Schoolmeldingen

In de kijker Inschrijvingen geboortejaar 2017 (5 dec 2018)

Alle nuttige informatie voor nieuwe inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 kan u vinden op de volgende pagina: Aanvraag tot inschrijving.

Op de volgende momenten organiseren we op school een bezoekmoment (Graag vooraf telefonisch inschrijven via het telefoonnummer: 09/229. 25. 07):

Maandag 11 februari om 19.00 uur
Vrijdag 15 februari om 13.30 uur
Woensdag 20 februari om 10.30 uur

In de kijker Voorleesweek (17 – 25 november) (23 nov 2018)

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de voorleesweek zet ‘Iedereen Leest graag’ het belang en het plezier van voorlezen in de kijker.
Elke ochtend las een andere juffrouw of meester een stukje voor. Alle klassen brachten een bezoek aan onze mooie boekenklas.
Het einde van de voorleesweek hebben we afgesloten met een echte voorleesslinger. Lezen is ontzettend fijn!

In de kijker Pannenkoekenbak (23 nov 2018)

Dank je wel aan alle medewerkers voor het bakken en uitdelen van lekkere pannenkoeken ter ere van Jan Berchmans. Ze hebben ons allemaal heel goed gesmaakt!

In de kijker Helm op FLUO top! (16 nov 2018)

De veiligheid van onze kinderen ligt de werkgroep van verkeer nauw aan het hart. Daarom willen we als werkgroep dit nog eens extra benadrukken, dit maal onder het motto:Helm opFLUO top’. 

Zo willen we iedereen in fluo naar school laten komen in deze donkere maanden. En met iedereen bedoelen we zowel de fietsers als voetgangers, maar ook zij die de straat moeten oversteken om in of uit de auto te stappen. Laat ons er een goede gewoonte van maken!

Toch nog even op een rijtje zetten waarom het dragen van zo’n fluo hesje of rugzakhoes best de moeite loont:

 • De meeste ongevallen gebeuren op weg naar school. ‘s Morgens tussen acht en negen uur, na schooltijd tussen vier en zes uur.
 • Door als fietser of voetganger aandacht te besteden aan de eigen zichtbaarheid in het verkeer geef je een automobilist de kans om tijdig te remmen, met een substantieel lager risico om betrokken te worden in een verkeersongeval tot gevolg. Het dragen van fluo kledij zorgt dus in grote mate tot vermindering van het aantal verkeersslachtoffers.
 • De ‘reflectie’ van een fluorugzak verhoogt de zichtbaarheid van de zwakke weggebruiker drastisch, meer nog dan de verlichting van de fiets.
 • De zichtbaarheid in het verkeer van een leerling die fluo draagt verhoogt met 300%

In de kijker Muzische namiddag (16 nov 2018)

Op vrijdag 9 november 2018 organiseerden we opnieuw onze muzische namiddag. We werkten klasoverschrijdend samen rond de verschillende muzische domeinen (beeld, drama, muziek, media en beweging). We ontdekten opnieuw heel wat talent.

In de kijker Mosselsouper (28 sep 2018)

Traditie

“Een traditie is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit. Tradities kunnen als waardevol worden beschouwd en boven alle kritiek verheven, maar ook als conservatisme dat remmend werkt op de vooruitgang”

Deze omschrijving vond ik op Wikipedia. Opgezocht omdat de Mosselsouper van SJC Oude Bareel een traditie is, misschien al flink op weg om cultureel erfgoed te worden, parochiaal althans. Na 41 edities brengt dit evenement nog steeds veel volk op de been. Héél veel volk, 1100 mensen komen eten, meer dan 60 vrijwilligers zetten zich in om van de Mosselsouper een feest te maken. En daar slagen zij in, elke keer opnieuw.

Reeds enkele generaties zetten leden van het oudercomité en leerkrachten de werkwijze van de bedenkers met respect voort. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat dit blijft voortbestaan en ik als 80-jarige parochiaan van de Oude Bareel nog steeds een kommetje mosselen zal kunnen binnenspelen de 3de zaterdag van oktober (in het jaar 2058).

Wat Wikipedia ook beweert, een zekere vorm van conservatisme past volledig in dit plaatje. Omdat het traditie is. Een traditie die gesmaakt wordt door de bezoekers van de Mosselsouper en haar vrijwilligers, waarvoor dank!

Bart Bracke

Voorzitter Oudercomité

uitslag supertombola:

 • onderhoud ketel “Saniver”: Christel Laursen
 • werkmachine “Tolerated” x2: Jacky Vlerick en Wim Ghoris
 • zomerkamp “Muzaïek”: familie Wauters
 • zeilkamp “RBSC”: Timothy Kraeye
 • gebruik zaal “CC Meulestede”x3: familie Wauters, Sabrina De Jonghe en Linda Holvoet

In de kijker Verkiezingen in functie van de leerlingenraad (20 sep 2018)

Verkiezingen op school!

Ook op school mochten onze leerlingen hun stem uit brengen!

Vanaf het derde leerjaar wordt er jaarlijks een leerlingenraad samengesteld.

Per klas worden hiervoor twee vertegenwoordigers verkozen.De leerlingenraad komt ongeveer elke maand samen. Zij doen voorstellen, geven ideeën of bedenkingen over de werking van onze school. Uiteraard beluisteren deze vertegenwoordigers hiervoor wat er leeft in hun eigen klas en kunnen ze dit vlot naar voor brengen tijdens de vergadering.

Dit jaar werd er heel wat campagne gevoerd om kans te maken om verkozen te worden: in de gangen en in de klas werden heel wat affiches met mooie beloftes zichtbaar gemaakt.

Op woensdag 19 september mocht elke klas in een echt stemhokje en met een echte stembrief hun keuze aanduiden! Dit was echt een spannend moment: net zoals bij de echte verkiezingen!

Directeur Katleen heeft samen met juf Barbara, meester Geert en juf Inge een oogje in het zeil gehouden want alles moest verlopen zoals het echt moet.

Uiteindelijk wisten we al op het einde van de voormiddag welke twee leerlingen van de klas de meeste stemmen behaald hadden.

Proficiat aan alle deelnemers!
Succes aan de leerlingen van de leerlingenraad!

Je kan nog heel wat meer foto’s bekijken over onze verkiezingen in het media – album.

In de kijker Jaarthema (4 sep 2018)

Ik zorg voor jou, zorg jij ook voor mij?
Zorg dragen is belangrijk, niet alleen voor elkaar, maar ook voor mensen die we niet kennen, voor materiaal, voor gewoonten in alle culturen en nog veel meer.

foto’s van het openingsmoment kan je bekijken in ons media-album: Media

In de kijker 1ste schooldag (4 sep 2018)

Het is zover: 3 september, de start van ons nieuw schooljaar. Welkom aan al onze leerlingen. We wensen iedereen een fijn schooljaar toe met vrienden, met meester of juf, nieuwe boeken en materiaal, maar vooral een fijn jaar maken we als we samen zorg dragen voor alles en iedereen.

de foto’s van de eerste schooldag kan je bekijken in ons media-album: Media

In de kijker Boekenklas (16 apr 2018)

Vanaf deze week kunnen de leerlingen terecht in onze nieuwe boekenklas. De bezielers van deze klas zijn juf Gwen en juf Stefanie. Juf Sonja zorgde, samen met haar dochter, voor de muurschildering. Zonder de ongelooflijke en onbetaalbare hulp van moeke van Loes en Wannes was dit onmogelijk. Samen met haar jongeren timmerden, zaagden en naaiden ze de volledige inrichting hiervoor. Duizend maal dank!

de foto’s van de opening kan je hier bekijken: https://www.vbsoudebareel.be/media-album/opening-boekenklas/

In de kijker Nieuw bestuur oudercomité (30 nov 2017)

Tijdens de laatste vergadering van het oudercomité werd de begroting goedgekeurd en werd het bestuur vernieuwd: voorzitter: Bart Bracke, ondervoorzitter: Sebastian Vermeulen, secretaris: Caroline Van Overmeire, penningmeester: Ellen Van Hoorde, PR en ledenwerving: Sabrina De Jonghe en bestuurslid: Andy Hoornaert. 
Samen het de andere leden van het oudercomité, de leerkrachten en de directie zullen zij er dit jaar opnieuw een fantastisch jaar van maken met vele, leuke activiteiten, allemaal ten voordele van onze kinderen!

Dag van de leerkracht (5 okt 2018)

Proficiat, vandaag toasten we op jou!
Merci voor je glimlach, voor je geduld en voor al wat je onze leerlingen leert.
Fijne dag van de leerkracht gewenst!
Directeur Katleen.

Openschoolmoment (28 aug 2018)

Beste ouders,

De vakantie is bijna voorbij.

We zijn volop bezig het nieuwe schooljaar voor te bereiden en kijken ernaar uit om de kinderen en jullie terug te zien. Alles staat klaar om jullie kind(eren) een fantastische start van een schooljaar te bezorgen waarin het jaarthema ‘ik zorg voor jou, zorg jij ook voor mij?’ centraal zal staan.

Op dinsdag 28 augustus heten we jullie, samen met jullie kinderen, van harte welkom op de openklasdag. Van 17.00 uur tot 18.00 uur kunnen jullie een kijkje komen nemen in de nieuwe klas van jullie kind(eren).

Op maandag 3 september is het dan zover: de eerste schooldag van het schooljaar 2018-2019.

Meer info over het nieuwe schooljaar: Jaarlijkse info

Graag tot binnenkort!

Hartelijke groeten,
het schoolteam.

Klasvergaderingen (24 aug 2018)

klasvergadering kleuters: donderdag 6 september (19.30 uur)
klasvergadering 1ste, 2de en 3de leerjaar: maandag 10 september (19.30 uur)
klasvergadering 4de, 5de en 6de leerjaar: dinsdag 11 september (19.30 uur)

Inschrijvingen (29 jun 2018)

U bent welkom op school van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli van 9.00 uur tot 11.30 uur. In augustus van maandag 20 augustus tot en met vrijdag 31 augustus van 9.00 uur tot 11.30 uur. Voor inschrijvingen gelieve eerst telefonisch contact op te nemen op het nummer: 09/229.25.07

Kennismakingsmoment voor al onze leerlingen op dinsdag 28 augustus 2018 van 17.00 uur tot 18.00 uur.

Afscheidswoordje (29 jun 2018)

Aan het einde gekomen van het schooljaar betekent altijd een stukje afscheid nemen. Dinsdag vierden we onze jongens en meisjes uit het 6de leerjaar.” Het gaat jullie goed en kom gerust nog eens langs.”

Donderdag vierden we juf Sonja met de hele school. Maar vandaag zijn we fier op iedereen. Iedereen heeft zijn pluimen verdiend en zette zijn beste beentje voor. Ook aan onze juffen en meesters zeg ik dankjewel voor jullie zorg en inzet. Meester Etienne en juf Marie-Anne bedank ik voor hun hulp op vele momenten.

Maar nu wensen we elkaar een fijne vakantie toe. Wees lief en vriendelijk, help een handje dat vindt iedereen leuk, veel spelen en plezier maken en dan zien we elkaar op 3 september terug.

directeur Katleen

meer foto’s kan je bekijken in ons media album

Proclamatie (5 jun 2018)

Promotieplechtigheid 6de leerjaar

Wij hebben de eer en het genoegen u uit te nodigen op de afscheidsviering voor onze leerlingen uit de zesde klas. Deze vindt plaats op dinsdag 26 juni ’18 om 19.30 uur in de parochiale kring.

Verloop van de viering

 • verwelkoming en toespraak door de directeur
 • toespraak van het oudercomité
 • de leerlingen aan het woord
 • proclamatie
 • receptie

We zijn ervan overtuigd u op deze viering te mogen begroeten.
Directie en leerkrachtenteam

meer foto’s kan je bekijken in ons media album

Eerste Communie (10 mei 2018)

Proficiat aan al onze Eerste Communicanten!
Geniet van deze prachtige dag!

 

Schoolfeest zaterdag 26 mei (3 mei 2018)

Programma
11.00 uur: muzische opening door leerlingen
11:30 uur: bbq organisatie oudercomité
13.00 uur: opening talentenfestival
17:00 uur: slotmoment, schoolkoor, optreden leerkrachten

meer foto’s kan je bekijken in ons media album

OPENLUCHTKLAS DERDE LEERJAAR (23 apr 2018)

Beste ouders,

Van maandag 23 april tot en met vrijdag 27 april zijn onze leerlingen van het 3de leerjaar te gast in de mooie natuur van het Verloren Bos voor hun openluchtklas. Je kan hun reisverslag volgen op onze schoolwebsite.

Fijne paasvakantie! (30 mrt 2018)


Nieuwsbrief maart 2018

Beste ouders,

de paasvakantie staat voor de deur. Een tijd om wat rust te vinden, te spelen, fijne dingen te doen of misschien wel op vakantie gaan.

Maar laten we niet vergeten dat het bijna PASEN is. PASEN … de paashaas komt langs, eitjes zoeken en met de familie gezellig samenzijn, … maar ook stil staan bij grote feesten voor gelovigen. De christenen vieren Pasen, de verrijzenis van Jezus. Ik wens iedereen een Zalig Pasen. De joden vieren het Pesachfeest (Joodse paasfeest) en de moslims vieren Lailat-ul-Meraj, hemelvaart van de profeet Mohammed. In elke geloofsovertuiging zijn er feesten en vieringen die ons sterker maken en ons verbinden met respect voor elkaar.

Op het einde van de vakantie kunnen we met z’n allen genieten van een lekker paasontbijt dat ons wordt aangeboden door het oudercomité.

Op maandag 16 april zien we elkaar terug voor de laatste spurt van het schooljaar vol met leuke en spannende momenten:

 • opening van de nieuwe boekenklas
 • bosklas voor het 3L
 • Eerste communie
 • schoolfeest
 • schoolreis
 • de wereld verkennen in de klas en daar buiten

Directeur Katleen

12...>>