Klasblog – Vlindertjes

Lente en hiep hiep hoera voor Céleste 4 apr, 2023

Stilaan beginnen bloemetjes hun kopje te laten zien en komen ze piepen boven de grond. Wat wil de natuur nu zeggen? Oh het is Lente!!! We keken in de tuin of we al krokussen zagen, ook narcissen zagen we stilaan naar boven komen. De bloemetjes die jullie meebrachten maakten van ons klasje een echte lentetuin. Maar hoe moeten we nu zo een bloemetje verzorgen? Wat heeft dat nodig?

We voerden een experimentje uit. In het 1e schaaltje legden we zaadjes die genoeg zonlicht hadden, maar geen water. Het 2e schaaltje gaven we water, maar geen zonlicht en ons 3e schaaltje gaven we water en zonlicht. Benieuwd wat er zou gebeuren…

Natuurlijk heeft een zaadje water en zonlicht nodig, elke dag zorgden we voor de plantjes dat ze zeker voldoende water kregen en in de zon stonden. We zaaiden ook de zaadjes van Mona, benieuwd hoe ze er na de vakantie zullen uitzien…

We knutselden mooie bloemen met papier. Maakten grote bloemen door kleine plastieken bloemetjes in mekaar te steken. We maakten bloemen met hele grote stengels.

Natuurlijk zagen we niet alleen de bloemetjes , maar ook in het kippenhok waren kleine vriendjes aan het rondhuppelen. Lente is toch mooi met de kleine kuikentjes die geboren worden.

Ook de mama en papa van Robert kwamen spelletjes spelen in onze klas, super fijn !

Céleste mocht 5 kaarsjes uitblazen voor haar 5e verjaardag, HIEP HIEP HOERA!!!!