Klasblog – Vlinder

Joepie de LENTE is al een beetje te voelen en te zien! 18 mrt, 2024

Stilaan beginnen bloemetjes te piepen boven de grond. Wat wil de natuur nu zeggen? Oh het is Lente!!! We keken in de tuin of we al krokussen zagen, ook narcissen zagen we stilaan naar boven komen. De bloemetjes die jullie meebrachten maakten van ons klasje een echte lentetuin. Maar hoe moeten we nu zo een bloemetje verzorgen? Wat heeft dat nodig?  

Water, aarde en zonlicht natuurlijk, dat wisten al veel kindjes!

Ook zaaiden we tuinkers, hier wachten we nog altijd even op tot er hopelijk nog wat meer van uitkomt.

Juf Zoe vertelde adhv een verteltafel het boekje: “DAT IS MIJN BLOEM”. Daarna mochten de kleuters zelf aan de slag om het verhaaltje na te spelen!

We bekeken de meegebrachte bloemetjes en zette deze in de juiste volgorde. Van eentje met enkel blaadjes en knopjes(waar nog een bloem ging uitkomen) tot eentje die al veel bloemetjes had. Zo zagen we echt de evolutie, erna bekeken we dit ook eens op het scherm, wauw wat is de natuur toch prachtig! We bouwden bloemen en lieten ze zelfs draaien.

Ook het winketje was gevuld met allemaal spullen die we nu met de lente konden kopen in de tuinwinkel: bloem/groentenzaadjes, handschoenen, boeketjes bloemetjes, harkjes,…

We speelden uitbeeldspelletjes als tussendoortje. We werden een zaadje in de grond en werden een echte grote bloem. En zongen een liedje over de lente a.d.h.v mooie prenten.

En op vrijdag was het extra cosy met pyjamadag^^

Reacties zijn gesloten.