Klasblog – 5de leerjaar B

Planning week 11 t.e.m. 15 mei 2020 9 mei, 2020 Klasactiviteiten

Planning week 11 t.e.m. 15 mei 2020 (2)Lieve jongens en meisjes van 5B, liefhebbende ouders,

Ondertussen werken, leven en leren de meesten onder ons reeds 8 weken thuis.
We kijken uit naar een 4de week in onze online Classroom. Ik sta ervan versteld hoe dit afstandsleren zo vlot verloopt. Hoe jullie er toch in slagen om veel bij te leren, hoe goed het toch lukt om alles beet te hebben. Hoe enthousiast en plichtsbewust jullie je taken maken en inleveren op een manier die twee maanden terug onmogelijk leek. Jullie leren allerhande computervaardigheden in snelvaarttempo. Ook met het online communiceren maken jullie reuzensprongen, soms eens met vallen en weer opstaan… Het is een andere wereld, die onlinewereld, jullie worden er noodgedwongen in gedropt en ondervinden aan d’een lijve dat er zoiets bestaat als ‘online etiquette’… Ik hoor het heel graag van jullie wanneer het stroef loopt, er beleefdheidsregels overtreden worden. Maar ik kan helaas niet toveren. Het is niet zo dat ik alles in de gaten kan houden. Dat zou omwille van ‘privacy’ ook niet oké zijn, jullie hebben recht om te vertellen wat jullie willen aan wie jullie dat willen. Maar alsjeblieft, wees lief voor elkaar, zeker nu.

Ik ben trots op jullie en jullie ouders in de manier waarop jullie omgaan met deze nieuwe, soms irreële wereld. Dit weekend zetten we de mama’s in de bloemetjes, want dat hebben ze stuk voor stuk verdiend. Proficiat aan alle mama’s!

In bijlage vinden jullie alvast de planning voor volgende week. Zo kunnen jullie rekening houden met broers, zussen of ouders die eveneens op de computer moeten werken.
Mocht je om één of andere reden niet kunnen deelnemen aan een verplichte Meet, laat het dan minstens een dag op voorhand weten. Hoe langer op voorhand, hoe liever natuurlijk, dan kunnen er eventueel nog wissels gebeuren. Ervaar je technische problemen waardoor je niet kunt deelnemen aan een Meet, stuur dan een e-mailtje op volgend e-mailadres: barbara.vercruysse@sintjv.be
Vanaf nu controleer ik mijn andere e-mailadressen niet meer, dankjewel voor jullie begrip.

Ik ontvang heel graag mailtjes van jullie, lieve jongens en meisjes, maar liefst geen 10 op een dag. Willen jullie ‘het onderwerp’ invullen (waarover gaat de mail?). Ik word graag aangesproken met ‘dag juf, liefste juf, hallo juf…’. Daarnaast is het fijn als jullie in volzinnen schrijven, een mail is een soort online brief, geen chat. En tenslotte houd ik ervan wanneer jullie op een beleefde manier afsluiten, zoals: ‘Liefs, Groetjes, Virtuele elleboogjes, ….’

Graag geef ik jullie mee dat ik deze week start met ‘online kindcontacten’. In onze ‘real live’ klas op de Beelbroekstraat was het gemakkelijk om eventjes alleen met de juf te spreken. In deze soms vreemde en zelfs beangstigende en eenzame tijden hebben jullie misschien nog meer dan anders behoefte om even te ‘kletsen’ met de juf, jullie hart te luchten. Dat leid ik ook af uit de enquête die jullie deze week invulden waarin gepolst werd naar ‘Wat is nu superbelangrijk voor mij?’ Aanstaande week komt ongeveer de helft van de klas aan de beurt voor een gezellig online babbeltje met de juf. De week nadien wil ik dat graag doen met de andere helft van de klas. Mocht het zijn dat het voorgestelde online kindcontact niet lukt, willen jullie mij dat dan zo snel mogelijk laten weten? Dan kan ik nog wissels organiseren.

Geniet van jullie weekend en tot maandag ‘online’,

Liefs,
Juf Barbara