Klasblog – Openluchtklas 3des

Dinsdag 08/06/2021 8 jun, 2021 Dinsdag

DINSDAG 08/06/2021

Avond

Net voor het avondeten hadden de leerlingen van 3B + de meisjes van 3C “les over het kompas”. Na het avondeten hebben we een kaartje geschreven naar mama en papa.

Namiddag

Na een lekkere spaghettimaaltijd gingen we te voet naar het Bospark en speelden we samen het Bosspel. We moesten verschillende dieren zoeken en daar een opdrachtje uitvoeren. Wie de meeste “dieren” kon vinden was de winnaar. Maar… er lagen ook een aantal “jagers” op de loer die ons konden aantikken met een bal als we té luid waren of geen hand gaven.

Na het bosspel was het tijd om nog even te spelen op de speeltuin. Op dit moment krijgen we les over “het kompas” van juf Manon en juf Marieke. De andere groep is zich aan het douchen.

Middag

Deze voormiddag hebben we genoten van een leuke en interessante “KUNSTwandeling”. We mochten “voelen” en tasten aan verschillende beelden. We leerden wat figuratief en abstract wil zeggen. Met een blinddoek loodsten we onze vriendjes over hindernissen. Afsluiten deden we met waterpret in de fonteintjes op de markt. Ja, hoor. Dat mocht van onze gids!

Voormiddag

Na onze “eerste nacht” in het Verloren Bos werden we gewekt met een streepje muziek door juf Nancy en juf Katrien. Het lied “Mooi weer vandaag” klonk luid door de boxen.

De juffen hebben ons goed geholpen bij het kammen van ons haar of maakten een mooie staart in ons haar. De jongens kamden ook hun haar en gebruikten soms wat gel of wax.

Daarna was het tijd voor “ochtendgymnastiek” met juf Manon en juf Marieke en we hebben ook 1 rondje gelopen.

We genoten van een lekker ontbijtje (Chocolade, speculaas, ontbijtgranen, yoghurt, fruitsap, chocomelk,…)

Nu maken we ons klaar voor een Kunstwandeling. Maar eerst tandjes poetsen en insmeren met zonnecrème.