Klasblog – 6de leerjaar B

Maandag 27/04/2020 26 apr, 2020 Klasactiviteiten

Een heel goedemorgen allemaal! Misschien zullen er al enkele leerlingen in spanning aan het wachten zijn op de komst van de taken terwijl anderen nog in droomland vertoeven….

We hebben opnieuw een allegaartje van oefeningen klaargezet!

Voor wiskunde geeft juf Renske jullie via het filmpje wat meer uitleg over les 9 van blok 8. Bekijk het eerst en maak nadien de oefeningen.

Vorige week oefenden jullie in het spellingschrift de werkwoorden in; nu volgt er een kort dicteetje op blz. 90. Klik het volgende filmpje aan en je kan van start.

Wereldoriëntatie: bekijk aandachtig de powerpointvoorstelling (zie onderstaande link). Bij elke dia horen één of meerdere vraagjes die je vindt in het wordbestand (andere link openklikken). Je opent dit bestand en slaat het op op je computer. Je vult telkens het antwoord in en op het einde sla je jouw document op. De correctiesleutel wordt via mail naar jullie ouders gestuurd.

onze aarde in het heelal

vragen bij ppt onze aarde in het heelal

Frans: révision contact 9-12

Je maakt vandaag oefeningen 1, 2, 5 en 6 in je werkboek op blz. 55 – 56. Normaal gezien heb je oefeningen 3 en 4 reeds gemaakt voor de paasvakantie. Indien dit niet zo is, heb je nu wat extra werk… Voor oefening 2 luister je naar het luisterfragment via onderstaande link.