Klasblog – Kikkertjes

Coronavirus (week 2) 30 mrt, 2020

Dag liever kikkervriendjes, Jammer genoeg kunnen we nog altijd niet bij elkaar zijn door het Coronavirus.

Hopelijk is het wat gelukt met de vorige tips, hier enkele nieuwe ideetjes:

Hiep hiep hoera Lina!!!! Een dikke proficiat vandaag met je verjaardag!  😀 Maak er een leuke dag van!

Berenjacht: ga  samen met mama en papa op berenjacht en ga buiten wandelen !

Zet een teddybeer voor je raam bij de straatkant(laat het ook aan de buren weten) en als kindjes gaan wandelen kunnen ze zo op berenjacht gaan.

Vertellen: laat de kindjes ook jullie eens een verhaaltje vertellen. Laat ze een boek kiezen thuis en laat hun eens de verteller zijn.

Voor wie nog verhaaltjes zoekt: Fundels heeft 15 digitale verhalen gratis  opengezet en deze kun je ook naar hartenlust bekijken:

https://www.facebook.com/fundelsbe/posts/3694309980640055

Krabbelen en schrijven: misschien is er thuis nog ergens een leeg schrift of een notitieboekje. Kleuters vinden het vaak geweldig om op hun manier hierin te tekenen en schrijven. Benoem het ook als zij alleen krabbelen. Dit is een belangrijke fase voordat kleuters letters na zullen tekenen of echt schrijven.

Vraag hen wat ze getekend hebben en wat ze nog zouden kunnen toevoegen aan de tekening. Bv: je hebt een mannetje getekend: heeft het mannetje armen, benen, haar, … Waar is het mannetje nu? Buiten of binnen? Wat ziet het mannetje buiten? …

Samen huishoudelijke taakjes doen: samen afwassen: buiten in het zonnetje eens potje en pannetjes in een grote kuip water met goed veel zeep: wat een pret! ,

Samen de was sorteren: gooi de juiste kleur was in de juiste wasmand,…

Versjes en gedichten: oefen samen met je kind de gedichtjes die we elk thema hebben meegegeven. Zeg/zing de eerste zin en zij moeten aanvullen, ze gaan het geweldig vinden dat je zo meedoet.

Oefen samen met het nazeggen en afmaken van gedichten. Gedichten zijn ook ideaal om samen te bespreken en over te filosoferen. Dat kan zeker op een kleutermanier.

Sorteren: sorteer samen de blokken op kleur. Waag je aan een voorspelling/schatting: van welke blokken denk je dat we het meeste hebben? Dit kun je natuurlijk het beste zien als je torens maakt, van elke kleur een eigen toren. Benoem steeds welke toren het hoogst is, en welke het laagst.

Muziek heelt het gemis :stopdansje: De kinderen dansen tot de muziek gepauzeerd wordt, dan moeten ze stokstijf stilstaan. Als de muziek weer verder gaat, dansen ze verder. Als je zelf een muziekinstrument bespeelt, kun je dat natuurlijk gebruiken in plaats van een opname.

Leerrijke Apps: in bijlage vinden jullie apps die jullie gratis kunnen downloaden.

Veel leer- en speelplezier!

Liefs

Juf Jolien