Schoolmeldingen

In de kijker Inschrijvingen (1 jul 2019)

Beste ouders,
voor inlichtingen en inschrijvingen:
het secretariaat is te bereiken op volgende dagen:

  • maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli van 9.00 uur tot 11.30 uur
  • maandag 19 augustus tot en met vrijdag 30 augustus van 9.00 uur tot 11.30 uur.

In de kijker Fijne vakantie! (1 jul 2019)

Dit schooljaar vloog weer voorbij. De voorbije maanden hebben we samen met de kinderen genoten van vele fijne momenten: het circus schoolfeest, sportuitstappen en schoolreizen, eerste communie en vormselviering,… Nu twee maanden met het gezin genieten van rust en samen leuke dingen doen.

Wie zin heeft is zeker welkom op onze klusjesdagen, op zaterdag 24 augustus of maandag 26 augustus aan de Antwerpsesteenweg vanaf 9 uur. Die dagen zorgen we er samen met ouders en leerkrachten voor dat de school weer helemaal klaar is voor de start. Graag uw aanwezigheid bevestigen via mail obdirectie@sintjv.be. Dankjewel alvast.

We wensen u en uw gezin alvast een fijne vakantie toe en hopen u op dinsdag 27 augustus terug te zien tussen 17 uur en 18 uur voor een fijn open-klasmoment in de nieuwe klas van uw kind.

Op maandag 2 september hopen we iedere ouder te mogen verwelkomen voor een kort startmoment op de speelplaats. Daarna kunnen jullie gezellig samen een koffie drinken die aangeboden wordt door het oudercomité. Dit om samen vakantieherinneringen op te halen, andere ouders te leren kennen en misschien ook zin te krijgen om samen jullie schouders te zetten onder de verschillende schoolse activiteiten.

kalender verlofdagen 2019-2020

jaarlijkse info 2019-2020

Katleen Dejonckheere,
directeur

In de kijker Jaarthema (4 sep 2018)

Ik zorg voor jou, zorg jij ook voor mij?
Zorg dragen is belangrijk, niet alleen voor elkaar, maar ook voor mensen die we niet kennen, voor materiaal, voor gewoonten in alle culturen en nog veel meer.

foto’s van het openingsmoment kan je bekijken in ons media-album: Media

In de kijker Boekenklas (16 apr 2018)

Vanaf deze week kunnen de leerlingen terecht in onze nieuwe boekenklas. De bezielers van deze klas zijn juf Gwen en juf Stefanie. Juf Sonja zorgde, samen met haar dochter, voor de muurschildering. Zonder de ongelooflijke en onbetaalbare hulp van moeke van Loes en Wannes was dit onmogelijk. Samen met haar jongeren timmerden, zaagden en naaiden ze de volledige inrichting hiervoor. Duizend maal dank!

de foto’s van de opening kan je hier bekijken: https://www.vbsoudebareel.be/media-album/opening-boekenklas/

In de kijker Nieuw bestuur oudercomité (30 nov 2017)

Tijdens de laatste vergadering van het oudercomité werd de begroting goedgekeurd en werd het bestuur vernieuwd: voorzitter: Bart Bracke, ondervoorzitter: Sebastian Vermeulen, secretaris: Caroline Van Overmeire, penningmeester: Ellen Van Hoorde, PR en ledenwerving: Sabrina De Jonghe en bestuurslid: Andy Hoornaert. 
Samen het de andere leden van het oudercomité, de leerkrachten en de directie zullen zij er dit jaar opnieuw een fantastisch jaar van maken met vele, leuke activiteiten, allemaal ten voordele van onze kinderen!

OPENLUCHTKLAS DERDE LEERJAAR (6 mei 2019)

Beste ouders,

Van maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei 2019  zijn onze leerlingen van het 3de leerjaar te gast in de mooie natuur van het Verloren Bos voor hun openluchtklas. Je kan hun reisverslag volgen op onze schoolwebsite.

Boekenbeurs (13 mrt 2019)

BOEKENBEURS
donderdag 14 maart van 15.00 uur tot 18.30 uur
in de parochiale kring

meer foto’s kan je reeds bekijken in ons media-album: Boekenbeurs

Krokusvakantie! (1 mrt 2019)

We wensen al onze kinderen en hun familie een fijne vakantie toe!
Meer foto’s van carnaval kan je bekijken in ons media-album.

Na de vakantie is er een inzamelactie van gebruikte batterijen.
Graag meebrengen tussen 11 en 30 maart 2019.
Alvast bedankt!

Carnavalsweek (27 feb 2019)

We maken er een supertoffe carnavalsweek van!

  • maandag: samen met een lach, hebben we allemaal hartjes die dag
  • dinsdag: een gekke muts of hoed, dat is hoe het moet!
  • woensdag: doe 2 verschillende schoenen aan, dan kunnen we lekker gek gaan!
  • donderdag: gekke haren in klas, dan komt vandaag zeker van pas!
  • vrijdag: is het heel groot feest en verkleden we ons om ter meest!

meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

Schoolvoorstelling (26 feb 2019)

De leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar genoten maandag 25 februari van de schoolvoorstelling: ‘de hemel in mijn hoofd’ over gevoelens en muziek. Alle foto’s kan je bekijken in ons media-album.

Sneeuwschool 6de leerjaar (20 feb 2019)

De leerlingen van het 6de leerjaar zijn op sneeuwschool van donderdag 21 februari tot en met vrijdag 1 maart. Je kan hun reisverslag volgen op onze sneeuwschoolpagina!

Dikke Truiendag (15 feb 2019)

Onze school heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Maar er is natuurlijk meer nodig. Het thema van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’, die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen.

Ook in de winter ruilen we de auto voor onze fiets. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er nog minder lawaai, en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit

Sfeerbeelden Dikke Truiendag

Quiz oudercomité (10 feb 2019)

Beste ouders,

De jaarlijkse, hoogst amusante quiz staat ook dit jaar garant voor een leuk avondje uit met familie, vrienden of collega’s!
Op vrijdag 15 februari 2019 starten we opnieuw in de turnzaal van de Beelbroekstraat om 19.30u stipt. (deuren open vanaf 19.00u)
De opbrengst van uw DENKWERK gaat integraal naar de leerlingen van SJC Oude Bareel.
Uitnodiging Quiz 2019

Uitslag tombola sneeuwschool (31 jan 2019)

Wij willen jullie eerst en vooral danken voor de steun aan de openluchtklassen. In bijlage vinden jullie de lijst met winnende nummers. Mogen we jullie vragen om de prijzen te komen afhalen tussen 29 januari en 15 februari in de klas van meester David (afdeling Beelbroekstraat, klas 6B).

uitslag tombola 2019

Pedagogische studiedag (21 jan 2019)

Opgelet: woensdag 30 januari 2019 is een pedagogische studiedag voor de leerkrachten. Al onze leerlingen hebben die dag geen school.

12...>>