Klasblog – Kreeftjes

De maand “maart” in de Kreeftjesklas 1 apr, 2021 Klasactiviteiten

Ga je met ons mee naar Smurfenland?  We maakten kennis met die kleine blauwe karaktervolle wezentjes.  Elke kleuter kon een eigen smurf kiezen en deze naar eigen wens afwerken. ” Lolsmurf “zorgde dat we elke dag een “PLOF cadeautje” konden openen.  Er zaten hele leuke spullen in.  Smurfin maakte zich elke dag mooi en ze deed het hart van veel smurfen sneller slaan.💕😍
Buiten speelden we een tikspel…”Azrael en Gargamel” ontwijken was niet makkelijk! Die 2 willen de smurfen vangen.
Daarna doken we met een boekje in een hoekje.  We stelden ons lievelingsboek voor aan onze klasvriendjes.  Het klasboek was over” Ridder Leo” die niet wilde vechten en daardoor leerden we ook wat over ridders, kastelen en toernooien.  De kinderen bezochten met boekenjuf  Jolien  de boekenklas.  Daar werd het leen systeem van de bibliotheek uitgelegd.
The masked teacher was elke maandag een schitterend klasmoment waar eigenlijk de ganse school van genoot….Sommige kleuters vertelden dat ze ook thuis naar de voorstellingen keken. Top😊
Eindelijk begon de lente en konden we beginnen over Pasen.  In een snel tempo werden mooie mandjes geknutseld.  We werkten rond het boek “het allermooiste ei” en daar kwamen 3 kibbelende kippen🐔🐔🐔 in voor.
Onze klas werd de laatste 3 dagen ook nog eens een restaurant en we hadden het samen wel naar ons zin.
De voorbije maand vierde Egemen zijn verjaardag en op vrijdag, toen de paashaas de eieren in de klas verstopt had, vierden we ook Lina en Emile al wat vroeger dan verwacht🙃 proficiat en na de Paas pauze blikken we hier zeker nog op terug.  Want Kreeftjes houden van feestjes!

Ik hoop jullie allen in goede gezondheid terug te zien op 19 april.
Veel plezier met het zoeken naar paaseitjes zondag. 🐇🐇🐇
Groetjes
Juf Ann