Klasblog – Vlindertjes

Bijna Pasen 4 apr, 2023

Vanuit het boekje het allermooiste ei opende we het volgende thema. Daarin leerden we 3 kippen kennen. Puntje met haar mooie bolletjes , langelat met zijn lange poten en mevrouw hanenkam met haar extra grote kam op haar hoofd. Ze streden om het allermooiste ei te leggen voor de koning, maar uiteindelijk vond hij ze alle 3 mooi en mochten ze alle 3 prinses worden. Sorteren van eitjes kon hierbij ook niet ontbreken. Ook gooiden we met de kleuren- en getallendobbelsteen en wisten we hoeveel  eitjes we als paashaas in een mandje mochten leggen.

We keken uit naar de paashaas , maar maakten ook tijd om even stil te staan bij het Paasverhaal van jezus op een kindvriendelijke manier.

Maar natuurlijk Pasen , wie weet komt binnenkort de paashaas!!!! Oh dan moeten we wel iets maken om ons eitjes in te leggen he! Een paasmandje kon natuurlijk niet ontbreken. We gingen meteen aan de slag. We weefden met rafia door de gaatjes van ons potje, al was het niet zo gemakkelijk, toch hielden we vol. Daarna schilderden we onze kip met een veertje.

De juf verstopte zoals de paashaas juist genoeg eitjes en alle vlindertjes mochten eentje zoeken. Maar eerst niet piepen, wat was dat soms moeilijk , hihi. Daarna mochten een paar kindjes een goed plekje zoeken om een ei te verstoppen en ZOEKEN MAAR!!!! Wat waren we blij als we er eentje vonden!

Op donderdag ontdekten we opeens dat er in elk geknutseld mandje een eitje lag, jammie en joepiee!!!

We hadden ook het geluk dat er weer 2 mama’s spelletjes kwamen spelen. De mama van Thor en de mama van Arthur zorgden voor een heel leuk spelletje, fijn!