Klasblog – Vlinder

Van Themaloze week groeien naar thema vervoersmiddelen 7 dec, 2023

Tijdens de themaloze week gingen we eens volledig vanuit de interesses va de kleuters werken. De vrijdag ervoor maakten we een brainstorm waarover we graag nog eens wilden leren. Het overkoepelende thema dat eruit kwam was vervoersmiddelen en ook een beetje koken. Samen keken we welk speelgoed in dit thema paste en hoe we elke hoek rond vervoer konden verrijken. Ook de puzzels kwamen nog eens uit de kast, want daar hadden we er wat van Cars en Pawpatrol. De auto’s klein en groot werden uitgehaald, maar natuurlijk ook vervoersmiddelen die in de lucht vlogen en op het water vaarden. Beweeg zoals je vervoersmiddel was een hele mooie activiteit om te zien: auto’s op de grond, boten wiebelend in het golvend water en de helikopter hoog in de lucht.

Op dinsdag kwam juf Zoë rond licht en donker vertellen en ze maakte het al meteen heel gezellig in de klas. We speelden op de lichtbakken, met het schimmenspel. Daarbij vertelde ze een verhaaltje en daarna deden we een waarneming rond de verschillende lichtbronnen die er zijn. Als afsluitspelletje deden we een tel en voelspel gecombineerd met een blinddoek aan. Dit was heel leuk!

Daarbij namen we ook afscheid van onze vriend Ayoub. We gaven hem een fotoboek met allemaal foto’s van de vlindertjes en speelse momenten. Wat zullen we hem missen, maar Ayoub zijn papa is ernstig ziek en ze wilden graag terug naar hun thuisland Algerije gaan.

Als laatste werden we op vrijdag getrakteerd door het oudercomité op lekkere pannenkoeken, mmmm!

Reacties zijn gesloten.