Klasblog – Kreeftjes

Corona (Week na de paasvakantie) 19 apr, 2020 Weetjes

Dag Kreeftjes…..
Ik hoop dat jullie uitkijken naar het paaseitje dat je nog tegoed hebt van de paashaas, die langs kwam om ons allen blij te maken.  Veel van jullie stuurden me al een foto of een gemaakt werkje door maar van enkele kindjes kreeg ik nog geen nieuws.  Ik hoop dat jullie families allemaal gespaard blijven van Corona.
Om jullie wat te plezieren zocht ik leuke activiteiten op voor bij jou thuis.

In de klas gingen we het deze week hebben over “Hop, de fiets op”.

Misschien kunnen jullie eens alle fietsen in jullie garage eens bekijken….en bestuderen hoe die wielen eigenlijk beginnen te draaien.

De loopfiets, de driewieler, de step, de fiets met trappers en de grote fiets van papa/of mama.  Misschien is er ook een elektrische fiets??? Soms moet je lopen…soms moet je het voorwiel via trappers doen draaien….maar soms moet je trappen, de ketting in beweging brengen en het achterwiel doen draaien….zoek het maar eens uit!  Nu je bij de fietsen staat kan je ook de fietsbellen eens testen. Herken jij geblinddoekt welke bel je hoort?  Vraag wat vodjes en poets je fiets maar eens goed op….en de spaken kan je versieren met rietjes in verschillende kleuren.

Nu ben je klaar voor een heerlijk tochtje in de lentezon.  Bij het terug keren bekijk je nog eens alle onderdelen en benoem je ze…..het voorwiel en het achterwiel, het zadel, het stuur, het voorlicht (wit) en het achterlicht (rood) , de rem, de trappers en de ketting, de bel, de band, de spaken , het frame en de reflectoren.

Als je wat moe bent van het vele fietsen kan je nu een filmpje bekijken via You tube….

“een fiets voor Bas” en Aya “verkeersgeluiden”….ook wat dansen is er deze week bij met “PAPA GAAI ging fietsen”……

Zo, ik hoop dat je hiermee plezier beleeft, en ook in onze werkbundels die je kan afhalen bij juf Isabel staan leuke werkjes.

Héél veel liefs van juf Ann

LOVE❤️YOU…