Schoolmeldingen

In de kijker MOSSELSOUPER (27 sep 2021)

Welkom op onze mosselsouper op zaterdag 16 oktober 2021!

In de kijker Geluksvogel Hokko (24 sep 2021)

De volgende geluksvogel is geland! HOKKO wil ons tijdens de eerste twee maanden van het schooljaar inspireren om onze talenten met elkaar te delen. Het is fijn als we kunnen geven aan elkaar want zo kan je sterke banden met mensen maken. Het geeft je een goed gevoel en je wordt er gelukkiger van! Doe het niet omdat je denkt dat je dan iets terug zult krijgen. Wil je je goed voelen? Doe dan iets goeds voor anderen!
De leerlingen hebben allen een briefje met een naam getrokken. Zij zullen die leerling in het geheim of openlijk met hun talent verrassen. Alle kinderen hebben twee weken de tijd om hierover na te denken We zijn alvast heel benieuwd naar wat onze leerlingen met elkaar willen DELEN!

meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Eerste communie (18 sep 2021)

Na lang wachten kon eindelijk de Eerste Communie doorgaan in september!

Mijn hartje doet wat raar vandaag. Het gaat heel snel te keer. Ik voel veel kriebels in mijn maag en ik schuif heen en weer. Boem, boem, boem, rikketikketik. Jezus komt nu dicht bij mij. Boem, boem, boem, rikketikketik. Feest maar mee, ja kom erbij! ‘k Voel me wat bang en ook wat klein, mijn hart blijft heel vlug slaan. Maar beste maat met Jezus zijn, daar wil ik echt voor gaan

meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Strapdag (17 sep 2021)

Vrijdag 17 september 2021 stond de Strapdag op onze schoolkalender, als vast onderdeel van de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stapten en trapten al onze leerlingen naar school. We leerden heel wat bij over het verkeer en ’s middag genoten we van een heerlijke picknick op straat!

meer foto’s kan je bekijken in ons media-album

In de kijker Beste sportievelingen (15 sep 2021)

Na deze vervelende corona periode vonden we het tijd om het contact tussen ouders onderling en leerkrachten op een leuke manier te herstellen.

Dus wie zin heeft om op een gezellige en ontspannen manier een beetje aan sport te doen, nodigen we graag uit op:

  • een initiatie NETBAL op vrijdag 8 oktober om 20.00 uur in de gymzaal Beelbroekstraat.
  • en/of een NETBAL tornooi op vrijdag 22 oktober om 20.00 uur in de gymzaal Beelbroekstraat.

Wie graag voor één of beide activiteiten wil inschrijven mag een mailtje sturen naar nancy.van.achte@sintjv.be en vermeld duidelijk met hoeveel je zal komen. Wie voor het tornooi zelf een ploegje (minimum 6 pers.) kan samen stellen mag dit zeker doen maar tijdens deze kennismaking is er zeker tijd om nieuwe mensen te leren kennen en een ploegje te vormen.

We houden nog met één belangrijke corona maatregel rekening en dat is enkel sportende volwassenen mogen aanwezig zijn dus supporters en kinderen blijven thuis.

Sportieve groeten
Het SJC team

In de kijker Herinrichting kerk- en schoolomgeving Oude Bareel (14 sep 2021)

Met het Wijkbudget willen we ideeën ondersteunen van Gentenaren die Sint-Amandsberg nòg beter willen maken. Verschillende buurtbewoners hebben plannen uitgewerkt voor jouw wijk, dit plan is er één van. Als wijkbewoner kies je zelf welke projecten in jouw wijk zullen worden gerealiseerd. Er is voor Sint-Amandsberg een totaalbudget van 300.000 euro voorzien.

voor meer info: klik op deze link: 20210907_PU_Affiche_A2_Wijkbudget_OUDE BAREEL

In de kijker De eerste schooldag (1 sep 2021)

De eerste sfeerbeelden van de start het nieuwe schooljaar kunnen jullie bekijken in ons album: Media

In de kijker Start van het nieuwe schooljaar (31 aug 2021)

Beste ouders,

Hallo, bonjour, ola, salam, merhaba, hola, hej, ni hao, ciao, privet, 嘿, hey, …  het nieuwe schooljaar gaat van start.

Ons jaarthema ‘Geluksvogels willen we zijn!’ gaat zijn 2de jaar in. Vijf nieuwe geluksvogels zullen de kinderen dit jaar nieuwe kwaliteiten leren kennen en erkennen.

Aan ons briefhoofd ziet u dat er een aanpassing gebeurde. De 4 visiewoorden voegden we toe! Deze 4 belangrijke woorden zijn de kapstokken van onze schoolwerking. Verbondenheid , vertrouwen, zorgzaam en groeikansen … daar staan we voor op school.

Met de kracht van deze woorden willen we zowel de leerlingen, leerkrachten, ouders en andere externen mee op weg nemen in een fijne samenwerking.

Enkele belangrijke infopunten bij de start van dit nieuwe schooljaar: Nieuwsbrieven

In de kijker Voorstelling leerkrachtenteam 2021-2022 (27 aug 2021)

In de kijker Kalender vakantiedagen (30 jun 2021)

Beste ouders,
in bijlage kan je onze kalender vinden van de vakantiedagen voor het schooljaar 2021-2022: kalender vakantiedagen 2021-2022
met vriendelijke groeten, het leerkrachtenteam

In de kijker Nog enkele vrije plaatsen peuterklas (29 mrt 2021)

We hebben nog enkele vrije plaatsen voor de peuterklas schooljaar 2021-2022.
Bent u nog op zoek naar een fijne school voor uw peuter die geboren werd in 2019?
Bel (09/2292507)of mail (obdirectie@sintjv.be) ons en we brengen samen de inschrijving in orde.
Tot binnenkort!