Klasblog – Vlindertjes

Met mijn boekje en een hoekje^^ 19 mrt, 2023

Na de krokusvakantie vertelden we erop los hoe de vakantie was. Veel leuke, maar misschien ook iets minder leuke dingen die we meemaakten. We leerden de gevoelens kennen adhv twee boekjes: het kleurenmonster en “ben je bang grote wolf?.

We keken ook naar onszelf in de spiegeltjes terwijl we blij, bang , boos of verdrietig waren. Ook verdrietje die in ons boekenhoekje hangt …

Wat zijn we blij dat er plaats is voor alle gevoelens in onze klas! Van het bange mannetje gingen we over naar een bange ridder… haha neen hoor, mopje, het volgende verhaaltje ging over een stoere ridder die niet bang was en liever in boekjes keek dan dat hij wou vechten.

Als stoere ridders en prinsessen en natuurlijk de draak, speelden we in en met het kasteel zoals Ridder Leo en de draak.

We brachten allemaal een boekje meer naar school en bekeken welke het waren en of we ze konden sorteren. De prentenboeken, de zoekboeken, de fotoboeken, de tijdschriften, de atlassen ,… Wat zijn er veel soorten boeken. Daarna maakten we ons eigen bibliotheek met een extra knus hoekje om te lezen. In de boeken staan er soms weinig prentjes maar veel lettertjes. We probeerden ons naam te schrijven met/zonder kaartje en mochten die daarna met de grote letterstempels na stempelen, wat leuk!

Leon en Arthur waren de afgelopen maand in de kerk geweest om zich te laten dopen. Het was een mooie viering , ze vertelden er heel graag over en lieten ook de foto’s aan alle vriendjes zien.

Thor en juf Maity waren jarig en we vierden hen met een feestje, hiep hiep hoeraaaa!!!!!

Als laatste kwamen er nog 2 mama’s Spelletjes spelen: de mama van  Isaak  en de mama van lio, wat fijn!