Klasblog – Vlinder

Kerstmis vieren 3 jan, 2024

De twee laatste weken van 2023 gingen in en wat waren het gezellige dagen. In een iets donkerdere klas met gezellige lichtjes binnenkomen, fijn!

We begonnen ons thema met het boekje van Luuk en Lotje en daarna vlogen we er meteen in  om het gezellig te maken in de klas . De kerstboom en alle gezellige lichtjes en spulletjes. De adventskrans lag al in de klas en het eerste kaarsje dat we al hadden laten branden was voor de Sint. Want hij was toch een lichtje, hij is een goede man in deze donkere tijd.

Natuurlijk waren er nog 3 andere kaarsjes, het tweede voor onze vriendjes, derde voor Maria en het laatste voor Jezus. Want daar draait Kerstmis ook om, de geboorte van Jezus. Elke maandag hebben we een extra kaarsje gebrand.  Ook het kerstverhaal leerden we kennen en speelden we heel graag na. Hierbij hadden we een kerststalletje onder onze kerstboom. In de hoekjes bouwden we kersthuisjes, speelden we met de wintertafel, hingen we kerstballen aan de bomen a.d.h.v. de cijferdobbelsteen en kwam de bee-bot nog eens langs om te leren programmeren.

Natuurlijk knutselden we ook onze nieuwjaarsbrief en oefenden we elke dag. Hopelijk is het ons ook gelukt, juf is nu al heel fier op haar vlinderkindjes^^!

Zoals Jezus die ging geboren worden was er nog een baby’tje geboren. Het zusje van Miraç, wat is hij een fiere grote broer.

Daarbij mochten we Miraç, Marilou en Sena hun verjaardag ook nog eens vieren! Ze hadden duplo mee om de klasbak aan te vullen  en een super leuk prentenboek! Alvast bedankt, ook voor de traktaties!

De papa van Oona kwam voor de laatste keer dit jaar ook een spelletjes spelen rond gevoelens, super!

De laatste dag was het kerstontbijt aangebroken. De juffen hadden de klas mooi aangekleed met een hele lange tafel in het midden, wat was dat gezellig seg! We leegden snel onze boekentassen uit en gingen aan tafel. Onze buikjes knorden al een beetje, kort daarna kregen we een lekkere boterkoek/rozijnenkoek en chocolademelk of fruitsap. Mmm wat lekker! Daarbij had de juf nog een muzikaal pak voorzien, op de kerstmuziek gaven we het door en af en toe stond er een opdracht op: speel het kerstverhaal na, kleur je kerstplacemat in, zeg je nieuwjaarsbrief op, dans de kerstdans, speel het spelletje: kerstmannetje leggen…

Geniet nog van de vakantie en tot maandag!

Reacties zijn gesloten.