Klasblog – Vlinder

Dino roooaar!!!!! 5 mei, 2024

Op een ochtend lag er een ei op juf Jolien haar stoel…. Van welk dier zou dat ei zijn? We overliepen alle dieren die eieren leggen, maar geen enkel ei leek op het ei dat we in de klas hadden. De kleuters dachten samen na over wat nu het antwoord zou kunnen zijn, juf moest er ook een nachtje over slapen.  

De volgende ochtend lag er een briefje van een PALEONTOLOOG. Een WAT? We zochten samen op wat dat wou zeggen. Ahaaa, iemand die naar overblijfselen (botten, skeletten,…)van de dino’s zoekt. De palentoloog vertelde ons op een briefje dat we het ei in wat water moesten leggen. Dit deden we ook en al snel kwam er iets uitgekropen. EEN DINO!!!! Oh maar daar wilden we alles over te weten komen!!! We leerden dat er vleeseters en planteneters waren. De belangrijkste namen en kenmerken van dino’s leerden we, maar wat een moeilijke namen hebben die dino’s toch! We maakten fossielen met zoutdeeg zoals de paleontoloog soms vindt. We tekenden de platen van de stegosaurus en graafden zoals echte paleontologen botten en fossielen op.  We leerden de letter “D” kennen van Dino adhv een doosje met allemaal spullen met de D. We deden een meetactiviteit van klein naar groot en sorteerden de vleesetende en de plantenetende dino’s. Ook verdeelden we de eitjes aan de dino’s, elke dino kreeg er evenveel!

Als lekkere verrassing kregen we dinonuggets met sla en een beetje mayonaise, mmmm! Iedereen heeft het opgegeten, wat waren ze lekker!

Bij het begin van ons thema hadden we nog de verjaardag van Gloriya die we vierden, hiep hiep hoeraa!!!!