Voorbije activiteiten

Heb je een activiteit niet kunnen bijwonen, geen probleem. Hieronder kan je van alle activiteiten die reeds voorbij zijn een kort verslagje lezen.

Activiteiten schooljaar 2015 – 2016

De grote voorleesdag

Bedankt aan alle (groot)ouders die maandag 23 november in het kader van de “Grote Voorleesdag” kwamen vertellen op onze school of de voorleesdag op een andere manier ondersteunden. Zonder jullie zou deze superleuke voormiddag niet mogelijk geweest zijn. Het werd nog maar eens duidelijk dat (voor-)lezen, vertellen en fantaseren heel wat doet met een mens! Meer foto’s kan je vinden in ons media-album. verslag: Dennis Boonen (ondervoorzitter OC)

foto’s kan je bekijken in ons media album

Mosselsouper

Ik denk dat we het nu wel mogen zeggen: dit was een supereditie van het mosselsouper! Bedankt voorzitter voor je slapeloze nachten en je tomeloze inzet. Caroline voor het éénhandige orkestreren (en er toch maar mooi bij zijn!), tomboladames voor het organiseren van een supermooie tombola. Kurt en leerkrachten voor de inzet en leuke samenwerking…  Maar misschien nog het meest van al: bedankt jullie allemaal; leden, leerkrachten, losse medewerkers, sympathisanten; anciens, groentjes. JULLIE zijn het oudercomité en maken het tot wat het is. Jullie vermoeide ruggen, gezwollen voetjes en heerlijk naar mosselen ruikende kleertjes werden van harte geapprecieerd!
Dennis Boonen, ondervoorzitter oudercomité

foto’s van ons mosselsouper kan je bekijken in de verschillende media albums:

Strapdag

Er zijn zo van die dagen waarop je eens gek doet. Dankzij een super leuke samenwerking tussen het oudercomité en het schoolteam maakten we van vrijdag 18 september zo’n dag! Een dag waarop de schoolstraat terug gegeven werd aan de kinderen. Omdat de straat autovrij en zo per definitie ook superveilig gemaakt werd, kwam er ruimte voor de belangrijke dingen in het leven van onze kinderen: samen spelen, ontdekken, bewegen en plezier maken. Al van ’s ochtends vroeg waren gastheren meester Geert en de enige echte Verkeersboy paraat om de dag te starten met het Straplied. Sindsdien ging de hartslag van menig kind niet meer naar beneden. Na het klinken van de schoolbel gingen her en der leuke activiteiten door. Fietsparcours voor de kleintjes op de speelplaats en voor de groteren in de Beelbroekstraat testten de reflexen en rijvaardigheid bij de jonge fietsers. Dankzij de medewerking van de Gentse politie was er een team van drie agenten aanwezig met patrouillewagen. Er werden fietscontroles gehouden, iedereen mocht een kijkje nemen in de politiewagen en de sirene mocht loeien over de speelplaats. Juf Gwen werd zelfs even in de boeien geslagen! Aan de bruine poort stond zelfs een heuse vrachtwagen om de dode hoek wat visueler te maken. Velen keken verbaasd op toen ze aan de lijve ondervonden hoe onveilig die dode hoek kan zijn. Omdat we vinden dat een dag zonder spel een verloren dag is, waren er ook activiteiten waarop er zorgeloos gespeeld en geravot kon worden. In de tuin van juf Evelien kon er gesprongen en gegleden worden op één van de drie springkastelen. In de Beelbroekstraat werd ook gekrijt tot er geen tegel meer vrij was! En ’s middags was er de reuze straatpicknick (de grootste van Gent die dag!) met Cubaanse live muziek en het oplaten van bijna 500 ballonnen. De apotheose dus, waarbij door juffen en leerlingen gedanst en gezongen werd. In tijden van overlast en burenruzies leuk om zien hoe een schoolbuurt leeft en kinderen kinderen mogen zijn. In de namiddag hadden Sofie en ik de eer om “voor de klas te staan”. Aan de vijfdejaars werd immer een initiatie EHBO en CPR gegeven. Het was een plezier! Er werden veel vragen gesteld en ervaringen opgehaald. Heel energiek werd het, en op niveau van vijfdejaars. Het was de ideale afsluiter van een leuke dag. Geloof ons maar, vanaf nu ben je in veilige handen in de buurt van een vijfdejaars leerling! Sommigen zeggen dat je het weer krijgt dat je verdient. Dan hadden we het voor die dag alvast dik verdiend! In een week met dagelijks en veel regen, blijf het net die 18de september droog. Er werd veel bijgeleerd die vrijdag, maar omdat het zo leuk was had niemand het door 🙂 Is dat niet waar we als school net voor willen gaan?!
verslag: Dennis Boonen (ondervoorzitter oudercomité)

foto’s van de strapdag kan je bekijken in ons media-album.

Activiteiten schooljaar 2014 – 2015

Quiz 

27 februari 2015 was het weer zover: de jaarlijkse quiz, georganiseerd door het oudercomité. Dit jaar was het reeds de negende editie. Maar liefst 23 teams zakten af naar de sporthal in de Beelbroekstraat voor een avondje vraag en antwoord, puzzels en praktische proeven. Ook dit jaar was er weer hard gewerkt voor een goed evenwicht tussen kennisvragen, beeldmateriaal, en muzikale fragmenten: kortom voor elk wat wils. De praktische proef omvatte het in elkaar puzzelen van een dambord. Bij de ene lukte deze opdracht al beter dan bij de andere. Uiteindelijk, en met de nodige tips, kon elke ploeg, soms met enige trots en opluchting, de puzzel wel laten passen. Naarmate de avond vorderde, werd duidelijk dat er een viertal ploegen gingen voor de overwinning. En het werd een nek-aan-nek race tot op het einde. Pas bij de laatste ronde werd duidelijk dat ploeg 1 de uiteindelijke winnaar was. Zij mochten een mooie prijs in ontvangst nemen. Ook plaats 2 en 3 deelden in de prijzen. Volgend schooljaar staat een jubileumeditie op het programma en we willen hier opnieuw een leuke avond van maken. Hou alvast een plaatsje vrij in je agenda rondom februari 2016.
verslag: Claudia Beerens (lid oudercomité)

Black & White party

28 november vrijdagnamiddag 14 uur. Een koude, kale zaal…

Vier uren later was diezelfde zaal een ware cocktailbar. Sfeerdoeken werden omhoog gehangen, een cosy hoek werd geïnstalleerd, een cocktailbar geplaatst, het podium omgetoverd tot een waar klank- en lichtspektakel, de dj nam zijn deel in van de zaal, partytafels verspreid over de hele zaal. Enkel het publiek ontbrak nog.

Zeven uren later kwamen de eerste partypeople binnen in de dancetemple. De eerste cocktails werden door de ad interim bartenders geserveerd.

Acht uren later was die koude, kale zaal een waar ‘mini-Zeverrock’. Met een live optreden van Full Shot, waarbij 1/5 van de band voor een thuispubliek speelde. Na het live optreden toverde onze house dj JP het parochiaal centrum om tot een ware dans-arena. Iedereen sprong, danste, lachte,… allemaal mensen die de voorbije werkweek ontspannen het weekend tegemoet gingen.

Dertien uren later was iedereen voldaan van spijs en drank en werd het stilaan tijd om de dancetemple terug naar zijn oorspronkelijke staat te brengen.
Vijftien uren later was de koude, kale zaal van het Parochiaal Centrum van de Oude Bareel terug.

De samenwerking tussen leerkrachten en oudercomité was de perfecte cocktail om er alweer een spetterende avond van te maken.

verslag: Bart Silversmet (papa van Silversmet Thyana 4A en Ylena 1B)

voor de foto’s: zie ons media album

Pannenkoekenbak

Dinsdag 25 november was het naar jaarlijkse gewoonte terug de pannenkoekennamiddag ter gelegenheid van de naamdag van Sint Jan Berchmans. De avond voordien was er reeds 60kg deeg gemaakt, zodat Willy en Peter om 10 uur met volle moed en nog meer goesting aan hun bakmarathon konden beginnen. Tegen 13 uur was er reeds een grote voorraad pannenkoeken aanwezig en stond er voor elke klas reeds een plateau met wit en bruine suiker klaar. Drie mannen en vijf vrouwen maakten dat er een vlotte verdeling naar elke klas gebeurde. Het grote verschil met vorig jaar was dat de pannenkoeken onbelegd naar de klas gebracht werden. Zo waren ze nog goed warm en kon elk kind zelf kiezen wat er op zijn/haar pannenkoek kwam. Niet alleen de leerlingen, maar ook de leerkrachten, de poetsdames, de secretaresses en andere helpende handen mochten genieten van een verse pannenkoek. Voor de directeur hadden we zelfs voor een speciaal groot formaat gezorgd.

Tegen 15.15 uur was elke klas bediend. En na 6 uur bakken, zag Willy rond 16 uur de bodem van de deegkom. Het aantal pannenkoeken dat er gebakken zijn geweest, hebben we niet geteld, maar dat het er meer dan 600 waren, is wel zeker. De ene was al wat dikker dan de andere, maar dat was volledig te wijten aan de iets minder deskundige bakker van het laatste uur. Ze hebben gesmaakt en volgend jaar zijn we terug op de afspraak.

verslag: Sofie Vermeulen (mama van Slos Hannelore 5A en Lucas 3A)

voor de foto’s: zie ons media album

Dag van de leerkracht

Videoboodschap in onze mailbox. Een oproep om goed uit te rusten in het weekend en op maandag sportieve kledij mee te brengen. De uitdaging van het oudercomité naar de leerkrachten toe was een feit. Maandag 6 oktober kregen we een mooie verwelkoming van de directeur. Elke leerkracht kreeg een mooie foto met passende tekst als geschenk en een gepersonaliseerde USB–stick. Op de achtergrond zagen we een ondervoorzitter zitten die druk bezig was met pen en papier, maar hij was verdacht stil. Rond een uur of 10 zagen we plots 4 gekleurde fietsen op rollen verschijnen. De voorzitter van het oudercomité was ondertussen ook van de partij en zijn stembanden waren gesmeerd. Hij was klaar om de leerkrachten aan te moedigen en het publiek (de leerlingen) op te zwepen. De poules waren gevormd, de benen werden losgegooid, de leerkrachten waren klaar voor hun eigen Ronde van Vlaanderen of eigenlijk hun eigen WK tijdrijden. Puffend en hijgend zag je juf na juf van de fiets stappen. Sommigen hadden echter superbenen en gingen door naar de halve finales. Ook meester Johan en meester Mathieu gingen door. Ondertussen hadden de voorzitter en de ondervoorzitter het meer dan naar hun zin. Bij meneer Silversmet zag je meermaals een brede glimlach en de heer Van der Schueren had zijn stem al schor geroepen, maar stoppen of opgeven staat niet in zijn woordenboek. Wat waren ze in hun nopjes. De uitdaging was geslaagd en ze waren echt op zoek naar de sportiefste leerkracht! Voor de finale werden alle leerkrachten nog getrakteerd op een lekkere en sappige appel. Uiteindelijk werd de finale beslecht door juf Nancy, juf Els, juf Isabel DH en meester Mathieu. Turnmeester Mathieu beschikte die dag duidelijk over de beste benen. Hij is met glans de sportiefste leerkracht! Van harte proficiat! Bedankt oudercomité voor deze sportieve dag van de leerkracht! Bedankt voor de uitdaging! Jullie kwamen alweer ontzettend origineel uit de hoek! Bij deze verwittigen we het oudercomité alvast! Onze uitdaging voor jullie volgt nog … .
verslag: meester Geert

foto’s kan je hier bekijken

Activiteiten schooljaar 2013 –  2014

SCHOOLFEEST (26 april)

Rond 9 uur waren de medewerkers van het oudercomité al druk in de weer met het treffen van voorbereidingen voor het schoolfeest. Ook op de speelplaats werden de tafels en stoelen klaargezet. We waren optimistisch en gingen er van uit dat er misschien wel buiten kon gegeten worden. De frigo’s werden aangevuld en ondertussen kwamen verschillende mama’s langs om hun mooie en lekkere taarten of cakes af te leveren.

Om 13 uur werd het startschot gegeven en vertrokken de eerste sportievelingen op hun wandel- of fietstocht. Dankzij de zorgvuldig uitgestippelde routebeschrijving was het haast onmogelijk om de weg te verliezen. Onderweg werd er een drankstand en een aantal controleposten voorzien waar de kinderen een spelletje speelden.  Bij het vertrek naar een volgende post kregen de kindjes kosteloos materiaal. Dit materiaal kwam later bij de terugkomst op school goed van pas om er een origineel knutselwerk te maken.  Bij het indienen van je afgestempelde controlekaart kreeg je naar aanleiding van het jaarthema “Maak van elke dag een mooie dag! Lach, geniet en vergeet me niet!” een zakje met zonnebloempitjes.

Verder kon men op school ook een tekening maken, zich laten schminken, een parcours afleggen, zingen en dansen en djembé spelen onder begeleiding van Muzaïek,…

Dankzij de bakkunsten van de vele mama’s konden alle aanwezigen genieten van een lekker stukje taart met een koffie.

Nadien volgde er nog een prijsuitreiking van de teken- en knutselwedstrijd en werd er besloten met een lied. Om het schoolfeest af te sluiten kon je nadien aanschuiven voor een worstje, een kippenbout en ossenbil met lekkere groentjes. De weersomstandigheden vielen de voorbije dag goed mee, maar om buiten te tafelen was het toch iets te fris. Daarom verkozen de meer dan 500 eters om binnen plaats te nemen aan tafel.  Blijkbaar viel de BBQ in de smaak!  Bedankt aan de vele aanwezigen, en een dikke merci voor alle bereidwillige medewerkers die op dit schoolfeest een handje kwamen helpen!  Samen maakten we er een mooie dag van!

QUIZ OUDERCOMITE (21 februari)

De vriendengroep “Drie billen is een gatnalf” tekende present voor de 8e kwis van het oudercomité Sint-Janscollege Oude Bareel. Dit keer in een onuitgegeven samenstelling aangezien een kwisteam uit zes personen mocht bestaan. Onze Johan kon niet van de partij zijn en de billekes werden versterkt met Frank, Piet en Yves. Deze kwis beloofde ook een “kwis in de kwis” te worden: “De Vleuizakken” (een groep volwassenen die de scouts nooit ontgroeid zijn en waartoe ook Kristof behoort) nam namelijk deel aan deze kwis. Kristof maakt er een persoonlijke erezaak van om beter te doen dan “De Vleuizakken”…

Er waren 28 ploegen aanwezig, zes rondes te spelen en maximaal 309 punten te verdienen. Er liep een rode draad door de kwis en er was ook een doe-opdracht: een doos met houten cijfers van 1 t.e.m. 9. De bedoeling was om deze cijfers in een bepaald patroon te leggen zodat ze perfect in de doos pasten…
Om kwart voor acht werd de kwis op gang geschoten en tijdens de eerste ronde kregen we o.a. wat aardrijkskundevragen voorgeschoteld. Tijdens de tweede ronde kregen we ondermeer wat sportvragen op ons afgevuurd waaronder redelijk wat voetbalvragen. Deze bleken niet allemaal zo voor de hand liggend te zijn.  Zo weten we nu ook dat Louis Nicolay de bondscoach van de Rode Duivels is met het minste aantal wedstrijden, namelijk ééntje…

Inmiddels bleek ook de doe-opdracht zeker geen sinecure te zijn.  We beten onze tanden stuk op het vinden van het juiste patroon om de cijfers in de doos te doen passen. Regelmatig werd een tussenstand gegeven en wat bleek: na de eerste ronde de billekes op kop!  Na ronde 2 de billekes nog steeds op de eerste plaats… De kwis ging in een strak tempo verder met heel wat leuke thema’s: geschiedenis, reclamefilmpjes waarbij je moest raden waarvoor promotie gemaakt werd, vraagstukken… Er zat zelfs een heus dictee in. Ook een thema ‘School en Parochie’, maar gelukkig hadden we ‘thuisspelers’ Piet en Frank in ons team waardoor we hier toch redelijk goed op scoorden. En intussen onze grijze massa maar verder pijnigen aan de doe-opdracht…

Mededeling tussenstand na ronde 3: nog steeds op de eerste plaats!  Na ronde 4: nog altijd op kop… Zou “Drie billen is een gatnalf” dan toch een eerste overwinning in de wacht slepen? We hadden echter nog altijd het antwoord op de rode draad niet gevonden en de doe-opdracht bracht ons bijna aan de rand van een zenuwinzinking… Tijdens ronde 5 vonden we uiteindelijk dan toch het patroon waarmee de cijfers perfect in de doos pasten en ook het antwoord op de rode draad werd gevonden.

Mededeling tussenstand na de vijfde ronde: “Drie billen is een gatnalf” nog altijd in pole position! Maar hier waren de punten voor de rode draad en de doe-opdracht nog niet bijgeteld. Hoe rapper deze opgelost werden hoe meer punten te verdienen waren. Zouden deze nog roet in het eten komen strooien? Bekendmaking einduitslag: een verdienstelijke vierde plaats! Net naast het podium maar toch ruim voor “De Vleuizakken”. Je kon in Kristof zijn tintelende oogjes aflezen: “Mission completed”.

“Drie billen is een gatnalf” wenst hierbij gastkwissers Frank, Piet en Yves te bedanken voor een gezellige avond samen en een puik resultaat.

TWEEDE BLACK & WHITE COCKTAIL PARTY SCOORT BIJ HET GROTERE PUBLIEK (29 november)

Wie denkt dat een goede schoolfuif voor ouders, leerkrachten en vrienden van de school uit de tijd is, heeft het lelijk mis. Het concept van de Black & White Cocktail party bleek vorig jaar reeds goed in de smaak te vallen bij de aanwezigen. En nu een nog grotere opkomst. Dat was de ambitie, niet enkel van het oudercomité, maar ook van het leerkrachtenteam dat begin dit schooljaar te kennen had gegeven te willen meewerken aan de organisatie en ticketverkoop.

Tijdens de voorverkoop ontpopten sommige leerkrachten zich tot rasechte topverkopers. Verkoopresultaten werden dagelijks naast de meetlat gelegd. Acties aan de schoolpoort, verkopen op mosselsoupers van andere scholen, je kon het zo gek niet bedenken. Elke gelegenheid was goed om te verkopen. Meester David en juf Nancy hadden er blijkbaar zelfs een persoonlijk verkoopwedstrijdje van gemaakt. Eervol gewonnen door meester David die voor bijna een derde van de kaarten in voorverkoop instond. Maar Juf Nancy moest eigenlijk niet veel onderdoen. Samen waren ze goed voor bijna de helft van de voorverkoop. Resultaat: een record aantal kaarten in voorverkoop, bijna 3 maal zoveel als vorig jaar voor de start van de fuif.

Door het mooie teamwerk tussen de leerkrachtendelegatie en de werkgroep van het oudercomité verliepen de voorbereidingen tot in de perfectie.

Vrijdagmiddag 29 November konden we erin vliegen. Rond 13u begonnen enkele leden van het oudercomité met de voorbereiding van de zaal. Toneel doeken ophangen, één van onze wonderlijkste aperitieven, de troela klaarmaken en proeven, barstandjes en drank klaarzetten, decoratie verlichting ophangen. De tijd vloog. Nadat de schoolbel had gerinkeld, kwamen de fuif-leerkrachten ons versterken. Naast een prachtige versierde zaal, werd het café van de kring omgetoverd tot gezellige rustige(re) bodegaruimte. Wie niet wou dansen, maar eerder wou bijpraten, had ook zijn plaatsje.

De fuif kon losbarsten. Rond 21u gingen de deuren open. Het volk stroomde vlotjes toe. Omstreeks 22u stak de band Kazemat, de lont aan het vat, en zorgden ze voor de opwarming van de aanwezige fuifnummers. De cocktails gingen vlot over de toog.  De ambiance zat er in.

Na het mooie optreden van Kazemat, kon onze huis-DJ JP er invliegen. Een daverende zaal vol met lachende en dansende mensen, wat wil je meer. Het mag gezegd, de fuif was een groot succes. Een record aantal aanwezigen was het doel, en ook daar zijn we in geslaagd. Dat pas rond 4 uur ’s ochtend de nog aanwezigen met de opkuis konden beginnen, daar zal wel niemand van wakker liggen. Dit toont nog maar eens  aan dat de samenwerking tussen leerkrachten en oudercomité van deze school echt een krachtige, geoliede machine vormt. Op naar de volgende fuif?

NAAMDAG VAN SINT-JAN BERCHMANS (26 november)

Traditiegetrouw wordt elke leerling en leerkracht die dag verwend met een pannenkoek. Ook dit jaar stonden weer 10 vrouwen en 2 bebaarde bakkers paraat om dit huzarenstukje tot een goed einde te brengen.

In de voormiddag was er al gestart met de pannenkoekenbak en vanaf 13 uur kwamen we met tien vrouwen alle pannenkoeken bestrooien met bloem-, witte en bruine suiker. Dat er ondertussen wel eens een woordje gezegd werd, maakte al vlug dat we als bijnaam de ‘kippetjes’ kregen.

In sneltempo werd het aantal leerlingen per klas doorgegeven, de juf en eventuele stage juf niet vergeten ! , de bakjes klaargemaakt en dan zo vlug mogelijk naar de gretige mondjes gebracht.

Eerst de kleuterklassen, even wachten met diegene die turnen hadden, en dan kwam de lagere school aan de beurt.

Tijdens de namiddagpauze konden de bakkers (die ondertussen versterking hadden gekregen van een bakster), beetje een voorsprong uitbouwen. Maar deze werd vlug verwerkt van zodra wij, de vrouwen, terug in actie schoten. De laatste pannenkoeken werden rechtstreeks aan de leerlingen uitgedeeld. Blijkbaar konden 5A en 5B niet wachten tot we bij hen in de klas kwamen. Zelfs met de hulp van de directeur konden de bakkers de vraag niet volgen. Niks dan blije gezichten op het einde van de dag.

Dank u dames en bebaarde bakkers voor de hulp en tot volgend jaar. En lieve bakkers, sorry maar kakelen zullen we blijven doen.

Sofie Vermeulen (mama van Hannelore (4C) en Lukas (2C) Slos)

DAG VAN DE LEERKRACHT

Dag van de leerkrachtOp 5 oktober is het naar jaarlijkse gewoonte ‘Dag van de leerkracht’. Omdat deze dag dit jaar op een zaterdag viel, werden we in de bloemetjes gezet op vrijdag 4 oktober door het oudercomité. We werden reeds om half 8 verwacht op school. De ouders van het oudercomité waren al vroeg in de weer om ons te verwennen. Om half 8 werden de deuren geopend en werden we ontvangen voor een heerlijk, uitbreid ontbijt. Er stonden mooi gedekte tafels, heel veel lekkers om te smullen, er werden zelfs verse eitjes gebakken,… Kortom een heerlijke ochtend! Tot slot kregen we nog een kleine attentie van onze directeur. Wat is het leuk om een dag zo te mogen starten! Veel dank aan het oudercomité en onze directie! verslag: juf Isabel (2A)

Dodentocht

Dit schooljaar startte onze eerste activiteit reeds op 9 augustus. Onze onder-voorzitter Bart Silversmet had zich namelijk ingeschreven voor de dodentocht te Bornem. Voorafgaand aan de dodentocht werd een klein wedstrijdje uit geschreven, waarin moest geraden worden hoe lang Bart er zou overdoen. De opbrengst van deze wedstrijd gaat integraal naar het ouder-comité.

Tijdens de dodentocht werd Bart logistiek ondersteund door verschillende mensen waaronder Aurélie en Tina voor de medische verzorging, Chris & Jean-Pierre, de chauffeurs van de bezemwagen en juf Eveline van het secretariaat en dochter Eline voor de mental coaching. Hij stond er dus niet alleen voor.

Om klokslag 21.00 uur mochten ze beginnen stappen. Bart begon er aan met volle moed. Na een rondje rond Bornem van een tiental kilometers zien het volgteam Bart de tunnel onder de N16 doorkomen. De glimlach staat op zijn gezicht. Het gaat goed. De tocht door de nacht kan beginnen. Het team ziet Bart op verschillende plaatsen tijdens de nacht. De spirit zit er in.

Op 63 km van de startplaats, besloot Aurélie, de vrouw van Bart om ook de wandelschoenen aan te trekken, om samen met haar man te gaan stappen. Op een 20-tal kilometers van de finish, besluiten ook juf Eveline en dochter Eline mee te stappen. Het constante duurzame zwijgen van juf Eveline, zou Bart zeker wakker houden. Haalt hij het of niet? Dat was de hamvraag. 100 km stappen binnen tijdsspanne van 24 uren is niet niks.

En ja hoor hij heeft het gehaald. Na 23 u en 14 minuten stappen, kwam het bericht binnen… “Yes I did”.  Meer dan een pluim waard. Uit zijn eerste commentaren viel niet veel zin voor herhaling te vinden. Maar wij kunnen nu al verklappen dat in de achtergrond, tesamen met Bart, een lokaal wandelclubje klaar staat om uit de startblokken te komen, om met meerdere mensen volgend jaar deel te nemen. Ben je ook geïnteresseerd, neem gerust contact op met ons.