Schoolmeldingen

In de kijker Eerste Communie (23 mei 2023)

meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Schoolfeest (9 mei 2023)

We kunnen terugblikken op een geslaagde editie! Ons jaarthema “spelen” gaf ons veel mogelijkheden om iedereen aan het “spelen” te krijgen. Alles soorten spelen kwamen aan bod, zowel binnen als buiten, rustig en minder rustig, voor elk wat wils. Het leuke was dat iedereen samen kon spelen en vele ouders genoten van het samenspel met de kinderen en de familie. De leuke foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Openluchtklas 3de leerjaar (24/04 tot 28/04) (23 apr 2023)

De leerlingen en leerkrachten van het 3de leerjaar verblijven van maandag 24 april tot vrijdag 28 april in “Het Verloren Bos” te Lokeren. Volg hun avonturen op de voet via de volgende pagina: Openluchtklas 3de leerjaar.

In de kijker Inschrijvingen (21 apr 2023)

Beste toekomstige ouders,
indien u een toelating kreeg om jullie kind(eren) in te schrijven, gelieve een afspraak te maken. Dit kan via ons e-mailadres: obsecretariaat@sintjv.be  Inschrijven en een kleine rondleiding kan ook op ons schoolfeest op zaterdag 6 mei.
Graag tot dan! Het secretariaat

In de kijker Schoolfeest (21 apr 2023)

Ons jaarlijks schoolfeest gaat door op zaterdag 6 mei!
Iedereen is van harte welkom! Meer info kan je vinden op onze webpagina: schoolfeest

In de kijker Veldloop 2023 (19 apr 2023)

We hadden op dinsdag 18 april 2023 een veldloopnamiddag voor zowel jongens als meisjes van het 3e kleuter tot en met het 6e leerjaar. Dit evenement ging door op de afdeling Beelbroekstraat. De leerlingen liepen allemaal mee! Een groot applaus voor alle sportievelingen en alle organisatoren.

Extra foto’s kunnen jullie bekijken in ons media-album.

In de kijker Telefonisch contact (17 apr 2023)

Beste ouders,
door de bouwwerken zijn we telefonisch moeilijker bereikbaar. Afwezigheden mogen jullie melden op volgend e-mailadres: obsecretariaat@sintjv.be. Graag de volledige naam en klas van jullie kindje doorgeven aub. Dank voor jullie begrip.
Overzicht overige e-mail adressen: Contacteer ons 

In de kijker Paasviering (31 mrt 2023)

Onze paasviering was volledig in regie van de leerlingen van 3B en 5A. Ze hebben dit schitterend gedaan! Meer foto’s kan je bekijken in ons media-album.

In de kijker Sobere maaltijd (28 mrt 2023)

meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Project Broederlijk Delen (8 mrt 2023)

AnaMalawi 

Vandaag kwamen Hilde en Kathleen hun project voorstellen dat wij met gans de school zullen ondersteunen tijdens onze actie van Broederlijk Delen.  Hun project heet AnaMalawi wat zoveel als “Voor de kinderen van Malawi” betekent.  Zij bouwden een nieuwe kleuterschool in Majanga, een dorp in het zuiden van Malawi.  Momenteel zijn er 3 klassen voor de 150 kinderen en zij breiden de school op dit moment uit met 2 nieuwe klassen.  De klassen moeten verder ingericht worden met functionele banken die enerzijds als tafel, anderzijds ook als stoel kunnen gebruikt worden.  Omdat papier bijna niet voorhanden is en erg duur zullen wij tijdens onze sponsorloop ook geld ophalen voor schrijfleien.  Eén nieuw stoel-tafeltje kost €25, een lei met krijt kost €2. Zo hopen wij dit prachtige project mee te helpen uitbouwen.  Dank alvast voor jullie steun!
Het pastorale team: meester Steyn, juf Isabel DH en juf Lieve

Zie ook media-album.

In de kijker Aanmelden of inschrijven voor volgend schooljaar (26 feb 2023)

 • 23 januari tot 3 februari 2023 : inschrijving broer/zus °2021
 • 28 februari (12u) tot 21 maart (12u) 2023: aanmelden via https://meldjeaanbasis.stad.gent
 • 24 april tot 15 mei 2023: afspraak met de school voor inschrijving
 • Nadien vanaf 23 mei 2023 (9u): afspraak met de school voor inschrijving – zolang er vrije plaatsen zijn.

De school organiseert open-kijk-momenten… een kans om de school te bezoeken en vragen te stellen in verband met de eerste inschrijving. U kan de school bekijken vanuit de leerkansen die uw kind op onze school zal krijgen. Daarom nodigen we u graag uit om vooraf een kijkje te komen nemen op:

 • dinsdag 24 januari 2023 om 14.30 uur 
 • maandag 13 februari 2023 om 18.30 uur (volzet)
 • donderdag 16 februari 2023 om 18.30 uur

Graag vooraf telefonisch via mail (obsecretariaat@sintjv.be) dit bezoek vastleggen en doorgeven op welke dag u langskomt.

In de kijker Dag van de directeur (9 feb 2023)

Dank je wel, directeur Katleen!
Op de dag van de directeur willen we je graag bedanken, voor alles wat je doet voor onze school: voor de kinderen, de leerkrachten, de medewerkers en de ouders. Je bent een bezige bij en je staat steeds voor iedereen klaar. Je hebt ook de zorgen en de beslommeringen van de bouwwerken… dus een appreciatie van ons allemaal is hier wel op zijn plaats.

Meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Creatieve opvangdagen (17 jan 2023)

Beste ouders,
Met veel enthousiasme kunnen we jullie laten weten dat we ook dit jaar op alle pedagogische studiedagen en vrije verlofdagen  aanwezig zullen zijn op de school, zodat uw kids op deze dagen fijne creatieve momenten kunnen beleven! We noemen deze dagen: Muzaïekdagen. We knutselen, musiceren op instrumenten, zingen, bewegen en spelen samen. Alle kids van 2,5 tot en met 12 jaar zijn welkom!

meer info: Brief SJC Oude Bareel Muzaïekdagen 22-23 

In de kijker Kerstviering (23 dec 2022)

Kerstmis beleven …
Kerstmis, feest van vrede, feest van licht. We versieren de tafel, we zetten een kerstboom en maken het gezellig. Wat betekent kerstmis voor de voorbijganger in de straat: voor de ene is het een extra weekje verlof, en haastig de telefoon opnemen want de drukte van alle dag blijft. Voor iemand anders is de sleur om voor iedereen het juiste pakje te kopen en een heel gerecht op tafel toveren – vermoeiend. Nog iemand anders gaat op de vlucht voor het slechte weer en zoekt warme oorden op. Dan heb je het verdrietige kind, kerstmis gebeurt rondom hem, maar thuis is er geen geld voor versiering en lekker eten. De oudere man geniet van het gezellig samen zijn en de jonge moeder heeft het mooiste kerstgeschenk ooit: ze is mama geworden.

Welke boodschap kregen de kinderen van de school mee:

 • K: kind in de kribbe- blij dat er iemand is die vrede wil brengen
 • E: engel die een goede boodschap brengt
 • R: redder – de redder met aandacht voor de kwetsbare mens
 • S: samen vinden we de het kind van de vrede
 • T: thuis – een plek waar mensen elkaar graag zien

Hele adventstijd hebben we geleerd wat vrede en vriendschap kan betekenen – met het accent op zorg dragen voor elkaar. Zo heeft iedereen van de school zijn steentje bijgedragen om centjes in te zamelen voor de VZW SIVI – op die manier zijn er veel gezinnen die onze vriendschap mogen ervaren met het verzorgingspakket.
De vele ingezamelde klederen zullen letterlijk de mensen warm houden en figuurlijk een lichtje van vrede voelen in hun hart.
De viering werd afgesloten met een mooi luisterlied waarop enkele kinderen een uniek dansje opvoerden.

Marie-Anne,
pastoraal medewerker

Meer foto’s kan je bekijken in ons media album.

In de kijker Onze beste wensen! (20 dec 2022)

In de kijker Red de bib (20 dec 2022)

Beste ouders,

Je hebt het vast ook al horen waaien dat de Stad Gent onze wijkbib ‘Westveld’ wil sluiten. Deze bibliotheek is voor onze school van grote waarde, aangezien wij met onze school sterk inzetten op lezen.

(Voor)lezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen. Lezen verruimt ons denken, leert ons om anderen beter te begrijpen en vergroot ons welzijn. Juist daarom is inzetten op leesbevordering op school zo belangrijk. Maandelijks gaan wij met onze klassen naar de bib, we werken er projecten uit, lenen er boeken en genieten van een nauwe samenwerking tussen de school en de wijkbib.

De sluiting van deze bib zou dan ook een groot verlies zijn voor onze leerlingen. Indien wij gedwongen worden om het openbaar vervoer te nemen, zullen bibliotheekbezoeken jammer genoeg afgelast worden. Daarom willen wij als school een sterk signaal geven en laten horen dat wij niet akkoord gaan met de geplande sluiting.

Op dinsdag 20 december vormden we met onze school een voorleesslinger tot aan de bibliotheek om onze stem te laten horen.

In de kijker Openluchtklas 6L “Avontuur in de natuur” (Spa) (21 okt 2022)

Onze leerlingen van het zesde leerjaar gaan op Openluchtklas naar Spa: “Avontuur in de natuur” van maandag 24 oktober 2022 tot en met vrijdag 28 oktober 2022.
Je kan hun reisverslag volgen op deze pagina.

In de kijker Muzaïek vakantiekampen (18 okt 2022)

Beste ouders,
Via onderstaande link kunnen jullie het vakantieaanbod van Muzaïek vinden:
Folder winter 2022-2023

In de kijker Mosselsouper (9 sep 2022)

Beste ouders,
Ons jaarlijks mosselsouper ging door op zaterdag 15 oktober. We kunnen weer terugblikken op een geslaagde editie met maar liefst 900 eters!
Dankjewel aan iedereen die erbij was en aan de vele helpende handen!
Uitslag supertombola: Mosselsouper 15 oktober 2022
Enkele sfeerfoto’s kan je bekijken in ons media-album.
Het SJC-team en het oudercomité

In de kijker Muzaïekdagen op onze school! (6 sep 2022)

Beste ouders,
Met veel enthousiasme kunnen we u laten weten dat we ook dit jaar op alle pedagogische studiedagen en vrije verlofdagen van de school aanwezig zullen zijn, op de school of bij gezamelijke dagen in de buurt van de school, zodat uw kids op deze dagen fijne creatieve momenten kunnen beleven! We noemen deze dagen: Muzaïekdagen. We knutselen, muscieren op instrumenten, zingen, bewegen en spelen samen. Alle kids van 2,5 tot en met 12 jaar zijn welkom!

Atelier in SJC Oude Bareel 2022 – 2023

In de kijker Klasvergaderingen september (17 aug 2022)

kleuterschool: op maandag 5 september (Antwerpsesteenweg)
lager:1-2-3: op dinsdag 6 september (Antwerpsesteenweg)
lager 4-5-6: op donderdag 8 september (Beelbroekstraat)
We starten telkens om 19.00 uur op de speelplaats.

In de kijker Het nieuwe kleuternest (7 feb 2022)

Vandaag konden de peuters en de eerste kleuterklassen genieten van hun nieuwe lokalen. Veel leerplezier in het nieuwe kleuternest! Dankjewel aan iedereen die meehielp aan dit mooie project. De foto’s kan je bekijken in onze klasblogs: DolfijntjesKikkertjes en Goudvisjes

In de kijker Vakantiekampen (13 dec 2021)

De inschrijvingen voor de kampen in 2022 van MUZAIEK zijn gestart. Een extra kampweek van Must Move in de Krekel kan ook een oplossing zijn: voor meer info: MUSTMOVE. Meer info kan je vinden op onze pagina: Vakantiekampen.

In de kijker Start van het nieuwe schooljaar (31 aug 2021)

Beste ouders,

Hallo, bonjour, ola, salam, merhaba, hola, hej, ni hao, ciao, privet, 嘿, hey, …  het nieuwe schooljaar gaat van start.

Ons jaarthema ‘Geluksvogels willen we zijn!’ gaat zijn 2de jaar in. Vijf nieuwe geluksvogels zullen de kinderen dit jaar nieuwe kwaliteiten leren kennen en erkennen.

Aan ons briefhoofd ziet u dat er een aanpassing gebeurde. De 4 visiewoorden voegden we toe! Deze 4 belangrijke woorden zijn de kapstokken van onze schoolwerking. Verbondenheid , vertrouwen, zorgzaam en groeikansen … daar staan we voor op school.

Met de kracht van deze woorden willen we zowel de leerlingen, leerkrachten, ouders en andere externen mee op weg nemen in een fijne samenwerking.

Enkele belangrijke infopunten bij de start van dit nieuwe schooljaar: Nieuwsbrieven