Klasblog – Vlindertjes

Clown met je rare neus en hiep hiep hoera voor Ela! 26 feb, 2023

Op de stoel van de juf stond er een rare hoed met bolletjes, oh en er zitten nog spullen in met bollen, bollenkleedje, bollenschudkleedje, bollenstrik,…

Allemaal bolletjes, oh een bolletje is een vorm, we noemen dat ook een…CIRKEL. Elke dag was er een andere vorm aan de beurt. De volgende dag waren het allemaal vierkantjes, daarna rechthoeken en als laatste driehoeken. Elke keer nadat we de spullen bekeken hadden gingen we opzoek naar iets met die bepaalde vorm, cirkel was gemakkelijk, maar driehoeken moesten e toch goed zoeken.

We mochten ons met al die vormenkledij verkleden in ons huisje, wat leuk! Daarbij vertelden we het verhaal: “hoe Tito zijn neus kwijtspeelde, tito had daarbij ook verschillende vormen van neuzen. Ook logispelen mer de vormen konden niet ontbreken : ik zoek een vorm, het is rond, het is dik en het is geel,…

We stempelden ook een vormenclowntje helemaal juist na en gaven onze clown gek haar met de schrijfpatronen.

Juf Babs kwam ook nog eens een gek spelletje spelen op de Ipads. Ook hadden we weer geluk dat er twee ouders langskwamen voor de spelletjes. De papa van Louiza en de mama van pipa speelden een super tof spelletje met ons!

We konden voor het eerst sinds lang naar de tuin, wat een prachtig eerste zonnetje, we genoten!

En natuurlijk mocht de verjaardag van Ela niet zomaar voorbijgaan, we vierden met lekker fruitsap en een lekker koekje haar verjaardag in de klas, joepie!