Klasblog – Vlinder

Vormen 6 mrt, 2024

Er lag bij het binnenkomen plots een rond hoedje met bollen op juf haar stoel, we vroegen ons af van wie het zou zijn. Oh er staan bollen op, misschien van een clown, misschien van iemand die graag rond dingen draagt… oh misschien meneertje rond?

We vertelden ook het verhaall “hoe Tito zijn neus kwijtspeelde, tito probeerde verschillende vormen van neuzen en zo kwamen we bij de verschillende vormen. We zochten allemaal spulletjes in de vorm van… We knutselden vormenmonsters, deden voelspelletjes met vormen,… We mochten ons met al die vormenkledij verkleden in ons huisje, we bouwden vanalles met vormen.

Ook logispelen met de vormen konden niet ontbreken : ik zoek een vorm, het is rond, het is dik en het is geel,…  daarbij maakten we ook een grote matrix. We stempelden ook een vormenclowntje helemaal juist na en gaven onze clown gek haar met de schrijfpatronen.  

Wat hadden we weer geluk dat er twee ouders langskwamen om spelletjes te spelen. De mama van Bjarne en de mama van Elif  speelden een super tof spelletje met ons! 

We konden voor het eerst sinds lang naar de speeltuin, wat een prachtig eerste zonnetje, we genoten! 

En natuurlijk mochten we de verjaardag van Gunjot en Oona niet zomaar laten voorbijgaan, een verjaardag op dezelfde dag , wat fijn, wat leuk, dubbel feest!

Met dag van de thuistaal hebben we een leuke slinger gemaakt met alle thuistalen, super fijn!