Klasblog – Vlinder

Joepie, weer naar school ! 15 sep, 2023

Joepie, we mogen terug naar school!

De eerste twee schoolweken zijn voorbij. Wat hebben we al een leuke tijd beleefd! We gingen op verkenning door de school en lieten alles zien aan de nieuwe vriendjes. In onze klas hebben we 2 nieuwe vriendjes: welkom Daan en Akram. We maken goede afspraakjes, want als we goede vriendjes van elkaar willen zijn moeten er goede afspraakjes zijn! We leren zelfstandig onze boekentas uitlegen in de juiste bakken en ook als we klaar zijn met een werkje hebben we een vakje waar we zelf ons werkje inleggen.

We maakten kennis met Papillon ons klasdiertje. Wat vinden we het leuk om ze met een zacht muziekje wakker te maken. ook speelden we met haar een spel in de tuin en gaat zij het hele jaar mee op ontdekking en beleven we samen met haar zoooooveeeel!

We leerden het vriendje van Papillon kennen, rupsje. Oh papillon vond rupsje wel heel leuk, maar op een dag was hij geen rups meer maar een cocon. Wat nu?… ja hoor, Opeens kwam er uit die cocon een prachtige vlinder. Zo leerden we de levenscyclus van de vlinder heel goed kennen op verschillende manieren. Vraag het maar eens aan je kleuter! We rolden rupsen van plasticine.We kleurden een rupsje en maakte haar cocon errond. We versierden onze tekenzak en fladderden als echte vlinders rond op de speelplaats en op ons blaadje. Wat een fijne 2 weken al in de vlinderklas!

PS: de nieuwsbrief is ook al verzonden , dus kijk zeker jullie mail eens na 🙂

Reacties zijn gesloten.