Klasblog – 3de leerjaar C

CORONA TAKEN WEEK 27/4 – 1/5 26 apr, 2020 Klasactiviteiten

Hallo lieve kids van  3C! 

Hier ben ik weer met nieuwe lessen en taken voor jullie. Ja, ja het schooljaar is nog niet ten einde, we hebben nog heel wat te leren voor ik jullie naar het vierde leerjaar kan sturen 😉. 

De andere juffen en meester van het derde leerjaar worden steeds beter in het zelf maken van filmpjes, dus je zal ons meer en meer aan het werk zien in de instructiefilmpjes. Net alsof je echt bij ons in de klas zit! 

Deze lessen werken jullie deze week af: 

Maandag 27/4 : 

 • Taal : Thema 6 les 13. Bekijk op Bingel het instructiefilmpje ‘Tegenwoordige en verleden tijd’.  Je vindt het filmpje bij de moet-opdracht van maandag 27/4. In het begin van het filmpje hebben ze het over ‘de persoonsvorm’, daar bedoelen ze het werkwoord (= het doe-woord) uit de zin mee. Neem na het bekijken van dit filmpje jouw werkboek taal op p.98 en p.99. Maak oef. 1 (het pijltje mag, maar moet niet), oef. 2a en oef. 2b. Bij oef. 1 en oef. 2a moet je het werkwoord in elke zin aanduiden. Bij oef. 2b plaats je de werkwoorden die je hebt aangeduid bij oef. 2a in de juiste kolom. 
 • Rekenen: https://youtu.be/uvIB83CrWqwBekijk het filmpje aandachtig en zorg er ook voor dat je het werkboek van rekenen, je kleurpotloden en je pen bij de hand hebt terwijl je naar het filmpje kijkt. Nadien los je deze oefeningen op in het werkboek : p. 37 oef. 6 en p. 50 oef. 4 
 • Spelling : Maak de oefeningen op de werkbladen die ik doorstuurde. Snap je de regel niet goed meer? Zoek dan de bijhorende spellingweter op in je spellingboek. 

 

Dinsdag 28/4 : 

 • Taal : Thema 6 les 10. Neem je werkboek taal op p.80. Kijk naar de acht foto’s. Welke drie foto’s lijken jou het meest interessant en wil je wel iets meer over te weten komen? Nummer deze van 1 tot 3. Zoek de teksten die bij jouw drie foto’s passen op p.81-93. Lees deze drie teksten luidop. Je hoeft nog geen vragen over deze teksten op te lossen. 
 • Spelling : Los de oefeningen op de werkblaadjesdie ik doorstuurde op. Twijfel je? Zoek dan de spellingweter op in je spellingboek en lees goed hoe het moet.
   
 • Rekenen : https://youtu.be/X_3qjdGQEXYBekijk het filmpje aandachtig. Nadien los je deze oefeningen op in je werkboek : p. 52 oef. 2, p.53 oef. 3 en oef. 5. Maak ook de moet-opdracht op Bingel die bij deze les hoort.  

 

Woensdag 29/4 : 

 • Taal : Thema 6 les 10, vervolg op dinsdag 28/4.Gisteren heb je in het werkboek taal op p.81-93 drie teksten luidop gelezen. Kies twee van die drie teksten om vandaag mee te werken. Lees deze twee teksten nog eens opnieuw en los oef. 5, 6 en 8 van die twee teksten op. Oef. 7 mag ook, maar moet niet. Bekijk voordat je begint dit filmpje, het filmpje legt jou alles nog eens duidelijk uit : https://youtu.be/Fa9qn7-ZMag 
 • Rekenen : Jullie hebben al heel wat nieuws geleerd, tijd om in te oefenen en te herhalen! Los de oefeningen op de werkblaadjes die ik doorstuurde op. Twijfel je aan een bepaalde werkwijze, zoek dan het passende instructiefilmpje opnieuw op en bekijk het nog eens aandachtig. 
 • Praatbox : afspraak om 16.30u. We gebruiken dezelfde drie woorden als de vorige keer. Deze keer zal je ook een opdracht krijgen! 

Donderdag 30/4 : 

 • Rekenen : https://youtu.be/BtKtuKG7Mck Bekijk het filmpje aandachtig. Maak na het bekijken van het filmpje de oefeningen in het werkboek op p.65-66. 

 

 • WO  : Zoek het volgende filmpje op www.xnapda.be. Ga naar ‘Filmpjes’. Ga naar ‘3de leerjaar’. Ga naar ‘Instructiefilmpjes’. Ga naar ‘Wereldoriëntatie’. Druk op het filmpje ‘De windroos’ en bekijk het filmpje. Maak daarna de oefeningen op de werkbladen die ik doorgestuurd heb. Je kan gerust het filmpje opnieuw bekijken en op pauze zetten terwijl je de blaadjes invult. Eens we terug op school zijn, gaan we aan de slag met een echt kompas! 

 

Vrijdag  1/5 : 

 • Spelling : https://www.youtube.com/watch?v=tne-quH72Ek Luister goed naar het filmpje, er wordt een dictee voorgelezen. Noteer de woorden en de zinnen op het blaadje dat is doorgestuurd, of neem een blaadje dat je thuis hebt liggen. 

 

 • Topsecret voor alle mama’s : Lieve mama’s, de mail met de info voor vrijdag is strikt verboden voor jullie! Lieve papa’s, grote zussen of broers: we rekenen op jullie hulp voor de taak van vandaag! Voor meer info: zie mail van vrijdag 1/5…     en mondjes dicht! (papa’s die de mails nog niet krijgen, kunnen mij hun mailadres doorsturen) 

 

Via deze link https://www.viavanin.be/bingel/thuisleren/correctiesleutels/ vind je de correctiesleutels van onze werkboeken. Voor rekenen werken we met Nieuwe Pluspunt 3 en voor taal en spelling werken we met Talent 3.  

 

Jullie hebben al heel wat werk verzet! Hou vol en blijf goed je best doen. Ik kijk ernaar uit om jullie terug te zien woensdag via de praatbox!! 

Veel groetjes en knuffels, 

Juf Leen