Klasblog – Flamingo

Corona week 3 29 mrt, 2020

Hallo lieve Flamingo vriendjes!

Alles goed met jullie?  De juf vond het heel leuk dat jullie met zoveel tekeningen kwamen stoppen in de doos aan mijn huisje en een werkje kwamen ophalen.  Sommige van jullie heb ik zelf eens kunnen zien (van ver natuurlijk) vond ik wel leuk 😉

We moeten nu nog een tijdje thuis blijven en ik heb samen met meester Johan opnieuw enkele ideetjes uitgewerkt voor deze week.

Veel plezier, dikke knuffel en tot snel!

juf Isabel

PS. Als jullie de juf iets willen laten weten, dit is mijn mail adres: isabel.cangelli@sintjv.be

 • Bouw iets met de gekregen Clics of heb je dit reeds gedaan?
 • Je mag nu eens zelf juf of meester spelen, en laat mama en papa het onthaal mee beleven. (zeg het versje op van de dagen van de week, zing het liedje van het weer, welke dag was het gisteren, welke dag morgen,…) Wat hebben mama,papa, broers en/of zussen te vertellen tijdens de praatronde? Tel eens tot 10 en terug naar 0.
 • Oeps! De paasklokken zullen langs komen op school. Maar wij hebben nu geen paasmandje gemaakt in de klas … Knutsel iets leuk waar je je paasei kan instoppen en kom het dan afhalen. (afhalen in de tweede week van de paasvakantie, dag zal nog worden meegedeeld)
 • Nu jullie thuis zijn mogen jullie veel spelen natuurlijk, maar ruim eens een speelkast of een speelbak heel goed op.  In de klas kunnen jullie ook goed opruimen!
 • Speel het spelletje warmer/kouder. Jij verstopt iets en je laat het zoeken. Je geeft richtlijnen als ze in de buurt zitten is het warmer, als ze veel te ver zitten is het kouder.
 • Gooi de bal 10x in de lucht en probeer die op te vangen zonder te laten botsen.  Indien nog te moeilijk, mag de bal 1 keer botsen en dan opnieuw vangen … lukt dit wel?
 • Je mag ook eens de cijfertjes oefenen zoals ze hieronder staan dit ter voorbereiding van het eerste leerjaar.Doc2
 • We hebben ook een nieuw speelwerkboekje klaar! Kom er gerust om vanaf maandag 30 maart tot en met dinsdag 31 maart, de dozen zullen buiten staan telkens van 8u tot 20u. Graag een tekening voor de juf of meester (dit ter controle van wie wel of niet geweest is)  en neem dan maar een beloning uit de doos. Voor wie hier niet kan geraken, kan een PDF bestandje afprinten zie bijlage pdf corona
 • Versier ook eens de stoep voor je huis met krijt. Maak een mooie tekening, schrijf je naam, …
 • Zijn jullie al op berenjacht geweest? Al veel beren of knuffels gezien voor de ramen van de huizen?  Je kan dit doen met de fiets of te voet … leuke activiteit, zeker eens doen!
 • Via de Bpost app kan je gratis 10 postkaartjes versturen naar familie of vriendjes …. dit met de promocode ‘LOVEYOU’ dit kan dachten wij tot en met 3 april.  Zeker doen!
 • Nina mijn dochtertje snoept wel eens graag … jullie ook?  Wij deden een spelletje met Smarties.  Om ter meest Smarties opzuigen en in een ander potje leggen … die mag je dan opeten.  Zie filmpje. Kan je ook eens doen

Jarigen van deze maand:

Juf Isabel 11 april en Esila 13 april.