Schoolmeldingen

In de kijker UPDATE 26 maart 2020 (Corona) (26 mrt 2020)

Beste ouder,

Ik breng jullie na een week terug op de hoogte van enkele aanpassingen en afspraken met de school.
Het doet ons deugd te merken dat ouders die in de zorgsector of andere noodzakelijke sectoren de school heel dankbaar zijn voor de opvang.
We doen samen met jullie ons best om wie hulp nodig heeft, ook hulp te bieden!

De volledige brief kan je hier lezen: Corona week 3.

Met vriendelijke groeten,
directeur Katleen

In de kijker UPDATE: donderdag 19 maart + LINK met correctiesleutels! (19 mrt 2020)

Beste ouder,

Ik breng jullie na een week terug op de hoogte van enkele aanpassingen en afspraken met de school.
Het doet ons deugd te merken dat ouders die in de zorgsector of andere noodzakelijke sectoren de school heel dankbaar zijn voor de opvang.
We doen samen met jullie ons best om wie hulp nodig heeft, ook hulp te bieden!

De volledige brief kan je hier lezen: brief 19 maart 2020.

Thuis worden er nu volop oefeningen gemaakt, daarom stellen wij de correctiesleutels van de werkschriften van onze methodes ter beschikking. Zo kunnen de oefeningen snel en eenvoudig worden nagekeken. Link => Correctiesleutels

De correctiesleutels van onze taal- en spellingmethode kan je nu al vinden.

Later deze week zullen de correctiesleutels van wiskunde, wereldoriëntatie en Frans beschikbaar zijn.

Vriendelijke groeten,
Directeur Katleen.

In de kijker Brief Corona (week 1) (17 mrt 2020)

Beste ouders,

Via onderstaande link kunnen jullie de brief die werd verzonden naar de mailadressen nog eens nalezen of raadplegen:

brief ouders week 16 maart.

Met vriendelijke groeten,
directeur Katleen.

In de kijker Info schorsing lessen (13 mrt 2020)

Beste ouders,

naar aanleiding van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad bezorg ik jullie de info over de schorsing van de lessen op onze school.

update corona virus enkel opvang

met vriendelijke groeten,
directeur Katleen

In de kijker Vakantieaanbod St-Amandsberg – zomer ’20 (9 jan 2020)

De basisscholen van de deelgemeente Sint-Amandsberg organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang.
Naast de reguliere Vakantieopvang, toegankelijk in alle stedelijke initiatieven voor buitenschoolse opvang organiseert de Dienst Kinderopvang vakantiekampen in samenwerking met Free-Time vzw.

meer info: Vakantiekampen Sint-Amandsberg zomer 2020

In de kijker Schoolkalender (13 sep 2019)

Beste ouders,
Hierbij de schoolkalender voor het nieuwe schooljaar.
Deze kalender is onder voorbehoud van wijzigingen.
schoolkalender 2019-2020

Met vriendelijke groeten,
het schoolteam

In de kijker Opvang Muzaiek (3 sep 2019)

Onze school voorziet, in samenwerking met VZW Muzaïek, opvang op woensdagnamiddag, de lokale verlofdag, de pedagogische dagen, de herfstvakantie en de kerstvakantie. Voor meer info: Atelier in SJC Oude Bareel 2019-2020

In de kijker 1ste schooldag (2 sep 2019)

Goede morgen en welkom terug bij ons op school!

Sommige kinderen beginnen voor het eerst in de peuterklas, anderen starten voor de laatste keer in de basisschool in het zesde leerjaar. Maar in totaal zullen meer dan 450 kinderen genieten van een fantastisch jaar op school.

meer foto’s kan je bekijken in ons media album

Ik hoop dat iedereen kon genieten van een deugddoende vakantie. Op school werd intussen hard gewerkt aan het dak waarbij de zolder werd geïsoleerd, de dakgoten en het dak werden vernieuwd. Een groot werk waar we lang kunnen van genieten.

We zijn blij dat alle vaste juffen en meesters er weer bij zijn. Dit jaar verwelkomen we juf Tiene, juf Renske en meester Thijs. Op 1 oktober komen juf Seliene en juf Joke er ook bij in het lerarenplatform. In totaal richten we 22 klassen in en kunnen de plusjuffen ook in elk jaar ondersteuning bieden.

de foto’s van de leerkrachten kan je bekijken bij voorstelling team

We wensen iedereen een fijn schooljaar toe waarin we blijven werken aan ons jaarthema  ‘Ik zorg voor jou, zorg jij ook voor mij’

Warme groet, directeur Katleen

In de kijker Start van het nieuwe schooljaar (28 aug 2019)

Op maandag 2 september hopen we iedere ouder te mogen verwelkomen om 8.25 uur voor een kort startmoment op de speelplaats. Daarna kunnen jullie gezellig samen een koffie drinken die aangeboden wordt door het oudercomité. Dit om samen vakantieherinneringen op te halen, andere ouders te leren kennen en misschien ook zin te krijgen om samen jullie schouders te zetten onder de verschillende schoolse activiteiten.

kalender verlofdagen 2019-2020

jaarlijkse info 2019-2020

Katleen Dejonckheere,
directeur

In de kijker Jaarthema (4 sep 2018)

Ik zorg voor jou, zorg jij ook voor mij?
Zorg dragen is belangrijk, niet alleen voor elkaar, maar ook voor mensen die we niet kennen, voor materiaal, voor gewoonten in alle culturen en nog veel meer.

foto’s van het openingsmoment kan je bekijken in ons media-album: Media

In de kijker Boekenklas (16 apr 2018)

Vanaf deze week kunnen de leerlingen terecht in onze nieuwe boekenklas. De bezielers van deze klas zijn juf Gwen en juf Stefanie. Juf Sonja zorgde, samen met haar dochter, voor de muurschildering. Zonder de ongelooflijke en onbetaalbare hulp van moeke van Loes en Wannes was dit onmogelijk. Samen met haar jongeren timmerden, zaagden en naaiden ze de volledige inrichting hiervoor. Duizend maal dank!

de foto’s van de opening kan je hier bekijken: https://www.vbsoudebareel.be/media-album/opening-boekenklas/

Carnaval (19 feb 2020)

Beste ouders en kinderen,

We maakten er weer een supertoffe carnavalsweek van met de hele school! Omdat we nu eenmaal een ‘te gekke’ school zijn, vroegen we aan iedereen elke dag iets leuks aan te trekken om onze school om te toveren tot een echte carnavalsschool.
Meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

Sneeuwschool (18 feb 2020)

De leerlingen van het zesde leerjaar gingen op sneeuwschool van donderdag 13 februari tem vrijdag 21 februari. Je kan hun reisverslag volgen op onze website!

Lokale Verlofdag (24 jan 2020)

Beste ouders,

Op maandag 3 februari 2020  is er een lokale verlofdag ingepland.
Die dag is er GEEN school.

Met vriendelijke groeten,
directeur Katleen en het leerkrachtenteam.

Fijne kerstvakantie (20 dec 2019)

Beste ouders,

De foto’s van de kerstviering kan je bekijken in ons media-album. Wij wensen jullie alvast een zalig Kerstmis en fijne feestdagen toe!

Kerstvakantie speeldagen (13 dec 2019)

 

Zin om er eens één dag tussenuit te zijn? Ken je vzw Muzaïek nog niet en wil je eens komen proberen? Geen nood aan een volle week kamp maar liever eens één dagje? Of gewoon zin om de kerstvakantie extra muzisch in te zetten?

meer info: Brief kansentarief kerstspeeldagen Oude Bareel min

Advent (10 dec 2019)

Vier weken lang komen we met de kinderen samen voor een adventsmomentje. We laten telkens een kaarsje branden, luisteren naar een bezinningstekst en zingen samen een sfeervol lied.

Sinterklaas op bezoek (9 dec 2019)

Op vrijdag 6 december kregen we bezoek van de lieve Sint en zijn Zwarte Pieten. De kinderen genoten de hele dag met volle teugen. De foto’s kan je bekijken in ons media-album.

MOS (Milieuzorg Op School) (6 dec 2019)

De leerlingen van 3A en 3B hebben samen met juf Tiene, meester David, juf Evy en meester Geert een aantal nieuwe bessenstruiken en heel wat bloembollen aangeplant op de Beelbroekstraat. Foto’s kan je bekijken op de MOS-pagina van onze school.

Rode neuzen dag (2 dec 2019)

Ons schoolkoor @Smileysing bracht op vrijdag 29 november een concert ten voordele van Rode neuzen. Alle foto’s kan je bekijken in ons media-album

Voorleesweek (22 nov 2019)

Op vrijdagnamiddag 22 november gingen we met de hele school voorlezen in de namiddag. Iedere leerkracht las op dat moment zijn verhaal voor aan de kinderen die voor hun boek gekozen hadden. Meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

12