Klasblog – Vlindertjes

raAAAAwww daar zijn de DINO’S 7 mei, 2023

Op een ochtend lag er een ei op juf Jolien haar stoel…. Van welk dier zou dat ei zijn? We overliepen alle dieren die eieren leggen, maar geen enkel ei leek op het ei dat we in de klas hadden. De kleuters dachten samen na over wat nu het antwoord zou kunnen zijn, juf moest er ook een nachtje over slapen.

De volgende ochtend lag er een briefje van een PALEONTOLOOG. Een WAT? We zochten samen op wat dat wou zeggen. Ahaaa, iemand die naar overblijfselen (botten, skeletten,…)van de dino’s zoekt. De palentoloog vertelde ons op een briefje dat we het ei in wat water moesten leggen. Dit deden we ook en al snel kwam er iets uitgekropen. EEN DINO!!!! Oh maar daar wilden we alles over te weten komen!!! We leerden dat er vleeseters en planteneters waren. De belangrijkste namen en kenmerken van dino’s leerden we, maar wat een moeilijke namen hebben die dino’s toch! We maakten fossielen met zoutdeeg zoals de paleontoloog soms vindt. We tekenden de platen van de stegosaurus en graafden zoals echte paleontologen botten en fossielen op.

Samen met de mama van Isaak maakten  en versierden we lekkere dinocakejes, mmmm! Ook kwamen de papa van Mona en de mama van Yassin spelletjes spelen , joepie!!!!

En natuurlijk hadden we ook nog 2 jarigen en dit op dezelfde dag! Yassin en Leon hadden een hele leuke dag!

Reacties zijn gesloten.