Klasblog – Flamingo

Corona week 6 18 apr, 2020

Hallo allemaal

Alles goed met jullie?  Hopelijk hebben jullie genoten van de paasvakantie.  Hebben jullie veel paaseitjes gevonden thuis of in de tuin?  Vanaf maandag 20 april t.e.m. woensdag 22 april telkens van 8u – 20u mogen jullie nog een eitje komen halen aan mijn huisje die de paashaas bracht op school.  Vergeten jullie jullie paasmandje niet?  Ook de werkjes zullen klaar liggen voor jullie aan mijn poort om aan de slag te gaan. (vergeten jullie geen tekening?)

Helaas mogen de scholen nog niet open, en moeten we nog allemaal thuisblijven.  Dat vieze Corona beestje vliegt hier nog steeds in ons landje rond ….

In de klas zouden we nu leren over de bijen en hun lekkere honing die ze maken.  Als jullie eens naar deze twee filmpjes kijken van “huisje boompje beestje” dan kunnen jullie zien hoe de bijen werken, om honing aan ons te geven . https://schooltv.nl/video/huisje-boompje-beestje-bijen-2/#q=bijen en https://schooltv.nl/video/huisje-boompje-beestje-bijen/#q=bijen

Maar we hebben ook nog andere opdrachtjes voor jullie:

  • Hebben jullie al kleine beestjes zien rondvliegen in de tuin, of op wandeling?  Welke beestjes hebben jullie gezien?  Heb je ze ook horen zoemen?
  • Hebben jullie met het mooie weer al de auto of fiets eens gewassen?
  • Jullie hebben zeker een wc-rolletje thuis.  Kunnen jullie daar een bijtje van maken?  Knutselen maar …
  • Maak ook eens een parcours in de tuin (of op wandel) en vlieg maar eens rond als een bij, hommel of als vlinder.  Misschien komen jullie dan ook wel lekker ruikende bloemen tegen.
  • Zoem zoem zoem vlieg maar eens van bloem tot bloem.  Gaan we eens rijmen?  Wat rijmt op zoem, bij, lief, …
  • Als je zo hebt rondgevlogen als een bij, heb je dan veel madeliefjes of paardenbloemen gezien?  Vroeger maakte ik daar altijd een kransje van, zouden jullie dat ook kunnen?  Mama of papa gaan jullie daar zeker bij kunnen helpen!
  • Gaan we eens dansen?  Dans eens op het liedje van Maya! https://www.youtube.com/watch?v=YHXt_CVCCg4
  • Nog 1 ding … maken jullie een mooie foto samen met jullie mama en sturen jullie deze door naar de juf …. want het is bijna moederdag he 😉 (isabel.cangelli@sintjv.be)

Als we terug allemaal naar school mogen gaan vertel dan maar eens wat jullie geleerd hebben over de bijen! Ik ben al benieuwd!

Mona is deze week (dinsdag) jarig!! Hiep hiep hoera voor Mona!

6 Jaar!

Veel plezier!

Verzorg mama en papa en elkaar heel goed!

Groetjes

juf Isabel