Klasblog – 6de leerjaar A

Dinsdag 05/05/2020 4 mei, 2020 Klasactiviteiten

Dag jongens en meisjes,

Een nieuwe dag met opnieuw enkele nieuwe taken!

Wiskunde: vandaag maar ook morgen hebben jullie de tijd om blok 9 les 5 volledig te maken. Bekijk eerst het onderstaande filmpje en dan kan je van start.

Frans: contact 13 – Vandaag staan we in een filmpje stil bij de betekenis van de dialoog. Meester David en pop Michèle nodigen jullie uit om mee te denken. Vinden jullie het antwoord op de vraagjes voordat handpop Michèle het antwoord geeft?? Neem alvast je handboek op blz. 88-89

Na het bekijken en mee oefenen tijdens het filmpje, maak je oefening 1 en 2 in het werkboek op blz. 58. Vergeet ook niet de nieuwe woordenschat te oefenen in de tweede kolom.

Taal: spelling thema 8 les 14 (opgelet, les 10 slaan we voorlopig over!). Neem je werkboek spelling erbij op blz. 95-96 en maak vandaag oefeningen 1 tot en met 4. Tip: lees telkens de spellingweters (achteraan in het WB) die vermeld staan bij de opgave. Donderdag staat het vervolg van deze les op het programma.

W.O.: vorige week leerden jullie heel wat over het heelal en hoe de aarde, de zon en de maan in ons melkwegstelsel voor ons van groot belang zijn. Vandaag en morgen gaan jullie deze belangrijke leerstof schematiseren in een mooie en overzichtelijke mindmap. Het is zeker nuttig om daarvoor de powerpointvoorstellingen van vorige week nog eens opnieuw te bekijken.

In onderstaand instructiefilmpje zie je enkele nuttige richtlijnen: