Klasblog – 6de leerjaar B

18 mrt, 2020 Weetjes

Dag beste leerlingen,

naast de opgegeven lijst met herhalingsopdrachten (coronataken) die zinvol blijven zette ik vandaag ook enkele taken klaar op ‘bingel’. Ik zie dat er al heel wat kinderen actief zelf oefeningen gemaakt hebben op dit online platform en daar ben ik héél blij om. Het is immers nog geen vakantietijd… Probeer je dagen zinvol vulling te geven en breng wat structuur in je dag waarin evenwichtig tijd wordt gemaakt voor volgende zaken:

-lees elke dag (minstens) een tiental bladzijden uit een jeugdboek

-neem voldoende tijd voor beweging (ga ook eens kijken voor tips op de sportblog van onze school). Ga buiten eens fietsen, wandelen, lopen, voetballen, steppen, skaten, …

-doe aan hersentraining via smartgames, kruiswoordraadsel, droedels, schaken, reken en taalspelletjes, … of speel een gezelschapsspel met je huisgenoten waarbij je aan het denken wordt gezet.

-installeer eventueel apps waarmee je leerstof kan inoefen; op quizlet kan je bijvoorbeeld op vele manieren de woordenschat van Frans van onze methode 6Beaufort oefenen.

-neem contact op via berichtjes, mail, telefoon, skype met klasgenoten, vrienden, familie, grootouders die je nu even niet in het echt kan zien of schrijf eens een ‘ouderwetse’ brief.

-probeer de televisietijd en andere schermtijd te beperken zodat het wel nog gezond blijft.

-geniet van de buitenlucht die nu plots veel gezonder wordt doordat er minder auto’s, vliegtuigen en vervuilende industrie actief is. Ontdek de natuur en waardeer de schoonheid ervan.

-help thuis mee met de vaat, met poetsen, met in de tuin werken, met eten bereiden … en ruim je kamer eens grondig op.

Groeten, meester David