Klasblog – 6de leerjaar B

Klimaatklas 24 feb, 2024

Ons klimaat verandert de laatste jaren heel snel. De aarde warmt op, we krijgen steeds vaker te maken met stormen, overstromingen of zelfs tekort aan water. Enkele mensen van DASKUNST kwamen om die reden naar de klas om hierover wat uitleg te geven en lieten ons nadien onze ideale stad bouwen, aangepast aan de veranderende omstandigheden.

Eerst hielden we een klasgesprek over wat ons al is opgevallen ivm klimaatveranderingen. We keken naar een filmpje en zagen daarin heel duidelijk dat de aarde vroeger opwarmde maar ook nadien weer afkoelde. Dit is nu niet meer het geval, overal wordt het steeds warmer.

Nadien mochten we in een grote zwarte kist neuzen. Daar zaten verschillende materialen in om onze stad te bouwen. Eerst moesten we onze gebouwen plaatsen. Nadien dachten we na hoe we onze stad zouden beschermen tegen hevige stormen en regenbuien. Daarna bedachten we oplossingen om het water van de hevige regenbuien op te vangen. Ook zochten we naar oplossingen om onze stad koel te houden tijdens hittegolven.

We slaagden erin prachtige steden te bouwen! Wie weet zien we later wel enkele van deze oplossingen terug in Stad Gent!

Reacties zijn gesloten.