Klasblog – Openluchtklas 3des

Maandag 22 april 2024 22 apr, 2024 Maandag

Op maandag 22 april 2024 verzamelden we vooraan in de Beelbroekstraat. We namen afscheid van onze mama en papa en luisterden aandachtig naar “het woordje van directeur Katleen”.

We carpoolden met verschillende auto’s richting Lokeren. In Lokeren aangekomen verkenden we het “Verloren Bos” en maakten we de nodige afspraken. Daarna was het tijd om ons te installeren op onze kamer en ons bedje op te maken. Dankjewel aan juf Lieve en juf Stefanie voor de extra helpende handen.

Nadien was het tijd voor het spel : “Eén tegen allen”, dit werd uitgewerkt en uitgelegd door juf Anne-Laure.

Het klokje sloeg al snel 12.00 uur en dus maakten we ons klaar voor ons eerste middagmaal (tomatensoep, rijst met curry + kip en ananas en broccoli, als dessertje was er een pudding)

Nu maken we ons klaar om op uitstap te vertrekken richting het natuurreservaat “Het Molsbroek”. Daar gaan we héél wat planten en dieren leren kennen.

In de namiddag ging we op stap in natuurreservaat “Het Molsbroek”. We bekeken heel wat kriebeldiertjes. Een rondleiding kregen we van gids Michaël en gids Willem. Ze vonden dat we al heel wat konden vertellen over verschillende planten en dieren.

Rond 19u30 kwam juf Anouk voor een gezellige avondvertelling. We schreven ook in ons dagboekje en zongen heel wat liedjes met juf Katrien en juf Anouk.

Rond 20u30 – 20u45 was het bedtijd.