Klasblog – Kreeftjes

Werkjes voor de kreeftjes in week 3 29 mrt, 2020 Brieven

Dag Kreeftjes, ik hoop dat jullie al wat werkjes klaar hebben dat ik vorige week voorstelde want nieuwe taken komen op jullie af…..
Ik hoop nog steeds dat jullie allemaal, samen met jullie familie, in goede gezondheid verkeren…..Bij ons hier is ook alles oké al mis ik jullie heel erg😭
Wat gaan we doen deze week?
1. raamdecoratie maken voor Pasen.  In de bijlage vinden jullie getekende eierschalen en deze druk je af op wit papier, de kuikens druk je af op geel papier.  Zoals het voorbeeld knip je alles heel nauwkeurig uit en daarna stel je de kuikens samen zoals het voorbeeld.  Als je zo verschillende kuikentjes onder elkaar rijgt op een nylon draad dan kan je die voor het raam ophangen…Als je zo verschillende draadjes naast elkaar ophangt krijg je een heel mooi resultaat…mooi als je binnen er naar kijkt en mooi als je buiten bent.
2. We bekijken nog eens het digitaal verhaal  over” het allermooiste ei”.  Nu zit er in bijlage een blad met de drie kippen uit het verhaal….die hebben heel veel eieren gelegd en jullie moeten die nu per 4 in een zakje te stoppen.  Neem voor elk zakje een andere kleur zodat mama en/of papa goed zien of jullie het juist deden…..Opgelet de zakjes mooi dicht doen anders rollen de eitjes eruit!
3.  Nu gaan we kuikentjes stempelen……neem een kurk , een vork en de gele verf.  Met het kurk stempel je de lijfjes van de kuikens.  Met een vork geef je de lijfjes langs beide kanten vleugels…Als alles droog is werk je de kuikens af met stift.  Oogjes erop, een oranje bekje en oranje kuiken pootjes eronder met 3 tenen naar voor en 1 teen naar achter.
4.  Liedje beluisteren op you tube:” boer wat zeg je van mijn kippen…..”misschien kan je het snel meezingen???
5.Ga naar Google en zoek op:  Schooltv koekeloere…..ei, ei ei…..leerrijk tv moment met erbij een leuk digitaal verhaal.
6.  Na al dat werken tijd voor iets lekkers met eitjes uiteraard….We bereiden wentelteefjes….hmmmm lekker.
Wat heb je nodig:   1 ei, 250ml melk,  wit brood   en wat boter om te bakken, kaneel als je dat wenst.
Laat de kleuter het volledige ei los kloppen in een kom…..voeg er wat melk aan toe en eventueel wat kaneel……haal dan een sneedje brood door dat mengsel en bak het dan in een beetje boter in een pan.  Al snel ruikt het heerlijk en kan je het wentelteefje opeten.  Je doet er wat suiker op naar keuze of je werkt het af met Griekse yoghurt en fruit….
7.  Vergeet niet om het fietsen te oefenen want…..wie het kan ZONDER steunwielen krijgt bij het terug naar school gaan een diploma !!!
Ik zag hier in mijn buurt ook al veel kleutertjes oefenen…..😜
8.  Als je over “verkeer” alles wil leren dan kijk je naar de filmpjes van Zeppe , Zikki en Aya
Dat zie je op tv elke weekdag tussen 10 u en 11 uur op VTM kids lesuurtje
Dat is heel wat en ….spaar alvast 2 lege keukenrollen en enkele wc rollen voor je taakjes volgende week.
Veel plezier en….zorg goed voor mama, papa, zus en broer…..
Vergeet ook niet om vaak je handen te wassen,   K3 heeft er een liedje voor….😅😅
Veel liefs van juf Ann💔💔💔