Klasblog – 6de leerjaar B

maandag 04/05/2020 3 mei, 2020 Klasactiviteiten

Dag jongens en meisjes

Hopelijk hebben jullie zich wat geamuseerd in het lange weekend? Vandaag start weer een nieuwe week. Een nieuwe week vol moed en energie om thuis aan de taken te werken.
Hieronder vind je de opdrachten voor vandaag:

Wiskunde: les 2 blok 9 bruto – netto – tarra Van deze les (pagina 57) hebben jullie al heel wat oefeningen gemaakt. Als je de planning goed gevolgd hebt, is oefening 1 tot en met 3 al gemaakt. Als dat niet het geval is, ga je nog een tandje moeten bijsteken. Vandaag staat oefening 4 op de planning.
Voor je aan die oefening begint, kijk je naar volgend filmpje via Xnapda: https://www.xnapda.be/filmpjes/6de-leerjaar/netto-tarra-bruto-met-kg. Na dit filmpje los je de vraagstukken van oefening 4 op.
Daarnaast staan er nog een aantal bingeltaken over bruto-netto-tarra opgegeven. Ook deze taken maak je vandaag.

Taal: Les 9 ‘Wat heb ik nu meegemaakt…’ afwerken (pagina 31). Vorige week hebben jullie het verhaal van deze les gelezen en enkele vraagjes opgelost. Vandaag staat oefening 5 (taalweter) en oefening 6 (brief) op de planning. Je kan natuurlijk niet in duo’s werken. Gebruik daarom zelf de checklist die daar staat om te controleren of je alles gedaan hebt.
Vandaag wordt de kladversie van jouw brief geschreven. Je hebt daarvoor plaats in je werkboek. Tegen het einde van deze week zullen jullie de afgewerkte brief moeten typen op de computer. Vrijdag wordt hiervoor nog tijd in de planning voorzien. Tegen vrijdagavond willen wij alle brieven via mail ontvangen hebben.
Leerlingen van 6B sturen het document naar meester David, leerlingen van 6+ sturen dit naar juf Renske.

Frans: contact 13 Vandaag starten we -samen met Winnie the Pooh’ met een nieuwe contact. Neem er jullie handboek van Frans bij op blz. 88 en bekijk onderstaand filmpje. Oefen goed mee. Daarna noteren jullie de nieuwe woorden in de eerste kolom.

Muzische: We gaan iets knutselen voor moederdag. Zondag 10 mei is het al zover: de dag waarop we onze mama eens extra in de watten leggen. Omdat we nu niet de kans hadden om op school iets moois te maken, zullen jullie thuis iets maken. In het document vind je enkele ideetjes om te maken. Doe dit als je mama niet in de buurt is, zo blijft het een verrassing.

Ideeën moederdag

Veel succes!