Klasblog – 3de leerjaar A

Corona week 3 (30/3 – 3/4) 29 mrt, 2020 Brieven

Dag lieve jongens en meisjes,

Hopelijk gaat alles nog altijd goed met jullie! We hebben al heel veel aan jullie gedacht!

Week 2 is voorbij. Ik zie dat er terug flink werd gewerkt op Bingel! Super!

Hier komen de nieuwe taken waarvan we verwachten dat deze in week 3 gemaakt worden:

Wiskunde:

Werkboek rekenen:

 • p. 34 en p. 35 : Kijk eerst op Bingel naar het instructiefilmpje ‘Vermenigvuldigen met splitsen en verdelen’. Dit filmpje geeft jou uitleg bij een nieuwe soort oefeningen. Als je dit filmpje bekeken hebt, maak je alle oefeningen in het werkboek op p. 34 en p.35. Kijk zeker ook eens naar de voorbeeldoefening bij oef.2. Los oef.2 en oef.3 op dezelfde manier op als de voorbeeldoefening. Driehoekjes mogen gemaakt worden bij deze les, maar moeten niet. Oef.1 heb je normaal gezien reeds gemaakt in week 1. Snap je de nieuwe oefeningen niet goed, bekijk het filmpje dan nog een paar keer of vraag hulp aan mama of papa.
 • p. 47 en p. 48 (driehoekjes mogen, maar moeten niet)
 • Er staan nog extra instructiefilmpjes klaar in Bingel. Bekijk deze zeker eens! (Bijvoorbeeld: aftrekken bij cijferen (-))

Taal:

 • Kinderen die geen leeskaart achteraan in de agenda hebben : lezen in het leesboek van Talent van p. 99 tot en met p. 101.
 • Kinderen die wel een leeskaart hebben achteraan in de agenda : volg het schema van week 14. Enkel het eerste deel (leesboek Talent p.105 – 108) lukt om te lezen. Het tweede deel (werkboek taal p.4 -14) lukt niet, want deze pagina’s komen uit het werkboek C, wat jullie niet mee naar huis hebben.
 • Blijf elke dag een half uur lezen, waarvan zeker een kwartiertje luidop. Er is veel leesmateriaal om uit te kiezen : pagina’s uit het leesboek van Talent, een boekje van thuis of van de bieb, een leeskriebel, een strip, …. Op Bingel staan ook nog altijd leesboekjes op jouw eigen leesniveau beschikbaar. Druk je op het boekje onderaan het Bingelscherm, dan kom je in ‘Mijn boekenkast’ en krijg je veel leuke leesboekjes. Als je rechtsboven in ‘Mijn boekenkast’ het woord strip intikt, krijg je elke dag ook een nieuwe strip die je kan lezen.

Werkboek spelling: thema 9 les 6. Lees goed de Spellingweters en maak de oefeningen van p.99 tot en met p.101 (ook de oefeningen met een pijltje).

Begrijpend lezen: de meester zal teksten doorsturen. Lees de tekst die bij jouw leesniveau hoort (A, B of C) en los de bijhorende vragen op. Als je thuis een printer hebt, kan je deze blaadjes afdrukken en invullen. Lukt het niet om af te drukken, dan lees je de tekst en vragen op de computer.

Er staan deze week terug taken klaar op Bingel. Deze week staan er ook oefeningen klaar die bij een boek uit ‘Mijn boekenkast’ horen. Zoek het boek (druk op het boekje onderaan jouw Bingelscherm), lees het uit en los de bijhorende vragen op. Probeer zoveel mogelijk oefeningen op Bingel te maken.

Niet verplicht, maar wel leuk om te doen :

 • Zoek 10 zelfstandige naamwoorden (Wat was dit nu weer? Deze woorden geven een naam aan een plant/dier/persoon/ding) in jouw huis of tuin. Zeg de zelfstandige naamwoorden in het enkelvoud (= één) en in het meervoud (= meer dan één) op.
 • Zoek 10 voorwerpen in jouw huis of tuin. Zet deze voorwerpen in alfabetische volgorde.
 • Meet jouw eettafel, knuffel, bed, broer of zus, stoel, … en druk jouw resultaat uit in m/dm/cm.
 • Meester stuurt ‘Gooi een verhaal’ door. Gooi 3x met een dobbelsteen om jouw hoofdpersonage, plaats en situatie te bepalen. Gebruik dit allemaal om een spannend verhaal te schrijven. Je kan daarna een passende tekening bij jouw verhaal maken.
 • Maak leuke paaskaartjes (zie afbeelding). 

Na deze week is het paasvakantie. Probeer in deze vreemde tijd te genieten van de vakantie. Zorg goed voor elkaar!

Vele groetjes en dikke knuffels,

Meester Geert en juf Katrien.