Klasblog – 6de leerjaar B

Donderdag 07/05/2020 6 mei, 2020 Klasactiviteiten

Hallo allemaal, langzaamaan versoepelen de coronamaatregelen. We kijken er naar uit om jullie over een goede week terug te zien in de klas. Binnenkort komen we met meer nieuws voor jullie en jullie ouders. Hopelijk hebben jullie er ook zin in! Dit zijn de opdrachten voor vandaag:

Frans: les verbes ‘pouvoir’ et ‘vouloir’. In dit filmpje wordt de vervoeging van 2 werkwoorden herhaald. Bekijk het filmpje en probeer na het filmpje de vervoeging eens op te schrijven zonder te kijken. Maak daarna oefening 4 en 5 pagina 59.  Wie nog wat meer wil oefenen hierop kan in zijn handboek p. 91 onderaan de zinnetjes aanvullen (On s’entraîne).
Vergeet je vierde kolom in je kolommenschrift niet te maken. Herhaal de woordenschat en de vervoeging van de werkwoorden van vandaag nog eens, want morgen volgt een kleine test.

Wiskunde: les 10 blok 9. Dit is een herhalingsles van enkele zaken die je al zou moeten kennen. In het filmpje wordt een korte instructie gegeven bij oefening 2 en oefening 5. Bekijk het filmpje en los nadien oefening 1 tot en met 6 op. Oefening 7 maak je NIET!

Taal: spelling thema 8 les 14 (vervolg). Vandaag werken jullie verder aan de les waaraan jullie dinsdag reeds begonnen. Maak nu de oefeningen 5 tot en met 7 op blz. 96-97

Muzische: vandaag krijg je de tijd om eventueel nog je moederdaggeschenkje af te werken (zie opdracht maandag). Daarnaast zou het fijn zijn als je ook een lief tekstje of gedichtje zou schrijven waarin je jouw waardering voor mama duidelijk maakt. Probeer dit eerst in het klad en doe daarna je best om dit heel netjes, foutloos en creatief uit te werken. Zondag geef je dan jouw cadeau en tekstje / gedichtje vol liefde af aan je mama.