Klasblog – Openluchtklas 3des

Maandag 24 april 2023 24 apr, 2023 Maandag

Om 8u30 moesten we verzamelen onder het afdak van de speelplaats op de Beelbroekstraat.

Directeur Katleen gaf nog een woordje uitleg en wenste ons een mooie en leuke Bosklas week toe.

We werden met verschillende auto’s naar Lokeren (Het Verloren Bos) gebracht. Dit noemen we “carpoolen”.

Daarna was het tijd om ons te “installeren”. We leerden héél efficiënt een valies leegmaken en… jaja… we leerden ook zelf ons eigen bed opmaken.

Deze voormiddag kregen we uiteraard héél wat uitleg want correcte afspraken maken “goede vrienden”. We kregen ook een heuse “rondleiding” van juf Katrien. Het einde van de voormiddag was een een leuk Dassen-Roofspel onder leiding van juf Caitlin.

Het middagmaal bestond uit : Tomatensoep, vol-au-vent met aardappelen en ijsbergsla en tomaten. Het dessertje was een vanillepudding.

Nu was het tijd voor siësta… En om 14u30 vertrekken we mét de fiets via het “jaagpad” naar het natuurreservaat “Het Molsbroek”. We zitten hier écht niet stil! Druk… druk… druk… Tot later…

Avondmaal + Bezinningsmoment en Vertelmoment

Siësta + bezoek natuurreservaat “Het Molsbroek”

Avondmaal + Bezinningsmoment en Vertelmoment

Na het avondmaal (boterhammen met kaas, hesp of salami) was het tijd voor een eerste “kattenwasje” + tandenpoetsen.

Onze verpleegster juf Ann had wel wat werk met het toedienen van medicijnen. Ondertussen nam juf Caitlin de tijd om het dagboek in te vullen en samen met de leerlingen tot “rust” te komen. We sloten de dag af met een mooi verhaal van juf Anouk. “Mols speciale ster”. Snaveltjes dicht en oogjes toe… Rond 20u30 was het bedtijd… EN… de meeste kinderen waren er écht wel aan toe. Tot morgen lieve mama’s en papa’s.