,
directeur

In de kijker Jaarthema (4 sep 2018)

Ik zorg voor jou, zorg jij ook voor mij?
Zorg dragen is belangrijk, niet alleen voor elkaar, maar ook voor mensen die we niet kennen, voor materiaal, voor gewoonten in alle culturen en nog veel meer.

foto’s van het openingsmoment kan je bekijken in ons media-album: Media

In de kijker Boekenklas (16 apr 2018)

Vanaf deze week kunnen de leerlingen terecht in onze nieuwe boekenklas. De bezielers van deze klas zijn juf Gwen en juf Stefanie. Juf Sonja zorgde, samen met haar dochter, voor de muurschildering. Zonder de ongelooflijke en onbetaalbare hulp van moeke van Loes en Wannes was dit onmogelijk. Samen met haar jongeren timmerden, zaagden en naaiden ze de volledige inrichting hiervoor. Duizend maal dank!

de foto’s van de opening kan je hier bekijken: https://www.vbsoudebareel.be/media-album/opening-boekenklas/

Lokale Verlofdag (26 sep 2019)

Op vrijdag 27 september is er geen school voor al onze leerlingen. Wie wil kan zich inschrijven voor de muzaïekdag.

Meer info: Brief Oude Bareel 27-9

Klasvergaderingen (3 sep 2019)

  • klasvergadering 4de-6de leerjaar: donderdag 5 september 
    start om 19.30 uur onder het afdak in de Beelbroekstraat
  • klasvergadering 1ste-3de leerjaar: dinsdag 10 september
    start om 19.30 uur in de refter van de Antwerpsesteenweg
  • klasvergadering kleuters: donderdag 12 september
    start om 19.30 uur in de refter van de Antwerpsesteenweg