Schoolmeldingen

In de kijker Schoolfeest zaterdag 26 mei (3 mei 2018)

Programma
11.00 uur: muzische opening door leerlingen
11:30 uur: bbq organisatie oudercomité
13.00 uur: opening talentenfestival
17:00 uur: slotmoment, schoolkoor, optreden leerkrachten

inschrijven voor de bbq kan via dit inschrijvingsformulier

In de kijker OPENLUCHTKLAS DERDE LEERJAAR (23 apr 2018)

Beste ouders,

Van maandag 23 april tot en met vrijdag 27 april zijn onze leerlingen van het 3de leerjaar te gast in de mooie natuur van het Verloren Bos voor hun openluchtklas. Je kan hun reisverslag volgen op onze schoolwebsite.

In de kijker Boekenklas (16 apr 2018)

Vanaf deze week kunnen de leerlingen terecht in onze nieuwe boekenklas. De bezielers van deze klas zijn juf Gwen en juf Stefanie. Juf Sonja zorgde, samen met haar dochter, voor de muurschildering. Zonder de ongelooflijke en onbetaalbare hulp van moeke van Loes en Wannes was dit onmogelijk. Samen met haar jongeren timmerden, zaagden en naaiden ze de volledige inrichting hiervoor. Duizend maal dank!

de foto’s van de opening kan je hier bekijken: https://www.vbsoudebareel.be/media-album/opening-boekenklas/

In de kijker Fijne paasvakantie! (30 mrt 2018)


Nieuwsbrief maart 2018

Beste ouders,

de paasvakantie staat voor de deur. Een tijd om wat rust te vinden, te spelen, fijne dingen te doen of misschien wel op vakantie gaan.

Maar laten we niet vergeten dat het bijna PASEN is. PASEN … de paashaas komt langs, eitjes zoeken en met de familie gezellig samenzijn, … maar ook stil staan bij grote feesten voor gelovigen. De christenen vieren Pasen, de verrijzenis van Jezus. Ik wens iedereen een Zalig Pasen. De joden vieren het Pesachfeest (Joodse paasfeest) en de moslims vieren Lailat-ul-Meraj, hemelvaart van de profeet Mohammed. In elke geloofsovertuiging zijn er feesten en vieringen die ons sterker maken en ons verbinden met respect voor elkaar.

Op het einde van de vakantie kunnen we met z’n allen genieten van een lekker paasontbijt dat ons wordt aangeboden door het oudercomité.

Op maandag 16 april zien we elkaar terug voor de laatste spurt van het schooljaar vol met leuke en spannende momenten:

  • opening van de nieuwe boekenklas
  • bosklas voor het 3L
  • Eerste communie
  • schoolfeest
  • schoolreis
  • de wereld verkennen in de klas en daar buiten

Directeur Katleen

In de kijker Nieuwe inschrijvingen (5 mrt 2018)

Beste ouders,

De periode van aanmelden via de computer is afgelopen. Indien u een toegangsticket kreeg voor inschrijving, gelieve ons telefonisch te contacteren voor een afspraak op het telefoonnummer 09/229.25.07. Opgelet: inschrijven kan tot en met 23 maart, nadien verloopt het toegangsticket en wordt de toegewezen plaats vrijgegeven.

met vriendelijke groeten,
directeur Katleen.

In de kijker Inschrijvingen geboortejaar 2016 (9 jan 2018)

Alle nuttige informatie voor nieuwe inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 kan u vinden op de volgende pagina: Aanvraag tot inschrijving.

In de kijker Nieuw bestuur oudercomité (30 nov 2017)

Tijdens de laatste vergadering van het oudercomité werd de begroting goedgekeurd en werd het bestuur vernieuwd: voorzitter: Bart Bracke, ondervoorzitter: Sebastian Vermeulen, secretaris: Caroline Van Overmeire, penningmeester: Ellen Van Hoorde, PR en ledenwerving: Sabrina De Jonghe en bestuurslid: Andy Hoornaert. 
Samen het de andere leden van het oudercomité, de leerkrachten en de directie zullen zij er dit jaar opnieuw een fantastisch jaar van maken met vele, leuke activiteiten, allemaal ten voordele van onze kinderen!

In de kijker Schoolkalender (27 nov 2017)

Beste ouders, in bijlage kan je de schoolkalender 2017-2018 vinden.
Met vriendelijke groeten, het leerkrachtenteam

In de kijker Leerlingenraad (27 nov 2017)

De klasafgevaardigden voor de leerlingenraad: 3A: Atakan en Kaat, 3B: Callista en Seth, 3C: Kato en Lotte, 4A: Sander en Gwendolien, 4B: Lily en Yelina, 5A: Eline en Michiel, 5B: Noa en Hanne, 5C: Felix en Josse, 6A: Kato en Anise, 6B: Halil en Helena.

Lente ontbijtmanden (21 mrt 2018)

Oudercomité St-Janscollege Oude Bareel levert verse en (h)eerlijke ontbijtmanden. Wij zorgen voor de gezelligheid en bezorgen ook aan huis.

De winst die we hiermee genereren, gaat integraal naar de openluchtklassen.

Sint-Amandsberg en omstreken zal door ons zondagochtend 15 april 2018 verwend worden met ovenverse koeken, broodjes en rijkelijk gevulde ontbijtmanden. Heeft u een verjaardag te vieren? Een bijzondere gebeurtenis? Iemand in de bloemetjes te zetten? Of wilt u gewoon rustig ontbijten op zondagochtend?

Bestellen kan tot en met 6 april, dus wees er als de kippen bij. Afhalen van je ontbijtmand kan je aan onze “breakfast drive-in” aan de witte poort (dienstingang naast de bruine poort). Maar je mand kan tegen betaling (€ 5) ook thuis geleverd worden in de regio Sint-Amandsberg, Oostakker, Lochristi, Destelbergen, Gent (binnen straal van 5 km).

ontbijt ‘volwassene’ €15, ontbijt ‘kind’ €10, ontbijt ‘de luxe’ €25
meer info: Ontbijtmanden SJC Oude Bareel 2018
bestellen kan via email: ontbijtmand@oudercomite-oudebareel.be

Gentsche gruute kuis (20 mrt 2018)

Voor het achtste jaar op rij vindt de Gentsche gruute kuis plaats. Op zondag 25 maart organiseert IVAGO in samenwerking met andere stadsdiensten opnieuw de grote lenteschoonmaak. We roepen verenigingen, jeugdorganisaties, buurt- en wijkcomités en zeker ook burgers op om die dag hun straat, buurt of wijk van zwerfvuil te verlossen.

Ook als school zullen we het goede voorbeeld geven en gaan we ons steentje bijdragen.

Actie Broederlijk delen (19 mrt 2018)

Beste ouders,

Tijdens de vastentijd – een tijd van delen met elkaar en met mensen in nood in verre landen – willen wij met de school ons steentje bijdragen voor een betere wereld. Dit doen we met onze jaarlijkse vastenactie voor Broederlijk Delen en voor een project dat we zelf genegen zijn. Weten jullie nog? Vorig schooljaar spaarden we voor Finado, kinderkleertjes voor het weeshuis in Zewditu met onze heuse sokken-waslijn! We spaarden toen een bedrag van €4.345 samen! Hiermee konden alle kinderen van het weeshuis een setje kledij kiezen en nog véél meer!

We steunen de komende 2 jaar via juf Caroline een nieuw project CAJ in Afrika – Burkina Faso. Zij bieden steun aan het weeshuis ‘Sainte Simonne’, de pediatrische afdeling in het ziekenhuis en de plaatselijke materniteit in Koudougou Burkina Faso. Op woensdag 28 februari en 7 maart kwam ze naar onze school om via sprekende foto’s uitleg te geven aan onze kinderen. Dit jaar sparen we concreet voor nieuwe én het vernieuwen van de kinderbedjes in het weeshuis en de plaatselijke materniteit. Ook de plaatselijke tewerkstelling geven wie hierdoor een boost door de lokale schrijnwerkers aan het werk te zetten. Hoeveel bedjes sparen we dit jaar bij elkaar?

Dit jaar organiseren we hiervoor een heuse “lakentjes-waslijn” waarbij we niet alleen op het enthousiasme van de kinderen rekenen…

Hoe organiseren we deze waslijn en hoe werkt het ‘spaarblad’?

Zij kunnen vanaf vandaag thuis en bij familie hun spaarblad tonen. Hierbij kan een vrije bijdrage voor een taakje gegeven worden en dus ook aan onze vastenactie. We zijn blij met elke bijdrage – hoe klein ook – die we krijgen. Zoals we weten kunnen vele kleintjes voor een groot bedrag zorgen! Op dinsdag 20 maart 2018 verzamelen we met zowel de kleuters als lagere schoolkinderen om het ingezamelde geld in onze kinderbedjes te deponeren. Op vrijdag 23 maart na een eerste telling bouwen we een waslijn op met het aantal lakentjes (= bedjes) die we bij elkaar spaarden.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking en enthousiasme!
De directie en het voltallige leerkrachtenteam.

Optreden schoolkoor (9 mrt 2018)

Beste ouders,

Ons schoolkoor @Smileysing brengt op zaterdag 17 maart de musical “Het Droomschip” ten voordele van Bednet. De generale repetitie gaat door op vrijdag 16 maart onmiddellijk na school tot 18 uur. Deze repetitie is zonder publiek. Wie de voorstelling wil zien, kan dit enkel op zaterdag.

Alle leerlingen van de school en hun ouders zijn uiteraard welkom tijdens één van de voorstellingen op zaterdag 17 maart. De prijs bedraagt 5 euro per persoon.

Uiteraard moet je geen kaart reserveren voor je kind dat deelneemt aan de musical. De voorstellingen zijn om 11 uur en 15 uur in de Parochiale kring Oude Bareel. Opgelet: de voorstelling van 15.00 uur is bijna uitverkocht!

Tijdens deze voorstelling zie je maar liefst 45 kinderen aan het werk. Ze zitten in het  4de , 5de en 6de leerjaar in onze school. We repeteerden bijna alles tijdens de middagpauzes.

Het is leuk als er ook enkele klasgenoten in de zaal zitten. Daarom deze warme oproep om jullie van harte uit te nodigen om te komen kijken. Je kan kaarten bestellen via een inschrijvingsstrookje. Gelieve het strookje volledig in te vullen en gepast geld mee te geven in een envelop aan uw kind. Het secretariaat bezorgt dan zo snel mogelijk de kaarten aan de klasleerkracht van uw kind. Indien u meerdere bestelstrookjes wenst, kan u die bekomen op het secretariaat.

Met muzikale groeten,
juf Vicky en juf Leen

Pyjamadag (5 mrt 2018)

Beste ouder,

Vrijdag 9 maart 2018 is er de derde Nationale Pyjamadag van Bednet. En onze school doet mee. Want Bednet zorgt ervoor dat langdurig zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen van thuis uit en samen met hun eigen klas toch de lessen kunnen volgen. Door mee te doen, tonen we dat we de zieke kinderen en jongeren steunen en maken we Bednet meer bekend. Zodat ze nog meer kinderen kunnen helpen. Komt uw kind ook in pyjama naar school op 9 maart? Uw kind mag gerust ook een dekentje, knuffeltje en pantoffels meebrengen om het extra gezellig te maken.

Wij steunen deze actie ook met een musicalvoorstelling op 17 maart gebracht door de leerlingen van ons schoolkoor onder leiding van juf Vicky en juf Leen. Wie graag komt kijken, kan kaarten kopen voor één van de twee voorstellingen (zie schoolwebsite). Gelieve gepast geld mee te geven in een briefomslag. De opbrengst gaat naar BEDNET.

Contacteer gerust de school bij eventuele vragen.
Vriendelijke groeten,
Directie en het leerkrachtenteam SJC Oude Bareel

www.bednet.be/pyjamadag

Sneeuwklassen 6de leerjaar (20 feb 2018)

Beste ouders,

Op donderdag 22 februari zijn onze leerlingen van het 6de leerjaar vertrokken op sneeuwschool naar het mooie Lechtal. Hun reisverslag kan je dagelijks op deze website volgen!

Carnavalsweek (6 feb 2018)

Tijdens dit muzisch jaar maken we er  een supertoffe carnavalsweek van maandag 5 februari  t.e.m. vrijdag 9 februari van met de hele school! Omdat we nu eenmaal een ‘te gekke’ school zijn, vragen we aan iedereen elke dag iets leuks aan te trekken om onze school om te toveren tot een echte carnavalsschool.

WAT DOEN WE AAN?
Maandag: samen met een lach, hebben we allemaal pluimen die dag!
Dinsdag: we kleden ons warm, met heel veel groen, zo gaan we het doen! (dikke truiendag)
Woensdag: een strik of een das, dat komt zeker van pas!
Donderdag: overal stippen (move tegen pesten)
Vrijdag is het heel groot feest en verkleden we ons om ter meest (zie klasafspraken qua kledij, geen confetti en wapens)

Alvast bedankt voor de medewerking
Directeur Katleen en het leerkrachtenteam

Foto’s van de carnavalsweek kan je vinden in de media-album!

Van 2 tot en met 9 februari is het de Vlaamse week tegen pesten. (21 jan 2018)

De “Move tegen pesten” is terug.
Samen met Ketnet laten ook wij van ons horen.
Dit jaar vraagt Tinne Oltmans samen met Thomas, Sander en Leonard om 4 stippen op je hand te zetten om zo te tonen dat je pesten niet oké vindt.

Daarna mag je 4 stippen op je hand tekenen en ben je besmet met het anti-pest virus.

Quiz oudercomité (16 jan 2018)

Beste ouders,

Uitnodiging Quiz 2018

op vrijdag 2 februari 2018 is er, naar jaarlijkse gewoonte, de quiz op school. Alle voorbereidingen zijn reeds genomen, alleen rest er ons nog een extra oproep te doen naar medewerkers voor dit evenement. Wie graag wil meehelpen kan vrijdagnamiddag vanaf 16.00 uur helpen bij het opstellen van de quizruimte, de avond zelf achter de bar meehelpen, opdienen, afruimen, meehelpen bij de afterquiz en opruimen op het einde van de quiz. Kunt u zich vrij maken en u hebt zin om dit evenement tot een goed einde te brengen, aarzel dan niet om een mail terug te sturen naar het oudercomité: bestuur@oudercomité-oudebareel.be

Alvast bedankt en tot dan!
Het bestuur & werkgroep Quiz oudercomité

12