Klasblog – Sneeuwschool 6des

Dag 5: dinsdag 18/02 18 feb, 2020 Sneeuwverslagen

Berichtgeving 9.30 uur

Na een nachtje miezerig weer verschijnt de zon bij het ochtendgloren. Rijtje vormen om mails te lezen, nadien ontbijt en…

Berichtgeving 15.30 uur

Een voormiddag Elbigenalp
We reden met de lijnbus in 2 verschillende groepen naar de kerk en de houtsnijschool van Elbigenalp.

Kerk
Elbigenalp, het oudste dorp van het Lechtal, dankt zijn naam aan de met olmen begroeide Alpen. De gerestaureerde Sint-Niklaaskerk dateert van 1664. De toren en kerkschip zijn gotisch. De muurschilderingen zijn van de hand van de wereldberoemde Zeiller. De bouw van deze kerk duurde 10 jaar. Deze kerk bezit naast een prachtig orgel op het oksaal een draagbaar orgeltje dat meegedragen wordt tijdens de processies. Naast de kerk staat de Martinuskapel (= dodenkapel) met 15de eeuwse fresco’s en de uit 18-delen bestaande dodendans van Falger.

Houtsnijschool van Elbigenalp
De kunstenaar en geschiedenisschrijver Anton Falger is ook de stichter van de houtsnijschool die we bezochten. Deze houtsnijschool is enig in haar genre. Kunstenaars van overal komen er zich bekwamen in de kunst van het houtsnijden. In de verkoopzaal worden de kunstwerken van de leerlingen tentoongesteld en verkocht. De opbrengst dekt een gedeelte van de algemene kosten van de school (daar wordt dus geen ‘mosselfestijn’ of iets dergelijks georganiseerd).

Berichtgeving 18.00 uur

Beginnersgroep 1
Met Loumy, Merel, Esila, Ese, Mathylda, Siene, Alexis, Kacper, Noah, Nele. De eerste skiles verliep nogal moeizaam. Eerst hebben we leren remmen en bochten maken. Bij iedereen ging het redelijk vlot, maar bij Loumy lukte het remmen maar moeizaam. Norton en Kacper vielen in het begin ook vele malen. Onze lerares Marianne is streng maar leuk. Op de bananenlift verliep het bij het begin ook niet echt handig. Na een tijdje verliep het veel vlotter en mochten we naar de blauwe piste, dit vond iedereen leuk.
Merel en Loumy

Beginnersgroep 2
Kristine geeft skiles bij de beginners. De eerste dag kregen we geen les van Kristine daar ze ziek was, ze werd vervangen door Mickol. We mochten nog niet met de lift naar boven en moesten dan maar op de ski’s naar boven stappen. We leerden stoppen en bochten maken, dat deden we in pizza. We kregen geen pizza als beloning maar gummybeertjes. Mickol was ook heel grappig, we praatten niet in het Nederlands of het Duits, maar wel in het Engels. Op dag twee kregen we les van Kristine. Ze gaf heel goede uitleg waardoor we het goed onder de knie kregen. We mochten wel reeds met de lift, maar eerst moesten we tonen dat we konden remmen. Iedereen kon het en dan werden we met een sleeptouw naar boven getrokken. De belangrijkste oefening was slalommen rond de kegels. Ook tegen Kristine moesten we Engels praten. Op dag 3 mochten we met de bananenlift naar boven, dat was heel leuk. Eerst moesten we traag en nadien mochten we alsmaar sneller. Op het einde moesten we heel hard remmen en bochten maken. Volgende woensdag is er een wedstrijd slalommen.
Ella en Minne

Beginnersgroep 3
Als beginnersgroep kunnen we het echt al goed. We skiën met een grote groep van 11 leerlingen. We begonnen eerst gewoon de basisregels te leren onder leiding van onze skimeester Peter. Nadat we alles, stapje voor stapje, hebben geleerd zijn we met een touwlift naar boven gegaan. Er werd veel gevallen, gelachen, geskied, maar vooral veel plezier gemaakt. Voor we dat allemaal konden doen, moesten we eerst skischoenen en ski’s passen en de perfecte sticks vinden. In de skischoenen kruipen is nog redelijk moeilijk, maar eens je er in zat begon het plezier van het skiën.
Victor

Skigroep met ervaring
Voor de eerste twee dagen was onze skileraar Dominique. Nu hebben we iemand anders. Op de eerste dag leerden we onze skileraar kennen. De eerste keer gingen we een klein beetje omhoog. Als alles goed ging, mochten we reeds helemaal naar boven. Toen zat de eerste dag er al op. Op dag 2 mochten we naar de rode piste; Dat was heel tof! Het verliep heel goed. Op het allerlaatste mochten we door het bos. Dag 3 kregen we een nieuwe skileraar, hij is zo grappig. We gingen weer naar de rode piste. Bijna iedereen kan reeds parallel. Het is zo tof en het verloopt heel goed. Vandaag zei onze skileraar dat hij ons ging trainen voor de wedstrijd over 2 dagen. Spannend.
Ylena

Skiles gevorderden
De eerste dag maakten we kennis met de groep en de skileraar. Onze skileraar heet Hobbert. Eens we allemaal klaar waren vlogen we erin. Eerst daalden we een paar keer de blauwe piste af. Nadien gleden we ook van de rode piste. We mochten ook van een schans springen. Er werd veel gelachen en geskied. Het was echt leuk. Soms vielen er wel enkele leerlingen. De tweede dag verliep bijna op dezelfde wijze maar we mochten meer op de rode piste. We kregen toen ook een snoepje. De derde dag ging ook vlot. Drie kwart van de les bleven we op de rode piste. Ook vandaag kregen we een snoepje. Spijtig dat Nanou vandaag 2 keer viel. Oeps.
Nanou

Berichtgeving 21.00 uur

Avondactiviteit: rodelen