Klasblog – 4de leerjaar B

Geniet van de vakantie! 3 apr, 2020

Beste ouders, lieve kinderen,
De paasvakantie staat voor de deur en we kregen naar aanleiding daarvan al verschillende vragen. Sommige ouders vinden het hoog tijd om even de druk van de ketel te halen op het vlak van schoolwerk, andere ouders willen toch wel graag wat ondersteuning tijdens een vakantie zonder kampen, uitstapjes,… We kozen voor de volgende oplossing:
  • Er zijn geen verplichte taken te maken tijdens de vakantie.
  • Sommige bingeltaken blijven iets langer openstaan voor kinderen die hier nog willen aan werken (ik denk o.a. aan de verrijkingsopdrachten). Deze moeten echter niet gemaakt worden.
  • Hieronder vindt u een lijst met heel wat leuke websites gaande van spelenderwijs oefenen over programmeren tot zelfs musiceren. Er staat telkens een klein woordje uitleg bij zodat u al een idee heeft in welke richting het gaat.
We hopen van harte dat jullie samen met jullie kinderen kunnen genieten van een deugddoende, zonnige vakantie!
Met vriendelijke groeten
juf Kathie en juf Tiene

Leuke links

1. Whizzkids https://sites.google.com/whizzkids.vlaanderen/whizzkidshome/start?authuser=0

De bedoeling is dat je de antwoorden op de vragen gaat opzoeken via internet. Misschien zal je aanvankelijk wel een beetje hulp nodig hebben van mama, papa of een oudere broer of zus. Je antwoorden kan je dan invullen in het antwoordformulier en doorsturen. Een nieuwe reeks start op vrijdag en je krijgt een week de tijd. Wie durft de uitdaging aan?

2. Woordkasteel https://www.woordkasteel.com/online/index.php

Leuke spelletjes om spelling te oefenen. Je moet je vooraf registreren. Misschien vraag je hier best even hulp aan mama of papa.

3. Gynzykids https://www.gynzykids.com/#/nl-nl/leerling/index/oefenen

Allerlei leuke spelletjes over heel uiteenlopende onderwerpen: vlaggen, tafels, lingo… Je kan meteen aan de slag als je de site opent

4. Kodekraker https://kodekraker.watnou.nl/

Een heel leuk, uitdagend spel waarbij je de eerste stappen zet in het programmeren. Misschien zal je wel een beetje moeten oefenen voor je helemaal door hebt hoe het werkt. Maar eens je het onder de knie hebt is het echt wel leuk om te doen.

5. Computermeester https://www.computermeester.be/

Deze kennen jullie allemaal, heel populair in de computerklas.

6. Tafels oefenen https://www.tafelsoefenen.nl/

Spelen en tegelijk je tafels oefenen kan op deze website. Je kan meteen aan de slag als je op de site komt.

7. Statbel https://www.statbeljunior.be/

Ontdek spelenderwijs de wereld van de statistiek. Klinkt dat moeilijk? Ga maar een kijkje nemen dan zal je zien dat het best meevalt. Je kan over verschillende onderwerpen statistieken opvragen. Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel kinderen van jouw leeftijd in je gemeente wonen? Dat kan… Er staan ook telkens enkele vraagjes bij. Jullie leerden al met staafdiagrammen werken dus dit lukt jullie vast.

8. Chrome music lab https://musiclab.chromeexperiments.com/

Leuke website om allerlei dingen rond muziek te ontdekken. Probeer zeker eens de Songmaker en Rhythm. Daar kan je zelf melodietjes en ritmes maken. Leuk om een beetje mee te experimenteren!

9. Learning music https://learningmusic.ableton.com/nl/

Heel leuke site om een beetje te experimenteren met muziek. Je moet er niets van kennen om toch een leuk muziekstukje te kunnen maken. Je kan meteen aan de slag op de website. Echt leuk om eens uit te proberen!