Klasblog – 6de leerjaar A

donderdag 30/04/2020 29 apr, 2020 Klasactiviteiten

Dag jongens en meisjes

Vandaag de laatste blog met taken deze week want… morgen een dagje verlof. Vlieg er daarom nog eens goed in, dan verdien je een verlengd weekend!

Dit zijn de lesonderwerpen voor vandaag:

Wiskunde: alle belangrijke lessen van blok 8 zijn achter de rug. Vandaag herhalen we de leerstof van meten en metend rekenen en meetkunde. Op blz. 56 in het werkboek kan je het overzicht van de leerdoelen vinden. Oefen op de leerstof van doel 9 tot 16 door de leerstof te bestuderen in het leertakenschrift.
Let op: Jullie moeten een aantal dingen niet kennen en dus NIET maken:
– MMR 21 (doel 10)
– De oppervlakte van een cilinder MMR 23 (staat bij doel 12)
– Het volume van een cilinder MMR 27 (staat bij doel 13)
Er werden daarnaast ook oefeningen klaargezet op het bingeleiland die je vandaag maakt.

Taal: enkele oefeningen van les 9 uit thema 7. De titel van deze les is ‘Wat heb ik nu meegemaakt…’ Jullie maken oefening 1, 2, 3 en 4. Dit is een voorbereiding op een schrijfoefening die nog zal volgen. Bereid het dus goed voor.

Frans en muziek: vandaag oefenen we de Franse taal aan de hand van twee liedjes. Vous écoutez d’abord la chanson ‘mes loisirs préférés’. Vous trouvez le texte dans ton livre de français à la page 85. (Eerst beluister je het lied waarvan je de tekst vindt in het handboek van Frans op p. 85). Open onderstaande filmpje:

Maak nu de verwerkingsopdracht die je hier vindt:

Chanson mes loisirs préférés

Chanson mes loisirs préférés correctie

Als je klaar bent, luister je naar onderstaand nummer van Angèle via de YouTube link. Je probeert zo goed mogelijk de tekst te begrijpen. Daarna mag je de Nederlandstalige tekst erbij nemen (wordbestand) en luister je nog een keer. Ben je intussen ook een fan van Angèle? Op YouTube vind je nog vele liedjes van haar!

https://youtu.be/eS2tGY7weB0

Angele songtekst ‘flou’

Wereldoriëntatie: bekijk aandachtig de powerpointvoorstelling (zie onderstaande link). Bij elke dia horen één of meerdere vraagjes die je vindt in het wordbestand (andere link openklikken). Je opent dit bestand en slaat het op op je computer. Je vult telkens het antwoord in en op het einde sla je jouw document op. De correctiesleutel wordt via mail naar jullie ouders gestuurd.

ppt de zon

vragen-bij-ppt-de zon