Klasblog – Kikkertjes

Coronavirus ( 21 TOT 24 april ) 21 apr, 2020

Goeiemorgen lieve kapoenen! Nu de school ook na de vakantie nog even dicht blijft heeft de juf enkele leuke en leerrijke tips en spelletjes voor jullie:

Maar voor jullie van start gaan is er nog iets belangrijks dat ik moet vertellen! Hopelijk heeft iedereen mijn mailtje gekregen waar alles in staat voor deze week!

De paashaas is in de klas langs geweest en heeft voor ieder van jullie een lekker paasei meegebracht. Mmm, wat lekker! De paaseieren liggen aan de poort bij juf Isabel (schuurstraat 146, wit huis schuin over de kleuterspeelplaats).  Dit kon je al doen VANAF MAANDAG 20 APRIL TOT WOENSDAG 24 APRIL VAN 8U TOT 20 U. De bedoeling is dat je 1 bundeltje neemt van de eerste kleuterklas(kikkerklas) + 1 paasei neemt.

!!!In de plaats (zodat we weten wie er eentje is komen halen) maken jullie een mooie tekening met jullie naam erop en steek je die in de doos. Alvast bedankt om het volgens deze regels te doen!

Let op het bundeltje is recto-verso afgedrukt en voor sommige opdrachten is dit niet gemakkelijk. Via mail kunnen jullie alle opdrachten nog eens afdrukken en apart maken.

Ik vraag me ook af of jullie allemaal mijn e-mails ontvangen, indien niet, hier is mijn e-mailadres: jolien.mertens@sintjv.be. Dan mag je mij gerust een mailtje sturen zodat ik zeker iedereen kan bereiken.

De jarige van de week: HIEP HIEP HOERA voor Efsun! Morgen (22/4) word jij 4 JAAR! Geniet van je VERJAARDAG!!!!

Filmpje bekijken boerderij: https://schooltv.nl/video/hoelahoep-boer-hoep/#q=boerderij

https://schooltv.nl/video/het-zandkasteel-boerderij/#q=boerderij

Boerderijdieren bekijken samen met mama en papa en benoemen: https://www.youtube.com/watch?v=l8QAvRFjBAk

Verhaaltje : Jules op de boerderij  https://www.youtube.com/watch?v=OKKuYyTW73A

Op zoek naar boerderijdieren(knuffels, speelgoed)  in huis.

Welke dieren wonen er allemaal op de boerderij? Zoek ze, benoem ze en welk geluid maken ze ( laat jullie maar eens helemaal gaan!)  Tel hierna hoeveel dieren je van elke soort hebt gevonden.

Bouw de boerderij na:

Met legoblokken of andere blokken kan je hokken maken en de diertjes sorteren in aparte hokken.

Modder maken en tractor/auto erin laten rijden :

Maak eens samen met mama en papa modder. Denk eens na hoe je dit zou kunnen maken? Wat heb je daarvoor nodig? Rij er nu maar eens door met de tractor/auto zoals de boer en maak er een afdruk van op papier.

Schaduwtekenen:

Zet verschillende diertjes of voorwerpen op een zonnige plaats. Leg er een blad bij, probeer zo de schaduw op dat blad te krijgen. Je kan de schaduw overtrekken met een waskrijtje.

Mama/papa tekent met krijt een dier op de grond, wij raden wat het is, en we gaan erover met een penseel en water.

Bellenblaas maken van aardappelzakje/citroenzakje:

Als jullie aardappelen van de boer kopen, krijgen jullie deze in een zakje waar allemaal gaatjes in zitten. Hiermee kanje een leuke bellenblaas knutselen. Wat heb je nodig: een halve plastieken fles, een aardappelnetje, een schaar en plakband.

Om Goed zeepzop te maken is hier een receptje:

  • 1 kop warm water
  • 1 lepel suiker
  • 1 eetlepel glycerine
  • 2 eetlepels afwasmiddel (groene dreft)

Los de suiker op in het warme water, voeg vervolgens de glycerine toe en roer goed door. Tot slot roer je er voorzichtig en rustig het afwasmiddel door.

SCHRIJFMOTORIEK inoefenen:

De dieren van de boerderij hebben honger gekregen. Maar hun eetbakje is verdwenen. We maken een eetbakje voor de dieren uit plasticine: duwen met duim naar buiten in plasticine.

Nu willen ze natuurlijk ook nog wat eten , dus we maken eten voor in het eetbakje. Enkel met de vingers proberen we een paar bolletjes te rollen:

We nemen 1 bolletje met onze duim en onze wijsvinger, daarna verstoppen we het in onze hand.

Zo nemen we alle bolletjes vast en verstoppen die bij de andere bolletjes in ons hand.

Ganzenbord spelen:

De dieren willen terug naar de boerderij ( zet een mannetje(boer) in het midden van het ganzenbord). Jullie kiezen elk een diertje van de boerderij en gooien met de dobbelsteen.

Voor wie wil mag je heel de dobbelsteen gebruiken, indien 5 EN 6 nog wat moeilijk zijn plak je deze gewoon af. Succeservaringen primeren hier 🙂

NIET VERGETEN: het bundeltje gaan halen met extra werkjes (dit moet niet allemaal in 1 week, volgende week is er ook zeker nog tijd).

Heel veel speel- en werkplezier! Tot volgende week

Lieve Groetjes

Juf Jolien