Schoolmeldingen

In de kijker Boekenbeurs (13 mrt 2019)

BOEKENBEURS
donderdag 14 maart van 15.00 uur tot 18.30 uur
in de parochiale kring

meer foto’s kan je reeds bekijken in ons media-album: Boekenbeurs

In de kijker Krokusvakantie! (1 mrt 2019)

We wensen al onze kinderen en hun familie een fijne vakantie toe!
Meer foto’s van carnaval kan je bekijken in ons media-album.

Na de vakantie is er een inzamelactie van gebruikte batterijen.
Graag meebrengen tussen 11 en 30 maart 2019.
Alvast bedankt!

In de kijker Carnavalsweek (27 feb 2019)

We maken er een supertoffe carnavalsweek van!

 • maandag: samen met een lach, hebben we allemaal hartjes die dag
 • dinsdag: een gekke muts of hoed, dat is hoe het moet!
 • woensdag: doe 2 verschillende schoenen aan, dan kunnen we lekker gek gaan!
 • donderdag: gekke haren in klas, dan komt vandaag zeker van pas!
 • vrijdag: is het heel groot feest en verkleden we ons om ter meest!

meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Schoolvoorstelling (26 feb 2019)

De leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar genoten maandag 25 februari van de schoolvoorstelling: ‘de hemel in mijn hoofd’ over gevoelens en muziek. Alle foto’s kan je bekijken in ons media-album.

In de kijker Sneeuwschool 6de leerjaar (20 feb 2019)

De leerlingen van het 6de leerjaar zijn op sneeuwschool van donderdag 21 februari tot en met vrijdag 1 maart. Je kan hun reisverslag volgen op onze sneeuwschoolpagina!

In de kijker Dikke Truiendag (15 feb 2019)

Onze school heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Maar er is natuurlijk meer nodig. Het thema van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’, die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen.

Ook in de winter ruilen we de auto voor onze fiets. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er nog minder lawaai, en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit

Sfeerbeelden Dikke Truiendag

In de kijker Uitslag tombola sneeuwschool (31 jan 2019)

Wij willen jullie eerst en vooral danken voor de steun aan de openluchtklassen. In bijlage vinden jullie de lijst met winnende nummers. Mogen we jullie vragen om de prijzen te komen afhalen tussen 29 januari en 15 februari in de klas van meester David (afdeling Beelbroekstraat, klas 6B).

uitslag tombola 2019

In de kijker Inschrijvingen geboortejaar 2017 (5 dec 2018)

Alle nuttige informatie voor nieuwe inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 kan u vinden op de volgende pagina: Aanvraag tot inschrijving.

Op de volgende momenten organiseren we op school een bezoekmoment (Graag vooraf telefonisch inschrijven via het telefoonnummer: 09/229. 25. 07):

Maandag 11 februari om 19.00 uur
Vrijdag 15 februari om 13.30 uur
Woensdag 20 februari om 10.30 uur

In de kijker Jaarthema (4 sep 2018)

Ik zorg voor jou, zorg jij ook voor mij?
Zorg dragen is belangrijk, niet alleen voor elkaar, maar ook voor mensen die we niet kennen, voor materiaal, voor gewoonten in alle culturen en nog veel meer.

foto’s van het openingsmoment kan je bekijken in ons media-album: Media

In de kijker Boekenklas (16 apr 2018)

Vanaf deze week kunnen de leerlingen terecht in onze nieuwe boekenklas. De bezielers van deze klas zijn juf Gwen en juf Stefanie. Juf Sonja zorgde, samen met haar dochter, voor de muurschildering. Zonder de ongelooflijke en onbetaalbare hulp van moeke van Loes en Wannes was dit onmogelijk. Samen met haar jongeren timmerden, zaagden en naaiden ze de volledige inrichting hiervoor. Duizend maal dank!

de foto’s van de opening kan je hier bekijken: https://www.vbsoudebareel.be/media-album/opening-boekenklas/

In de kijker Nieuw bestuur oudercomité (30 nov 2017)

Tijdens de laatste vergadering van het oudercomité werd de begroting goedgekeurd en werd het bestuur vernieuwd: voorzitter: Bart Bracke, ondervoorzitter: Sebastian Vermeulen, secretaris: Caroline Van Overmeire, penningmeester: Ellen Van Hoorde, PR en ledenwerving: Sabrina De Jonghe en bestuurslid: Andy Hoornaert. 
Samen het de andere leden van het oudercomité, de leerkrachten en de directie zullen zij er dit jaar opnieuw een fantastisch jaar van maken met vele, leuke activiteiten, allemaal ten voordele van onze kinderen!

Quiz oudercomité (10 feb 2019)

Beste ouders,

De jaarlijkse, hoogst amusante quiz staat ook dit jaar garant voor een leuk avondje uit met familie, vrienden of collega’s!
Op vrijdag 15 februari 2019 starten we opnieuw in de turnzaal van de Beelbroekstraat om 19.30u stipt. (deuren open vanaf 19.00u)
De opbrengst van uw DENKWERK gaat integraal naar de leerlingen van SJC Oude Bareel.
Uitnodiging Quiz 2019

Pedagogische studiedag (21 jan 2019)

Opgelet: woensdag 30 januari 2019 is een pedagogische studiedag voor de leerkrachten. Al onze leerlingen hebben die dag geen school.

Voorleesweek (17 – 25 november) (23 nov 2018)

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de voorleesweek zet ‘Iedereen Leest graag’ het belang en het plezier van voorlezen in de kijker.
Elke ochtend las een andere juffrouw of meester een stukje voor. Alle klassen brachten een bezoek aan onze mooie boekenklas.
Het einde van de voorleesweek hebben we afgesloten met een echte voorleesslinger. Lezen is ontzettend fijn!

Pannenkoekenbak (23 nov 2018)

Dank je wel aan alle medewerkers voor het bakken en uitdelen van lekkere pannenkoeken ter ere van Jan Berchmans. Ze hebben ons allemaal heel goed gesmaakt!

Helm op FLUO top! (16 nov 2018)

De veiligheid van onze kinderen ligt de werkgroep van verkeer nauw aan het hart. Daarom willen we als werkgroep dit nog eens extra benadrukken, dit maal onder het motto:Helm opFLUO top’. 

Zo willen we iedereen in fluo naar school laten komen in deze donkere maanden. En met iedereen bedoelen we zowel de fietsers als voetgangers, maar ook zij die de straat moeten oversteken om in of uit de auto te stappen. Laat ons er een goede gewoonte van maken!

Toch nog even op een rijtje zetten waarom het dragen van zo’n fluo hesje of rugzakhoes best de moeite loont:

 • De meeste ongevallen gebeuren op weg naar school. ‘s Morgens tussen acht en negen uur, na schooltijd tussen vier en zes uur.
 • Door als fietser of voetganger aandacht te besteden aan de eigen zichtbaarheid in het verkeer geef je een automobilist de kans om tijdig te remmen, met een substantieel lager risico om betrokken te worden in een verkeersongeval tot gevolg. Het dragen van fluo kledij zorgt dus in grote mate tot vermindering van het aantal verkeersslachtoffers.
 • De ‘reflectie’ van een fluorugzak verhoogt de zichtbaarheid van de zwakke weggebruiker drastisch, meer nog dan de verlichting van de fiets.
 • De zichtbaarheid in het verkeer van een leerling die fluo draagt verhoogt met 300%

Muzische namiddag (16 nov 2018)

Op vrijdag 9 november 2018 organiseerden we opnieuw onze muzische namiddag. We werkten klasoverschrijdend samen rond de verschillende muzische domeinen (beeld, drama, muziek, media en beweging). We ontdekten opnieuw heel wat talent.

Dag van de leerkracht (5 okt 2018)

Proficiat, vandaag toasten we op jou!
Merci voor je glimlach, voor je geduld en voor al wat je onze leerlingen leert.
Fijne dag van de leerkracht gewenst!
Directeur Katleen.

Mosselsouper (28 sep 2018)

Traditie

“Een traditie is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit. Tradities kunnen als waardevol worden beschouwd en boven alle kritiek verheven, maar ook als conservatisme dat remmend werkt op de vooruitgang”

Deze omschrijving vond ik op Wikipedia. Opgezocht omdat de Mosselsouper van SJC Oude Bareel een traditie is, misschien al flink op weg om cultureel erfgoed te worden, parochiaal althans. Na 41 edities brengt dit evenement nog steeds veel volk op de been. Héél veel volk, 1100 mensen komen eten, meer dan 60 vrijwilligers zetten zich in om van de Mosselsouper een feest te maken. En daar slagen zij in, elke keer opnieuw.

Reeds enkele generaties zetten leden van het oudercomité en leerkrachten de werkwijze van de bedenkers met respect voort. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat dit blijft voortbestaan en ik als 80-jarige parochiaan van de Oude Bareel nog steeds een kommetje mosselen zal kunnen binnenspelen de 3de zaterdag van oktober (in het jaar 2058).

Wat Wikipedia ook beweert, een zekere vorm van conservatisme past volledig in dit plaatje. Omdat het traditie is. Een traditie die gesmaakt wordt door de bezoekers van de Mosselsouper en haar vrijwilligers, waarvoor dank!

Bart Bracke

Voorzitter Oudercomité

uitslag supertombola:

 • onderhoud ketel “Saniver”: Christel Laursen
 • werkmachine “Tolerated” x2: Jacky Vlerick en Wim Ghoris
 • zomerkamp “Muzaïek”: familie Wauters
 • zeilkamp “RBSC”: Timothy Kraeye
 • gebruik zaal “CC Meulestede”x3: familie Wauters, Sabrina De Jonghe en Linda Holvoet

Verkiezingen in functie van de leerlingenraad (20 sep 2018)

Verkiezingen op school!

Ook op school mochten onze leerlingen hun stem uit brengen!

Vanaf het derde leerjaar wordt er jaarlijks een leerlingenraad samengesteld.

Per klas worden hiervoor twee vertegenwoordigers verkozen.De leerlingenraad komt ongeveer elke maand samen. Zij doen voorstellen, geven ideeën of bedenkingen over de werking van onze school. Uiteraard beluisteren deze vertegenwoordigers hiervoor wat er leeft in hun eigen klas en kunnen ze dit vlot naar voor brengen tijdens de vergadering.

Dit jaar werd er heel wat campagne gevoerd om kans te maken om verkozen te worden: in de gangen en in de klas werden heel wat affiches met mooie beloftes zichtbaar gemaakt.

Op woensdag 19 september mocht elke klas in een echt stemhokje en met een echte stembrief hun keuze aanduiden! Dit was echt een spannend moment: net zoals bij de echte verkiezingen!

Directeur Katleen heeft samen met juf Barbara, meester Geert en juf Inge een oogje in het zeil gehouden want alles moest verlopen zoals het echt moet.

Uiteindelijk wisten we al op het einde van de voormiddag welke twee leerlingen van de klas de meeste stemmen behaald hadden.

Proficiat aan alle deelnemers!
Succes aan de leerlingen van de leerlingenraad!

Je kan nog heel wat meer foto’s bekijken over onze verkiezingen in het media – album.

1ste schooldag (4 sep 2018)

Het is zover: 3 september, de start van ons nieuw schooljaar. Welkom aan al onze leerlingen. We wensen iedereen een fijn schooljaar toe met vrienden, met meester of juf, nieuwe boeken en materiaal, maar vooral een fijn jaar maken we als we samen zorg dragen voor alles en iedereen.

de foto’s van de eerste schooldag kan je bekijken in ons media-album: Media

12...>>