Klasblog – 6de leerjaar B

telewerk week 3 28 mrt, 2020 Weetjes

Beste kinderen,

We gaan de derde week in waarin we verplicht van elkaar gescheiden zijn door het coronavirus. Het gemis wordt groter, de verveling neemt toe bij velen…. De laatste week voor de paasvakantie bieden we jullie een gevarieerder leerprogramma aan waarin ook al wat nieuwe leerstof aan bod komt. En ja hoor, we hebben daarvoor de toelating gekregen van onze minister van onderwijs 😉

Dit is wat we van jullie verwachten (bekijk onderstaande opdrachten en maak best een planning op):

  1. Dompel je onder in de Franse taal. Spreid de opdrachten over de verschillende dagen.

-Beluister via onderstaand geluidsfragment enkele keren de dialoog van contact 11 + lees daarna de tekst (mee) in het handboek.

-Bestudeer de grammatica via ‘ma boutique de grammaire’.

-Maak de oefeningen in het werkboek van p.45 tot p.48 gespreid over de hele week. Je mama of papa ontvingen de link naar de website waarin de correctiesleutels te vinden zijn. De woorden van contact 11 kan je best inoefenen in je kolommenschrift zoals je dat gewoon bent.

2. Word een ‘expert’ in het thema ‘weer en klimaat‘ via onderstaande PowerPoint (link aanklikken). Je mag de oefeningen spreiden. Herhaal de leerstof enkele keren om ze goed vast te zetten.

wo powerpoint klimaat 2020 zelfstudie

3. Train je wiskundig brein aan de hand van volgende lessen (geen paniek als er eens een oefening is die je niet goed begrijpt, controleer nadien met de correctiesleutel. Je mama of papa ontvingen de link naar de website waarin de correctiesleutels te vinden zijn):

-maandag: blok 7 les 4 Omtrek cirkel: ga eerst naar de website ‘xnapda‘ en bekijk het filmpje over de ‘omtrek van de cirkel’ bij leerjaar 6. Daarna ben je in staat om de oefeningen te maken in het werkboek p.25. (de opdracht over de oppervlakteberekening hoef je NIET te maken).

-dinsdag: blok 7 les 6 tijd / afstand / snelheid: bekijk eventueel eerst leertaak MMR 6 voor uitleg.

-woensdag: blok 7 les 8

-donderdag: blok 7 les 10

-vrijdag: overloop alle lessen van blok 7 en vul de basisoefeningen aan die je nog niet maakte. Alleen les 9 maak je nog NIET.

4. Vorige week kregen jullie de opdracht om 3 lessen spelling te maken, gespreid over twee weken. Werk deze week verder indien je daarmee nog niet klaar was. Bijkomend deze lessen inoefenen kan/mag altijd via Bingel.

Veel succes!!!! Wij staan voor jullie klaar als er problemen zijn. Stuur een mailtje naar david.de.baets@sintjv.be / renske.de.beule@sintjv.be  of stuur een berichtje met je hulpvraag naar 0486692423 (meester David) of 0498683786 (juf Renske)… dan nemen we telefonisch contact met je op 🙂

Samen kunnen we dit aan!