Klasblog – Kreeftjes

Leuke activiteiten voor de kreeftjes (week 2) 21 mrt, 2020 Weetjes

Dag allemaal, ik hoop dat het lukt om jullie thuis wat bezig te houden en dat de kids het jullie niet te moeilijk maken in deze corona tijd.
Ik zocht alvast naar wat leuke spelletjes, verhalen enzovoort voor 5 jarigen die niet teveel voorbereiding van jullie verwachten.

1) Digitale verhalen: 

  • Het allermooiste ei
  • Dottie’s eieren
  • Dit ei is van mij

2) Leuke liedjes:

  • De kip was zo blij …kinderliedjes met beeld
  • De paashaas……kinderliedjes met beeld … daarin worden ook de kleuren geoefend.

3) Weetjes:
Dieren geboren uit een ei……..dieren geboren uit hun mama…..let goed op en reageer zonder te praten! als het genoemde dier uit een ei komt….klap dan in je handen

Als het uit de mama geboren wordt…..stamp dan met je voeten.

4) Tijd om te bewegen: Rakketak…..dansvideo op Youtube.

5) Knutselen:  Neem alweer een flap behangpapier en stempel op de achterkant een lente tuin erop met heel veel bloemen, want de lente is begonnen…..je maakt hiervoor aardappel stempels.  Ouders snijden met een aardappelmes een driehoek,een cirkel en een vierkant in een halve aardappel en ze kunnen aan de slag. Neem er ook wat wattenstaafjes en enkele kurken bij.   Met frietjes kunnen ze dan de stengels en de blaadjes stempelen…..Als alles droog is kunnen ze er nog veel bijtekenen met stift. Zon, wolken, vogels, gras….

6) Letters naschrijven:  schrijf de naam van je kleuter in drukletters en laat je kind dat verschillende keren natekenen.  Groter, kleiner, in verschillende kleuren ….met verschillend tekenmateriaal….kan ook met krijt of met penseel en emmer water buiten.  Als dat goed lukt doe je het met namen van wie ze lief hebben…..😍

Veel plezier en tot binnenkort via de computer.