Klasblog – Kreeftjes

Corona (tweede week na de paasvakantie) 26 apr, 2020 Weetjes

Dag kreeftjes….
Nu hebben we elkaar min of meer gevonden om SAMEN leuke dingen te doen. Ik ben ook telkens verrast als  een mailtje met een foto van jullie , op mijn computerscherm tevoorschijn komt.  Ik doe dus verder mijn best om voor jullie toffe bezigheden te vinden.
De komende twee weken gaan we ons voorbereiden op Moederdag……en zoals je wellicht nog weet hebben we in het klei atelier al iets moois gemaakt.  Nu gaat dat even niet om daaraan verder te werken in de klas maar het werkje dat jullie toen gemaakt hebben, komt zeker ooit nog tot bij jullie… maar nu nog even niet!
 Ons thema boek is ” Kleine kangoeroe” dit verhaal kan je digitaal bekijken via You Tube … aflevering 13 de verhalenkist
Omdat kleuters weinig inzicht hebben in tijd zou ik voorstellen dat je een aftelkalendertje maakt. Daarop kan je kleuters de voorbije dag, telkens na het avondeten,  doorstrepen….Zo weten ze hoelang ze nog moeten wachten om THUIS te feesten.
Handen wassen blijft heel belangrijk de komende tijd, daarmee vond ik nog een leuk lied dat daarbij hoort…”handen wassen ” kapitein kletskoek….You Tube….laat de kids dat gerust ook eens in Engelse versie horen want tellen in een andere taal vinden ze leuk…er is ook een instrumentale versie, zodat ze stukken zelf kunnen proberen te zingen terwijl ze goed  de handen leren wassen.
Bij theater tomaat…You Tube zijn er voorstellingen te zien …ze knutselen, gymmen en doen allerlei dingen dat we anders in de klas ook vaak doen.
Ik vond ook een heel mooie reeks voorleesmomentjes rond “konijn en egel”….Paul Verrept en Nils Pieters op You Tube
De jarigen mogen we niet vergeten…. op dinsdag is Irem jarig en op donderdag Zekeriya.  We wensen hen een fijne 5 de verjaardag toe.❤️❤️❤️❤️❤️
 
​Nu tijd voor wat spelletjes:
  • voor binnen: 1,2,3 tik met je hoofd op het kussen…..met je knie, met je oor, met je voet,…. 
  • voor buiten: met allerlei vind materiaal torens bouwen die stabiel kunnen blijven staan……neem   twee balletjes…en welk balletje kan het meest dozen omver krijgen in 1 keer proberen?     Welk   balletje wint er?
  • Neem een hele lange brede elastiek (naai gereedschap) en doe er een knoop in….Hang die   vast tussen stoelpoten op het   terras en springen maar….over de elastiek met een        been…op de elastiek met 2 voeten….   (denk maar aan je eigen kindertijd op de speelplaats)😂😂😂.
  • Kruip door het gras met een knuffeltje op je rug….als dat lukt, kruip je ook onder de tuinstoelen,    onder de tuintafel….tot bij het tuinhuis enz…..probeer het met een grote knuffel en ook met            kleinere…wat lukt het best….?  De knuffel mag niet van je rug glijden!
Speciaal voor Moederdag proberen we onze kleuter een taakje te geven….eentje waarvoor hij/zij verantwoordelijk is gedurende die week nu….We evalueren ’s avonds of hij/zij de taak goed gedaan heeft en bespreken dat kort. 
 
Als er nog tijd rest om te schilderen dan kan je een tulpenveld schilderen met een vork….als het droog is, werk je af met stift…tulpen blad en stengel erbij….hou vanaf nu al je knutselwerkjes bij om dan volgende week deze in te pakken voor mama….(verrassing).
 
Opgelet: vanaf maandag ligt een een nieuwe Moederdag bundel aan de poort van juf Isabel.
Deze kan je ophalen op maandag en dinsdag telkens tussen 8u en 20u.  
Nu wens ik jullie veel speelplezier en mochten jullie vragen of bedenkingen hebben, laat ze gerust weten….steeds bereikbaar via mail.
Veel groeten vanuit mijn kot 🌈🏡