Klasblog – 6de leerjaar B

Dinsdag 12/05/2020 11 mei, 2020 Klasactiviteiten

Dag lieve jongens en meisjes,

Wat staat er vandaag op de agenda?

Wiskunde: we werken opnieuw in werkboek C. Het onderwerp van vandaag is deelbaarheid. Ik raad jullie aan om eerst G 15 in het leertakenschrift eens goed door te nemen. De kenmerken van deelbaarheid worden daarin uitgelegd zodat je achteraf de bijhorende oefeningen vlot kan invullen. Jullie maken op blz. 11 nr. 5 (het is een uitbreidingsoefening maar je maakt die wel) en op blz. 13 nrs. 2 en 3.

Taal: vandaag maken jullie het vervolg van les 8. Lees deel 3,4,5 en 6 en los de bijhorende opdrachten op. Werk t.e.m. nr. 12. Bekijk ook zeker de woordenschat want morgen werken we daar verder aan.

Frans: jullie maken de herhalingsoefeningen op blz. 60 nrs. 8 en 9. Daarin wordt jullie kennis van de Franse werkwoorden nog eens getest. Bekijk misschien vooraf nog eens de onregelmatige werkwoorden en vul dan pas de oefeningen in. We verbeteren op vrijdag in de klas.

Geen extra opgave voor W.O. maar misschien nog extra tijd om de laatste hand te leggen aan de mindmap. Is die reeds klaar, stop die dan maar in de schooltas dan wordt het niet vergeten!