Klasblog – Octopusjes

Ridders en kastelen week 10 17 mei, 2020

Dag vriendjes,

We zitten ondertussen al aan week 10!

We missen elkaar zo hard, maar ik heb een oplossing gevonden! We kunnen elkaar woensdag 20 mei zien om 17u op de praatbox! Ik kijk er al naar uit!

Deze week gaan we nog een beetje verder leren over de ridders en jonkvrouwen. We hebben terug een werkboekje voor jullie klaar. werkboekje ridders 2

De boekjes kunnen terug afgehaald worden op maandag en dinsdag tussen 8u00 en 20u00 aan de poort van juf Isabel.

We hebben natuurlijk weer een paar andere opdrachtjes om erbij te doen. Het zal deze week ook prachtig weer worden!

  • Zijn jullie al eens met de fiets tot aan het gravensteen gefietst, of zijn er soms nog andere kastelen of burchten in je buurt?
  • Zijn de toernooien vorige week gelukt met de knikkers of de steentjes? Deze week kan je samen met broer, zus, mama of papa “ridder mag ik over rijden”. (zelfde principe als schipper mag ik over varen)
  • Wat heeft een ridder allemaal? Hoe kan hij zich beschermen tijdens het vechten tegen een draak? Ik denk dat zijn schild heel belangrijk is om zich te beschermen! Kunnen jullie ook een mooi schild maken? Ridderprinsessen hebben dit ook nodig, je kan ze zelf versieren met diamanten! (zoek maar een grote doos, misschien van ontbijtgranen of deksel van een schoendoos?)
  • Moffel en Pier hebben samen een sprookje gelezen en willen dit nu naspelen. Kijk maar goed naar het filmpje wat er allemaal gebeurd! https://schooltv.nl/video/koekeloere-ridders-en-feeen/#q=ridders
  • Heb je zelf al een sprookje gehoord? Zouden mama of papa jullie ook eens een sprookje kunnen voorlezen. Daarna kan je er een tekening over maken, laat mij dan maar raden welk sprookje je hebt gehoord! (stuur maar een foto naar mij)
  • Juf Gwen heeft weer toffe filmpjes gemaakt om allerlei dingen te doen:

MAANDAG: https://youtu.be/aOyr8Yal_yQ

DINSDAG: https://youtu.be/33CUZFCk2Ls

WOENSDAG: https://youtu.be/p31sEoWvBI4

DONDERDAG: https://youtu.be/mj2yKP3wXhA

VRIJDAG: https://youtu.be/Yza9NG4phzA

Tot woensdag en veel plezier!

Groetjes