Klasblog – Octopusjes

Overal dieren!! 24 mei, 2020

We zitten al 11 weken thuis. Maar dieren zitten soms zelf langer in een kooi of in hun verblijf.

Daarom gaan we deze week wat meer leren over de dieren uit de dierentuin. Wie van jullie is er al eens naar een dierentuin gegaan? Vonden jullie dat leuk? wat hebben jullie daar allemaal gezien? Hoe zag de dierentuin er uit? was die groot? kon je erin verdwalen?

We hebben opnieuw een boekje klaar met enkele oefeningen. Deze kan je opnieuw gaan afhalen bij juf Isabel. Wel enkel maandag of dinsdag van 8u00 tot 20u00!

Je kan het boekje natuurlijk thuis afdrukken ook: werkboekje dierentuin 

De kindjes die een doremi besteld hebben kunnen hier ook weer om komen, de naam zal er op staan!

Maar ook deze week hebben we weer andere opdrachtjes bedacht  om thuis te doen:

 • Jullie hebben vast wel verschillende dieren in jullie speelgoedbakken. Kunnen jullie een dierentuin maken? Stop de dieren allemaal in de juiste kooi, zorg dat ze voldoende ruimte hebben om te lopen. En zorg ook dat ze elkaar niet kunnen opeten. 
 • Je kan ook samen met broer of zus, of met het hele gezin een spelletje spelen. Ik ga naar de dierentuin en ik zie… Telkens moet er iemand een dier erbij voegen vb: ik ga naar de dierentuin en ik zie een gorilla. De volgende moet dan zeggen: ik ga naar de dierentuin en ik zie een gorilla en een olifant, en zo doe je verder tot je het niet meer kan onthouden. (dit spelletje hebben we ook al in de klas gespeeld)
 • Raaf en Fahd beleven weer een heel avontuur! Deze keer gaan ze de drollen van de verschillende dieren onderzoeken. Zet maar een wasknijper op je neus! https://schooltv.nl/video/huisje-boompje-beestje-dieren-en-hun-drollen/#q=poep
 • heb je dierenboeken thuis? of ga maar eens op zoek naar leuke prenten van dieren. Pak dan een blad en knip er een klein vierkantje uit. Leg het op de foto van het dier en mama of papa moeten raden welk dier er verstopt zit. Of je kan het ook omgekeerd doen, zodat jij moet raden welk dier er verstopt zit! 
 • laat je billen maar eens goed swingen op het liedje van de billen van de olifant!! https://www.youtube.com/watch?v=xGvBdh6lYFA
 • En we hebben ook weer elke dag een filmpje klaar met een recept, een spelletje, een verhaaltje,…:Maandag

  https://youtu.be/NnsNSE0cQss

  Dinsdag

  https://youtu.be/CdQ9UChXL5o

  Woensdag

  https://youtu.be/jBe6-f_MI2w

  Donderdag

  https://youtu.be/iTx1iYn1QUw

  Vrijdag

  https://youtu.be/8lHvbY4R7i4 

  Veel plezier deze week! En misschien zien we elkaar vlug weer terug!

Groetjes