Klasblog – Goudvisjes

Coronavirus (week 11 – 15 mei) 10 mei, 2020 Weetjes

Hallo “team goudvis”,

Het is vandaag een heerlijke dag want het is MOEDERDAG. Alle aandacht gaat vandaag naar alle mama’s. Maak er een topdag van!

Deze week starten we met een nieuw thema. Het prentenboek “Vieze vuile beer” komt tot leven. We ontdekken vuil/proper.    Ook deze week kan je terug een werkbundel afhalen(schuurstraat 146) op maandag en dinsdag (tussen 8 -20u). Ik stuur de werkbundel ook door via mail.

  1. Kijk eens naar het digitale verhaal “Vieze vuile beer” . Vertel wat jullie allemaal gezien hebben. Gesprek: wat ruikt er lekker, wat stinkt en vind je vies. Ga op zoektocht in de tuin. Kunnen jullie vliegen ontdekken? Ga op vliegenjacht.

  1. Kijk goed naar de vertelplaat. Kunnen jullie verwoorden wat jullie zien in de badkamer? Spelletje: neem een vliegenmepper. Laat mama/papa een woord zeggen wat op de vertelplaat staat. Jullie mogen dan met je vliegenmepper daarop meppen.
  1. Ga in de tuin met je bellenblazer en blaas de mooiste bellen. Ga mama/papa eens meehelpen met de was. Kan jij de was sorteren, benoemen, ophangen aan de wasdraad?

  1. Neem je poppen en probeer de poppen aan -en uit te kleden.

Waarnemen van de wasmachine. Knip- en kleefoefening: knip enkele kledingstukken uit en kleef ze op een blad. Teken de wasmachine.

  1. Versje:

Stempelen met een rol. Maak schuim in het bad

Deze week hebben we weer leuke filmpjes van ons team. Veel plezier!

Vele lieve groetjes,

Juf Heidi