Klasblog – Goudvisjes

Coronavirus (week 20-24 april) 19 apr, 2020 Weetjes

Hallo “team Goudvis”,

Hopelijk hebben jullie wat genoten van de paasvakantie, het mooie weer en de lekkere chocolade. Hebben jullie de paaseitjes gevonden?

De school is nog niet open omwille van het coronavirus. Ik mis jullie hoor!

Deze week worden er weer werkjes op de klasblog geplaatst. Het thema van deze en volgende week is “Anna op de boerderij”. Tover jullie huis maar om in een echte boerderij.

Van maandag 20 april tot woensdag 22 april tussen 8u en 20u kunnen jullie een paasei afhalen bij het huis/poort van Juf Isabel (Schuurstraat 146). Deponeer jullie tekening in de doos van de paashaas.

. Neem alvast ook jullie werkbundel “de boerderij” mee die de juffen van de eerste kleuterklas voor jullie maakten. Kijk goed want er staan ook dozen van de tweede en derde kleuterklas.

*Het boek “Anna op de boerderij” komt tot leven. Ontdek de belevenissen op de boerderij (kijk alvast het boek digitaal via youtube). Kijk goed naar de prenten en vertel wat je ziet. Kijk goed naar de boerderijdieren. Kan je vertellen welke dieren je ziet?

*Versje: “vies, klein varkentje”. Luister goed naar het versje en ontdek wat er met het varkentje gaat gebeuren (zie mail). Neem alvast je boerderijdieren en zoek daar de varkentjes uit. Stoppen jullie ze in bad? Wat heb je nodig om ze in bad te doen? (kom, water, spons, handdoek). Neem deze voorwerpen.

* Schaap maken: kijk goed (zie mail) naar het voorbeeld en probeer dit ook. Super leuk!

* Kunnen jullie ook de dierengeluiden nadoen?

*Het boek “Jules op de boerderij” (kijk alvast het boek digitaal)Experimenteren met bruine verf, water en aarde (modder). Je kan er ook nog een varkentje op kleven.

*Maak brooddeeg volgens het stappenplan (zie mail). Maak de mooiste boerderijdiertjes en laat ze drogen. Daarna kunnen jullie ze schilderen.

* Ga fietsen of rij met je tractor als je er eentje hebt en neem een mandje mee. Verzamelen jullie wat gras of stro? Daar gaan we volgende week een werkje mee maken.Ik hoorde dat er al veel kleuters zonder steunwielen kunnen fietsen. Super!

*Maak een mooie tekening voor de jarige juf.Hoera!

Veel succes ermee en laat de boerderij tot leven komen.

Tot later.

Vele groetjes,

Juf Heidi