Klasblog – 3de leerjaar B

week van 27/4 – 1/5 : opdrachten 26 apr, 2020 Brieven

Dag lieve schatten van 3B,

Wat hebben jullie vorige week flink gewerkt voor school! Doen jullie deze week ook terug zo jullie best?

Hier vinden jullie de opdrachten voor deze week :

Maandag 27/4 :

 • Taal : Thema 6 les 13. Bekijk op Bingel het instructiefilmpje ‘Tegenwoordige en verleden tijd’. Je vindt het filmpje bij de moet-opdracht van maandag 27/4. In het begin van het filmpje hebben ze het over ‘de persoonsvorm’, daar bedoelen ze het werkwoord (= het doe-woord) uit de zin mee. Neem na het bekijken van dit filmpje jouw werkboek taal op p.98 en p.99. Maak oef. 1 (het pijltje mag, maar moet niet), oef. 2a en oef. 2b. Bij oef. 1 en oef. 2a moet je het werkwoord in elke zin aanduiden. Bij oef. 2b plaats je de werkwoorden die je bij oef. 2a hebt aangeduid in de juiste kolom. 
 • Rekenen: FILMPJE BREUK VAN EEN HOEVEELHEID Bekijk het filmpje aandachtig en zorg er ook voor dat je het werkboek van rekenen, je kleurpotloden en je pen bij de hand hebt terwijl je naar het filmpje kijkt. Nadien los je deze oefeningen op in het werkboek : p. 37 oef. 6 en p. 50 oef. 4.
 • Spelling : Maak de oefeningen op de werkbladen die ik doorstuurde. Snap je de regel niet goed meer? Zoek dan de bijhorende spellingweter op in je spellingboek.

 

Dinsdag 28/4 :

 • Taal : Thema 6 les 10. Neem je werkboek taal op p.80. Kijk naar de acht foto’s. Welke drie foto’s lijken jou het meest interessant en wil je wel iets meer over te weten komen? Nummer deze van 1 tot 3. Zoek de teksten die bij jouw drie foto’s passen op p.81-93. Lees deze drie teksten luidop. Je hoeft nog geen vragen over deze teksten op te lossen.
 • Spelling : Los de oefeningen op de werkblaadjes die ik doorstuurde op. Twijfel je? Zoek dan de spellingweter op in je spellingboek en lees goed hoe het moet.
 • Rekenen : FILMPJE BREUK VAN EEN GETAL Bekijk het filmpje aandachtig. Nadien los je deze oefeningen op in je werkboek : p. 52 oef. 2, p.53 oef. 3 en oef. 5. Maak ook de moet-opdracht op Bingel die bij deze les hoort.

 

Woensdag 29/4 :

 • Taal : Thema 6 les 10, vervolg op dinsdag 28/4. Gisteren heb je in het werkboek taal op p.81-93 drie teksten luidop gelezen. Kies twee van die drie teksten om vandaag mee te werken. Lees deze twee teksten nog eens opnieuw en los oef. 5, 6 en 8 van die twee teksten op. Oef. 7 mag ook, maar moet niet. Bekijk voordat je begint dit filmpje, het filmpje legt jou alles nog eens duidelijk uit : FILMPJE LEREN SAMENVATTEN
 • Rekenen : Jullie hebben al heel wat nieuws geleerd, tijd om in te oefenen en te herhalen! Los de oefeningen op de werkblaadjes die ik doorstuurde op. Twijfel je aan een bepaalde werkwijze, zoek dan het passende instructiefilmpje opnieuw op en bekijk het nog eens aandachtig.
 • Praatbox : Afspraak om 17.30u. We gebruiken dezelfde drie woorden als de vorige keer.

 

Donderdag 30/4 :

 • Rekenen : FILMPJE CIJFEREND VERMENIGVULDIGEN Bekijk het filmpje aandachtig. Maak na het bekijken van het filmpje de oefeningen in het werkboek op p.65-66.
 • WO : Zoek het volgende filmpje op http://www.xnapda.be Ga naar ‘Filmpjes’. Ga naar ‘3de leerjaar’. Ga naar ‘Instructiefilmpjes’. Ga naar ‘Wereldoriëntatie’. Druk op het filmpje ‘De windroos’ en bekijk het filmpje. Maak daarna de oefeningen op de werkbladen die ik doorgestuurd heb. Je kan gerust het filmpje opnieuw bekijken en op pauze zetten terwijl je de blaadjes invult. Eens we terug op school zijn, gaan we aan de slag met een echt kompas!

 

Vrijdag  1/5 :

 • Spelling : FILMPJE DICTEE Luister goed naar het filmpje, er wordt een dictee voorgelezen. Noteer de woorden en de zinnen op het blaadje dat is doorgestuurd.
 • Top secret voor alle mama’s : Lieve mama’s, bij het doorgestuurde materiaal van vrijdag 1/5 is de bijlage rond Moederdag strikt verboden voor jullie! Lieve papa’s, grote zussen of broers: jullie mogen die bijlage openen en we rekenen op jullie hulp bij deze taak. Sssttt…mondjes dicht tegen mama!

 

Er zullen ook elke dag extra oefeningen klaarstaan op Bingel. Deze extra bingeloefeningen zijn mag-taken.

We maken deze week heel wat oefeningen in onze werkboeken. Wil je de blaadjes in de werkboeken verbeteren? Via deze link : https://www.viavanin.be/bingel/thuisleren/correctiesleutels/ vind je de correctiesleutels van onze werkboeken. Voor rekenen werken we met Nieuwe Pluspunt 3 en voor taal en spelling werken we met Talent 3.

Veel succes en tot later!

Lieve groetjes,

juf Evy