Klasblog – Vlinder

Pasen 31 mrt, 2024

Vanuit het boek het allermooiste ei opende we het volgende thema. Daarin leerden we 3 kippen kennen. Puntje met haar mooie bolletjes , langelat met zijn lange poten en mevrouw hanenkam met haar extra grote kam op haar hoofd. Ze streden om het allermooiste ei te leggen voor de koning, maar uiteindelijk vond hij ze alle 3 mooi en mochten ze alle 3 prinses worden. Sorteren van eitjes kon hierbij ook niet ontbreken. 

We keken uit naar de paashaas , maar maakten ook tijd om even stil te staan bij het Paasverhaal van jezus op een kindvriendelijke manier.  

Maar natuurlijk Pasen , wie weet komt binnenkort de paashaas!!!! Oh dan moeten we wel iets maken om ons eitjes in te leggen he! Een paasmandje kon natuurlijk niet ontbreken. We gingen meteen aan de slag. We maakten propjes en kleefden deze op ons plastieken mandje met behangerslijm, lekker plakkerig maar ons resultaat mag er zijn. Met wat verf en geknipte blaadjes was het klaar!

We gingen naar buiten voor de Lenteboom met de start van de Lente. De juf verstopte zoals de paashaas juist genoeg eitjes en alle vlindertjes mochten eentje zoeken. Wat waren we blij als we er eentje vonden!  

Ook voor Anamalawi hadden we de zoektocht gedaan met de eendjesklas.

De poëziesterren werden ook gekozen en alle 3 de gedichten werden voorgelezen.

Ook kregen we kort bezoek van 3 kuikentjes van Otis uit de eendjesklas.

Op woensdag ontdekten we opeens dat er in elk geknutseld mandje een eitje lag, jammie en joepiee!!! 

We hadden ook het geluk dat de mama van Alice spelletjes kwam spelen, super leuk!

Geniet van deze leuke tijd samen!

Reacties zijn gesloten.