Klasblog – Kikkertjes

Coronavirus ( week 3) 30 mrt, 2020

Dag lieve kikkervriendjes Hoe gaat het met jullie? Hopelijk blijven jullie allemaal gezond dazond!

De juf mist jullie! Maar we houden ons sterk zoals stoere kikkers!

Maar er komt een leuke periode aan! We kijken uit naar Pasen en de paashaas die misschien lekkere paaseitjes voor ons zal brengen!

Hier enkele ideetjes om deze week aan de slag te gaan:

Pictionary: Vraag de kleuters aan wat ze denken bij het woord Pasen. Indien dit nog wat te moeilijk is kan je meteen overgaan tot dit spel. Jij tekent iets dat te maken heeft met Pasen. Hier enkele ideetjes: de paashaas, het paasei , de paasmand, de paasboom, versieren,  de kip, de kuikens, de bloem , zaaien, het gras, een klein ei, een groot ei, het middelste ei,…

Je tekent… en vanaf de kleuter het weet mag hij/zij het vertellen.(misschien een leuk wedstrijdje met broer(s)/zus(sen). Teken het helemaal af samen met je kleuter dan kanje daarna nog iets leuks doen met de kaartjes.

Plaatsbegrippen oefenen met een echt ei: het ei ligt nu (op, onder, tussen, achter, naast) de stoel.

Als ze goed hebben meegedaan krijgen ze het lekkere eitje misschien wel 😉

Knutselen van een paasei:

Een gewoon eitje uitblazen en laten beschilderen met waterverf

Een ovaal ei tekenen op een wit blad: daarop stempelen de kleuters met bolletjes die tussen wasknijpers zitten. Stimuleren : niet door elkaar , maar 1 kleur per rij of met een patroon.

Schrijfdans: eitjes tekenen

Spuit wat scheerschuim op de tafel, zet een leuk muziekje op van kippen/eitjes/pasen en laat de kleuters eerst experimenteren. Daarna kan je samen rondjes maken: grote/kleine/dikke/dunne eitjes,…

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=_AP0HJBgqpU

Koken met eitjes:

Iets lekkers klaarmaken met de eitjes die je uitgeblazen hebt: vb pannenkoeken. Laat de kleuter dit paashaasje zo goed mogelijk namaken. 

Ga op zoektocht:

Ga al eens op voorhand kijken waar de paashaas zijn eitjes zou kunnen verstoppen, laat hen verschillende dingen benoemen van het gras tot de bloemen,… De volgende dagen zullen ze nog zo nieuwsgierig zijn!

Maak muziekeitjes

Vul 2 eitjes van kindersurprise/ kauwgomdoosjes/ kaasdoosjes,… met elk materiaal zoals: maïs, rietjes, pareltjes, kurken, knikkers, watjes,…  vb: 2 eitjes met rietjes, 2 eitjes met maïs. De opdracht hierbij is: zoek 2 dezelfde schudeitjes door goed te luisteren.

Wat zit er in mijn ei?

De kleuter stopt iets in het ei en laat papa/mama/broers/zussen raden door het te beschrijven.

Vb: In mijn ei zit er iets dat je vindt in de tuin, het is groen, het heet sprietjes, je kan erop lopen, je kan het zaaien,….(het gras) , JA!

Memoriespel van eitjes