Klasblog – Vlinder

Water 20 jun, 2024

Morgen is het al zomer en stilaan krijgen we meer en meer de zon te zien. Bij warm weer hoort water: water om te drinken, water om ons te wassen, water voor de dieren en de planten. Overal is er water, maar vanwaar komt dit water eigenlijk? We keken hoe een watertoren eruit ziet en dachten na hoe dit nu bij ons komt…

We ontdekten ook hoe vuil water proper water kon worden.

We leerden zeedieren kennen en bewogen zoals hen in water.

Ook dachten we na over een waterdruppel, wat voor een weg die maakte en hoe die verdampte , een wolk werd en dan weer naar beneden storte is als regen in de rivier/zee. De druppeldans vonden de kleuters ook geweldig!

We visten naar eendjes met de getalbeeldendobbelsteen en maakten grote knikker/waterbanen. Juf Leen kwam eens een lesje met de boomwackers( lange en korte plastieken staven die een toon (geluid) maken ) doen op het liedje: “diep in de zee”. Super tof!

Juf Jolien werd 30 jaar en dit kon ik niet zomaar voorbij laten gaan: een cakejestaart en sapjes konden niet ontbreken^^

Daan verjaart in de vakantie , maar we vierden zijn verjaardag al wat vroeger in de klas en hij trakteerde donuts en sapjes, mmm!

Reacties zijn gesloten.