Klasblog – Openluchtklas 3des

Dinsdag 24 april 24 apr, 2018 Dinsdag

ZANGSTONDE EN DOUCHE

Na de wandeling in het Molsbroek, de muzische les en het sporten  hadden we even een rustig moment. De helft van de groep ging reeds onder de douche. Daarna was het tijd voor ons avondmaal. We aten brood met kaas, ham en hespenworst.  We zongen deze avond heel wat liedjes en kunnen ook al goed in canon zingen. Nu is het opnieuw bedtijd. Slaap lekker allemaal!

Verslaggevers: Sude Akin  3B, Atakan Duran 3A, Gisem en Kiran 3A

NATUURRESERVAAT HET MOLSBOEK, SPORT EN KNUTSELEN

De leerlingen van juf Katrien en enkele leerlingen van juf Evy stapten deze voormiddag  tot aan het natuurreservaat “Het Molsbroek”. Daar werden we opgewacht door 2 gidsen ( Thomas en Martine). We kregen uitleg over de planten en de dieren uit het Molsbroek.

De kinderen wisten al veel omdat ze voor de bosklas een spreekbeurt moesten doen over een dier of een plant uit het Molsbroek. Deze namiddag dronken we lekkere soep en aten we spaghetti.

De andere groep ging sporten en knutselen. Tijdens het sporten werd een spannende baseball wedstrijd gespeeld. In de muzische les zochten we naar dingen uit de natuur en luisterden we naar elkaar om een zelfportret te kunnen maken.

In de namiddag hebben de groepjes gewisseld.

Verslaggevers: Daan De Wever 3B, Elle Hanssens 3A, Kaat Hertleer 3A, Aliki Lolis 3C, Lena Kockx 3C, Sara Messanovic 3B

BEZINNING, AVONDVERTELLING EN OCHTENDGYMNASTIEK

Gisteren tijdens de bezinning van juf Silke hebben we iets geschreven waarvoor we dankbaar zijn. Velen zijn hun ouders dankbaar dat ze op bosklas mogen. Dan was er een avondvertelling door juf Kristien over Rapunzel met de lange vlechten. Na een goede nachtrust kregen we deze morgen ochtendgymnastiek.

Verslaggevers: Louise Vanden Abbeele 3C, Kato Van Hoecke 3C, Thomas Vidts 3C